Η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από τον προηγούμενο χειμώνα. Το τριφύλλι έχει αποκτήσει από τον Δεκέμβρη τον Καρλίτος, ο οποίος έχει δικαίωμα να αγωνιστεί τη νέα σεζόν.

Στην αρχή του νέου έτους και λίγο πριν σκάσει η πανδημία του κορωνοϊού ο Τσάβι Ρόκα έκλεισε τον Φραν Βέλεθ, στον οποίο δόθηκε το διόλου ευκατοφρόνητο ποσό των 300.000 ευρώ το χρόνο. Το τριφύλλι ενίσχυσε και τα άκρα του με την απόκτηση του Αϊτόρ, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Ταυτόχρονα, ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι μια ανάσα από το τριφύλλι και αν έρθει ο Παναθηναϊκός μεσοεπιθετικά φαίνεται ότι θα είναι… φωτιά. Πάμε να δούμε όμως τι χαρακτηριστικά μπορεί να δώσουν στον Παναθηναϊκό με βάση τα όσα έχουν δείξει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Ο Καρλίτος λοιπόν είναι ο… killer που μπορεί να σκοτώσει την κάθε άμυνα με μία μόνο επαφή. Ο παίκτης που μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό μια επιπλέον λύση και εφόσον φύγει ο Μακέντα να αποτελέσει στον βασικό πυλώνα της πράσινης επίθεσης.

Ο δεύτερος που έκλεισε είναι ο Φραν Βέλεθ. Ο νυν στόπερ του Άρη θα αποτελέσει άλλη μια λύση για την άμυνα του Παναθηναϊκού και μαζί με τους Πούγγουρα – Σένκεφελντ θα δημιουργήσουν ένα καλό σύνολο στην πράσινη άμυνα.

Η τρίτη «πράσινη» μεταγραφή είναι ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Ο Αϊτόρ είναι δεδομένο ότι θα δώσει ταχύητητα, φαντασία και… ουσία στα άκρα. Αν δει κανείς τα στατιστικά του στη Τβέντε καταλαβαίνει ότι μιλάμε για ένα παίκτη που μπορεί να προσφέρει τόσο δημιουργικά όσο και στο σκοράρισμα. Με τις δυνατότητες που έχει και αν αποδόσει τα αναμενόμενα είναι πολύ πιθανό να κάνει άνω κάτω κάθε αντίπαλη άμυνα.

Η τελευταία περίπτωση είναι αυτή του γνωστού σε όλους μας Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Λούκας έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό και μένει να βρει την χρυσή τομή με την Μονάρκας για να πάρει την ελευθέρας του. Ότι και να πούμε για τον Λούκας είναι λίγο. Μπαλαδάρος, με κάθετη μπαλιά που την έχουν λίγοι και με χαρακτηριστικά από μια άλλη ποδοσφαιρικά εποχή. Το ταλέντο αδιαμφιβήτιτο ενώ αν τελικά κλείσει πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει ποιότητα που λείπει.

Όπως και να έχει αν τελικά κλείσει ο Λούκας και μείνουν οι Χατζηγιοβάνης και Μακέντα ο Παναθηναϊκός επιθετικά του χρόνου θα πετάει… φωτιές. Το θέμα είναι βέβαια όλοι αυτοί να δέσουν μεταξύ τους, γιατί η ατομική τους ποιότητα είναι δεδομένη και φυσικά αδιαμφισβήτητη.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS