ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ο σοβαρός και εργατικός Λεωνίδας Μπουτσικάρης στον νέο δύσκολο ρόλο

Από την Παναθηναϊκή συμμαχία, στην αντιπροεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πλέον στον προεδρικό θώκο της Super League. Ποιος είναι ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης; Τo panathinaikos24.gr αναλύει το προφίλ του νέου και... αθόρυβου παράγοντα.

Ο σοβαρός και εργατικός Λεωνίδας Μπουτσικάρης στον νέο δύσκολο ρόλο

Από την Παναθηναϊκή συμμαχία, στην αντιπροεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πλέον στον προεδρικό θώκο της Super League. Ποιος είναι ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης; Τo panathinaikos24.gr αναλύει το προφίλ του νέου και… αθόρυβου παράγοντα.

Οσοι δε γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, δεν ξέρει και πολλά για τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο οποίος από σήμερα είναι και επισήμως ο νέος πρόεδρος της Super League. Δικηγόρος το επάγγελμα, με σοβαρό προφίλ και εργατικός, ο Μπουτσικάρης ήταν, επίσης, όλο αυτό το διάστημα στο τριφύλλι αθόρυβος. Έκανε ουσιαστική δουλειά από όλα τα πόστα στα οποία βρέθηκε, δίχως πολλά λόγια, δίχως… τυμπανοκρουσίες. Σταδιακά, είχε, μέσω των όσων έκανε και πέτυχε, ανέλιξη, φτάνοντας στο “σήμερα” με την εκλογή του.

Ο Μπουτσικάρης συστήθηκε στον ποδοσφαιρικό κόσμο ως ένας από τους δικηγόρους του Γιάννη Αλαφούζου, ενώ ήταν από την πρώτη μέρα του εγχειρήματος της Παναθηναϊκής συμμαχίας εκεί. Τον γνωρίσαμε ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές του 2012. Επίσης, είχε αναλάβει δύσκολες νομικές υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα σκάνδαλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος είχε καθημερινή ενασχόληση με τέτοια θέματα, όμως επικεφαλής εκείνο τον καιρό στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ ήταν η Αθηνά Μπαλωμένου.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.488 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρουσίες στη Super League και αναβάθμιση

Οι πρώτες παρουσίες του Λεωνίδα Μπουτσικάρη στα ΔΣ της λίγκας άρχισαν το 2014. Τότε, ο νυν πρόεδρος της διοργανώτριας άρχισε να βρίσκεται στο πλευρό εκπροσώπων, όπως των Κωνσταντίνου, Πλιάτσικα ή και Σωπήλη. Τρία χρόνια αργότερα, όταν η Μπαλωμένου παραιτήθηκε και αποχώρησε από την ΠΑΕ, ο ίδιος ανέλαβε τη θέση, γνωρίζοντας, άλλωστε, το αντικείμενο, ως δικηγόρος που είναι. Στη συνέχεια, όταν ο  γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος έφυγε κι αυτός από το τριφύλλι, ο Μπουτσικάρης άρχισε να αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, έχοντας άλλωστε γνώστη του τι συμβαίνει στην ΠΑΕ, αλλά και ιδέες για μια σταδιακή μετάβαση από την κρίση στην κανονικότητα.

Αντιπρόεδρος και ισχυρός παράγοντας

Οσο περνούσε ο καιρός, ο Μπουτσικάρης γινόταν και πιο ισχυρός. Ανέλαβε την αντιπροεδρία στην ΠΑΕ, ενώ μαζί με τον δικηγόρο Άλκη Παπαντωνίου χάραζε την υπερασπιστική γραμμή σε δύσκολες – και όχι μόνο – υποθέσεις. Ταυτόχρονα, εκπροσωπούσε την ομάδα σε συναντήσεις, ενώ ήταν και παραμένει γνώστης όλων των θεμάτων της ΠΑΕ, από τα πιο μικρά, μέχρι τα πιο σημαντικά. Και όλα αυτά έγιναν χάρη στην εργατικότητα, την προσήλωση, αλλά και τη λογική “λίγα λόγια, πολλή δουλειά” που έχει ο ίδιος . Όπως σας αναφέραμε και παραπάνω, πρόκειται μέχρι τώρα για έναν επιτυχημένο νέο παράγοντα, μα και αθόρυβο.

Στον προεδρικό θώκο της λίγκας

Πλέον, μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, ο Μπουτσικάρης αναλαμβάνει την προεδρία της Super League. Φυσικά, πρόκειται για ένα μεγάλο άλμα από τον ίδιο σε μια θέση εξαιρετικά δύσκολη και με πολλές περισσότερες υποχρεώσεις.  Σε πρώτη φάση, οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί είναι η εξεύρεση λύσεων με μακροπροθεσμο ορίζοντα στο θέμα της πανδημίας του COVID-19, η επίλυση ενός μακροχρόνιου δικαίου αιτήματος για την εξασφάλιση ποσοστού από το στοίχημα (θέμα το οποίο εδώ και καιρό επεξεργάζεται ο Παναθηναϊκός), μέτρα για ελαφρύνσεις των ΠΑΕ σε οικονομικά ζητήματα και η εξασφάλιση τηλεοπτικής στέγης σε όλες τις ομάδες με πλήρη διαφάνεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.