ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Πράσινες γκολάρες στο Καραϊσκάκη (vids)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και το panathinaikos24.gr θυμάται τα καλύτερα πράσινα γκολ στο Φάληρο σε ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Πράσινες γκολάρες στο Καραϊσκάκη (vids)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και το panathinaikos24.gr θυμάται τα καλύτερα πράσινα γκολ στο Φάληρο σε ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια, οι πράσινοι, λόγω των δυσκολιών, να μην είναι ανταγωνιστικοί στη σεζόν, ωστόσο στα ντέρμπι η εικόνα είναι διαφορετική, αφού παρουσιάζονται… σκληρά καρύδια και πάνε κόντρα στις προβλέψεις που τους θέλουν να χάνουν με ευκολία. Ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο ωραία γκολ του τριφυλλιού στο Καραϊσκάκη, τόσο τα τελευταία χρόνια, όσο και παλαιότερα.

Η βολίδα του Κάτσε

Στις 11 Νοεμβρίου του 2008, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έρχονται ισόπαλοι 1-1. Το τριφύλλι ανοίγει το σκορ με τον Κάτσε, ο οποίος σημειώνει ένα εντυπωσιακό γκολ με… βολέ έξω από την περιοχή. Το συγκεκριμένο τέρμα συγκαταλέγεται στα ομορφότερα στην ιστορία των ντέρμπι.

Το απευθείας του Λέτο στο… ντέρμπι του Κατσουράνη

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2011 γίνεται στο Φάληρο το ντέρμπι της ντροπής. Η ιστορία είναι γνωστή, με τη διαιτησία Καλόπουλου, το… “κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη”, αλλά και τα όσα ακολούθησαν μετά το ματς τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια. Σε εκείνο το ματς, ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει με εκτέλεση φάουλ του Σεμπάστιαν Λέτο. Η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, περνάει απ’ όλους και καταλήγει στα δίχτυα.

Μπεργκ σερβίρει, Πράνιτς εκτελεί

Στις 2 Μαρτίου του 2014, ο Παναθηναϊκός κάνει πάρτι μέσα στο Καραϊσκάκη παίρνοντας τη νίκη με 3-0. Ο Μάρκους Μπεργκ πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση με μια ασίστ και ένα γκολ. Στο πρώτο τέρμα του τριφυλλιού, κάνει όλη τη… δουλειά, αφού τη στιγμή που τραβάει την άμυνα πάνω του, πασάρει στον Πράνιτς με τον τελευταίο να εκτελεί με άψογο πλασέ.

Παπαδόπουλος και… τέζα

Στις 4 Μαρτίου του 2007, ο Παναθηναϊκός σπάει την παράδοση στο Καραϊσκάκη. Ο Σαλπιγγίδης στο 89′ κλέβει την μπάλα από τον Ανατολάκη, τη στρώνει στον Παπαδόπουλο και εκείνος με πλασέ σκοράρει για το 0-1 που είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο του Ζέκα

Ο Κάρλος Ζέκα σκοράρει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και αυτό είναι σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (1-1). Ο Κουίνσι, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, αποφεύγει τους αντιπάλους του και ο Ζέκα που έρχεται σαν… τρέιλερ πλασάρει στην κίνηση για να ανοίγει το σκορ για τους πράσινους στο ντέρμπι στις 19/11/2011.

Η κλάση του Φιγκερόα

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έπαιξε λίγο στον  Παναθηναϊκό, αλλά πρόλαβε να δείξει στοιχεία της ποιότητάς του. Το έκανε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 14/4/13. Ξανά ισοπαλία 1-1 με τον Αργεντινό να ανοίγει το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο. Εκπληκτική μπαλιά από τον Ζέκα, φοβερό τελείωμα με τη μία από τον Φιγκερόα και η μπάλα στα δίχτυα.

Η κλασική κίνηση του Βαζέχα

Αρκετά πιο πίσω και συγκεκριμένα στο ντέρμπι της σεζόν 1994-95 που γίνεται λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Φοβερό ματς με πολλή ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά και μια πράσινη κερκίδα να κάνει… πάρτι στο Φάληρο. Ο Βαζέχα σκοράρει με την αγαπημένη του κίνηση. Πλάτη στην εστία, γύρισμα, σουτ με το αριστερό και γκολ.

Το ψαλίδι του Δομάζου

Στις 17 Μαρτίου 1974 γίνεται το τελευταίο «αιώνιο» ντέρμπι υπό το δικτατορικό καθεστώς και οι μνήμες που το συνοδεύουν είναι ευτυχώς άκρως ποδοσφαιρικές. Ξανά ισοπαλία 1-1 με τον Μίμη Δομάζο να σημειώνει το πιο θεαματικό γκολ που έχει μπει σε ντέρμπι αιωνίων. Στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης ο Δημητρίου εκτελεί με δύναμη ένα πλάγιο από τη δεξιά πλευρά προς τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Γονιός παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα φτάνει κοντά στον Δομάζο, ο οποίος όμως έχει πλάτη προς την εστία του Λευτέρη Πουπάκη.

Τότε, ο «στρατηγός» οριζοντιώνεται στον αέρα, εκτέλεσε άμεσα με ένα φοβερό ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του εμβρόντητου Πουπάκη.

Καπουράνης και… απολαυστικό διπλό

Συναρπαστικό ντέρμπι τον Δεκέμβρη του 1995, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, με σκορ 2-1, χάρη στο γκολ του Καπουράνη, λίγο πριν από τη λήξη του ματς. Ο Έλληνας άσος έχει κάνει την κούρσα και πλασάρει σωστά τον Τοχούρογλου για να δώσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του και να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

Στο ίδιο παιχνίδι ο Μπορέλι έχει ανοίξει το σκορ με πολύ ωράιο σουτ το οποίο “καρφώνεται” στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα.

Το γκολ του Σαμαρά στο επεισοδιακό ντέρμπι

Στις 25 Φεβρουαρίου του 1990 γίνεται ένα από τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με δυο διακοπές, εντάσεις, τραυματισμό του Νικοπολίδη, είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και… ξύλο. Το ματς είναι στο 3-3 και στις καθυστερήσεις ο Σαμαράς περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, μπαίνει στην περιοχή, πλασάρει και γράφει το τελικό 3-4 για να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο της ομάδας στο πέταλο του φαληρικού σταδίου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.