ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Παρατημένος στα play off με απόφαση Αλαφούζου-Ρόκα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναλύει την εικόνα του Παναθηναϊκού και τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρατημένος στα play off με απόφαση Αλαφούζου-Ρόκα!

Αυτό, που βλέπουμε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές στα play off και κυρίως, αυτό, που είδαμε χθες στο Φάληρο ήταν κάτι, που λίγο-πολύ το περιμέναμε και τα χειρότερα… έρχονται όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, που τελειώνει στο τέλος Ιουλίου. Αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο αυτό, που συμβαίνει, συμβαίνει με απόφαση της διοίκησης.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Τσάβι Ρόκα δεν ενδιαφέρονται για τα play off. Το μυαλό τους είναι ΜΟΝΟ στο να φτιάξουν μία ομάδα τη νέα σεζόν, που θα είναι ανταγωνιστική και τα play off τα αντιμετωπίζουν σαν αναγκαίο κακό. Όταν αυτό συμβαίνει είναι πολύ εύκολο μία ομάδα, που ήταν από σίδερο σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι, να φθάνει στο σημείο να είναι από… βούτυρο στα δύο τελευταία ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Τις τεσσάρες τις γλίτωσε η ομάδα, αλλά μπορεί να έρθουν στα επόμενα παιχνίδια και να κλείσει εφιαλτικά και με πολλά τραύματα μία χρονιά, που μέχρι να πάρει την απόφαση ο Αλαφούζος να χωρίσει με τον Δώνη (τον περασμένο Φεβρουάριο), η ομάδα παρουσίαζε μία βελτίωση και φαινόταν φως στην άκρη του τούνελ.

Αν κάποιος ρωτήσει τον Αλαφούζο αν τον νοιάζει τι θα κάνει η ομάδα στα play off θα καταλάβει, ότι δεν τον ενδιαφέρει η φετινή χρονιά.Την έχει τελειωμένη και το μυαλό του είναι στην επόμενη . Και το ίδιο συμβαίνει και με τον Ρόκα. Για αυτό και η δυσαρέσκεια, που έχει εκφράσει και πάλι από προχθές το βράδυ για τον Δώνη έχει να κάνει με τις δηλώσεις του. Τον ενόχλησε τον Αλαφούζο, που ο Δώνης είπε την αλήθεια . Αντί να πει ότι «δεν έχει η ομάδα την υγεία, που είχε», έπρεπε να πει ότι «όλα είναι καλά, απλά βρεθήκαμε σε κακή μέρα και χάσαμε». Η αλήθεια είναι μία. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την υγεία, που είχε, διότι δεν την ενδιαφέρει την διοίκηση τι θα κάνει η ομάδα στα play off. Αν την ενδιέφερε, κάποιον ή κάποιους από τους παίκτες, που φεύγουν μετά τις 30 Ιουνίου θα τους είχε πιάσει και θα είχε συμφωνήσει με κάποιους να πάρουν 20-30.000 και να παίξουν 20 ημέρες παραπάνω. Αντί για αυτό αφήνει και φεύγουν, η έφυγαν οι Γιόχανσον, Ινσούα, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης, Δώνης, Ζαχίντ, πολύ πιθανό να φύγει και ο Νούνες και στα επόμενα επτά παιχνίδια να ψάχνεις για μπακ και στόπερ και να μην βρίσκεις.

Στόπερ έχουν μείνει μόνο ο Σένκεφελντ και ο Κολοβέτσιος, αφού ο Πούγγουρας είναι εκτός λόγω τραυματισμού, δεξί μπακ δεν υπάρχει κανένα, αριστερό μπακ, μόνο ο Χατζηθεοδωρίδης. Κατανοώ, όταν υπάρχει δανεισμός να μην μπορείς τον κρατήσεις τον παίκτη έτσι όπως τα έκανε η ΕΠΟ (Ζαχίντ, Ανουάρ, Νάγκι αν και για τον Ανουάρ γίνονται προσπάθειες), αλλά για αυτούς, που λήγουν τα συμβόλαια στις 30 Ιουνίου κάνεις προσπάθεια να τους κρατήσεις, δεν τους ωθείς όλους με την συμπεριφορά σου να φύγουν. Αν αυτά, που έχει κάνει ο Ρόκα με τους παίκτες, που φεύγουν τα είχε κάνει ο Νταμπίζας θα τον είχαμε κρεμάσει στα μανταλάκια. Και το λέω εγώ αυτό, που έκανα σκληρή κριτική στον Νταμπίζα . Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα όλα είνα… καλά, αν ήταν ο Νταμπίζας θα τον είχαμε ξεπατώσει στην κριτική. Οπότε με αυτά και αυτά ο Παναθηναϊκός είναι σε αποσύνθεση και τα επόμενα παιχνίδια σε τρομάζουν. Και αιωρείται και το ενδεχόμενο να φύγει ο Δώνης πριν τελειώσουν τα play off με απόφαση του Αλαφούζου. Για μένα μία τέτοια απόφαση καλό θα κάνει στον Δώνη, που όσο περνούν τα παιχνίδια θα φθείρεται χωρίς η ευθύνη να είναι δική του. Και επειδή ο Αλαφούζος έχει… επικοινωνιακή δύναμη θα περνάει το μήνυμα στον κόσμο, όσο περνάει ο καιρός  ότι το πρόβλημα είναι ο προπονητής και κανείς άλλος.

Πέρα από όλα τα άλλα εγώ ένα έχω να πω. Δεν βλέπω σωτηρία γενικά, χωρίς διοικητική αλλαγή. Το έχω πει τόσες φορές, το λέω άλλη μία. Κάθε αρχή σεζόν θα λέμε για πλάνα-αεροπλάνα και κάθε τέλος σεζόν θα μας πιάνει κατάθλιψη.

*Όταν έχεις προσωπικότητα και δεν φοβάσαι να πεις την αλήθεια φαίνεται και ο κόσμος το αναγνωρίζει. Μόνο respect για την τοποθέτηση του Χριστόφ Βαζέχα στην αθλητική εκπομπή του «OPEN» την Κυριακή το βράδυ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...