ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Το απόλυτο βίντεο – ανάλυση για τον Δημήτρη Διαμαντίδη (vid)

Ένα τρομερό βίντεο για την εξέλιξη του Δημήτρη Διαμαντίδη είδε το φως της δημοσιότητας.

Το απόλυτο βίντεο - ανάλυση για τον Δημήτρη Διαμαντίδη (vid)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όπως έγινε γνωστό χθες, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Την ίδια στιγμή είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο, το οποίο αναλύει την εξέλιξη αυτού του μπασκετμπολίστα – θρύλου.

Μεταξύ άλλων, οι σημειώσεις γράφουν:

Σημειώσεις σε ηλικία 16 ετών:  «Ένας αριστερόχειρας γκαρντ, που αγαπούσε να κάνει όλα τα μικρά πράγματα, που βοηθούν μία ομάδα να νικήσει παιχνίδια. Αν παρακολουθούσατε παιχνίδια μόνο κοιτάζοντας ποιος σκοράρει, δεν θα τον προσέχατε ΠΟΤΕ. Όσο για την άμυνα; Δεν ανεχόταν ότι κάποιος μπορούσε να σκοράρει απέναντί του».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.193 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σημειώσεις σε ηλικία 21 ετών:  «Η πρώτη χρονιά που άρχισε να παίρνει λεπτά ως πόιντ γκαρντ στο πιο ψηλό επίπεδο. Άρχισε να φτιάχνει ένα προφίλ πόιντ γκαρντ που θυμίζει… quarterback και ξεκίνησε να είναι πιο επιθετικός».

Σημειώσεις σε ηλικία 23 ετών:  «Η τελευταία του χρονιά στον Ηρακλή και μάλιστα ως βασικός πόιντ γκαρντ. Έκανε ξεπέταγμα στο σκοράρισμα, καθώς έγινε πολύ πιο αποδοτικός σε pick-n-roll καταστάσεις. Αμυντική του δύναμη οι τοποθετήσεις και το IQ. Έγινε ηγέτης».

Σημειώσεις σε ηλικία 24 ετών:  «Πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό. Ήταν βασικός σούτινγκ γκαρντ, αλλά τελείωνε τα περισσότερα παιχνίδια ως πόιντ γκαρντ. Εντυπωσιακό πρώτο βήμα και ακριβής χειρισμός της μπάλας. Διατήρησε και βελτίωσει την ικανότητά του στην πάσα. Τρομερός πασέρ σε κατάσταση drive ‘n kick».

Σημειώσεις σε ηλικία 27 ετών:  «Η καλύτερή του σεζόν μέχρι τότε με πολλά ατομικά και ομαδικά βραβεία. Μπορούσε να αλλάξει το μομέντουμ των αγώνων με την άμυνά του, κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη την εποχή. Παίρνει τα μεγάλα σουτ, κάνει πολλές clutch εμφανίσεις».

Σημειώσεις σε ηλικία 29 ετών: «Αν και ο ίδιος εξέλιξε τις επιθετικές του ικανότητες στο υψηλότερο επίπεδο, ο Παναθηναϊκός του 2009 είχε μάλλον τους περισσότερους stars που έχουν βρεθεί ποτέ στην ίδια ομάδα. Ανέλαβε έναν δευτερεύοντα ρόλο στην επίθεση κι έδωσε όλη του την ενέργεια σε άμυνα, ριμπάουντ & οργάνωση. Παρέμεινε εξαιρετικός σουτέρ κι έπαιρνε τα μεγάλα σουτ, όταν οι άλλοι stars σιωπούσαν. Πράγματι το έκανε, στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό».

Σημειώσεις σε ηλικία 31 ετών: «Το 2011 θα μείνει στην ιστορία ως η καλύτερη χρονιά του Διαμαντίδη. Είχε τους καλύτερους αριθμούς και έπιασε το μέγιστο επίπεδο απόδοσης στην άμυνα, με αποτέλεσμα να γίνει μακράν ο πιο αξιόπιστος παίκτες σε άμυνα – επίθεση ανεξαρτήτως θέσης. Ήταν πιο έξυπνος από ποτέ στο να διαβάζει καταστάσεις και μπορούσε να κερδίζει οποιαδήποτε άμυνα. Κατάφερε να σταθεροποιήσει ένα συγκεκριμένο στιλ ως πόιντ γκαρντ. Ήταν η πρώτη χρονιά που εκμεταλλεύτηκε τόσο πολύ το ύψος του στο low post».

Σημειώσεις σε ηλικία 36 ετών: «Το last dance του Διαμαντίδη έλαβε χώρα το 2016. Ήταν σίγουρα η χειρότερή του χρονιά από πλευράς αριθμών. Ήταν πιο αργός, αλλά και πάλι έπαιρνε σωστές αποφάσεις σε άμυνα κι επίθεση, ενώ δεν σταμάτησε να παίρνει τα τελευταία σουτ. Προτίμησε να έχει ένα σιωπηλό φινάλε. Ήταν ένας κυρίαρχος αμυντικός που έδινε τα πάντα για την ομάδα και δεν τον ένοιαζαν οι πόντοι».

Δείτε το βίντεο:

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.