ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Ούτε τώρα…

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και συνέχισε δίχως νίκη στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Ακυρώθηκαν γκολ του Μακέντα και του Καμπετσή έπειτα από τη βοήθεια του VAR. Κακό το ματς στην Κρήτη.

Ούτε τώρα...

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και συνέχισε δίχως νίκη στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Ακυρώθηκαν γκολ του Μακέντα και του Καμπετσή έπειτα από τη βοήθεια του VAR. Κακό το ματς στην Κρήτη.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στόπερ οι Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος. Δεξιά ο Θεοχάρης και αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης. Στη μεσαία γραμμή ο Δώνης επέλεξε τους Κουρμπέλη, Ανουάρ, Μπουζούκη στα χαφ και τους Κολοβό και Χατηγιοβάνη στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μακέντα.

Οι πράσινοι στα πρώτα λεπτά είχαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία. Δεν κρατούσαν μπάλα, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να έχουν τον έλεγχο. Τόσο στον άξονα, όσο και στα άκρα, ο Παναθηναϊκός είχε ανοιχτούς… διαδρόμους, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν, παρά το γεγονός ότι έβγαιναν με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 2.967 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 16′ το τριφύλλι έχασε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Χατζηγιοβάνης από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Χατζηθεοδωρίδης χωρίς ισορροπία βρήκε την μπάλα με το γόνατο, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Αγιούμπ έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Βαζ σούταρε, αλλά ο Διούδης με εκτίναξη στο αριστερό δοκάρι έστειλε την μπάλα έξω για να παραχωρήσει κόρνερ.

Στο 22΄ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Η μπάλα στρώθηκε στον Κουρμπέλη στον ύψος  της περιοχής, ο αρχηγός της ομάδας έκανε το κοντρόλ, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω από την εστία.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 20′ είχε καλύτερη κυκλοφορία και ήταν πιο πειθαρχημένος στα καθήκοντά του κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού  με πιο επιθετική άμυνα και πρέσινγκ, δεν έδινε την ευκαιρία στους παίκτες του ΟΦΗ να κυκλοφορούν και να βγαίνουν με αξιώσεις για να γίνουν απειλητικοί. Η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη μετά το πρώτο κακό 20λεπτο.

Στο 33΄ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά. Ο Μακέντα από αριστερά έκανε το γύρισμα, αλλά ο Χατζηγιοβάνης δεν πρόλαβε από το ύψος της μικρής περιοχής να  κάνει την προβολή και μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αγιούμπ πέρασε κάθετα στον Μακέντα, αλλά ο τελευταίος έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και η φάση χάθηκε. Στο 38′ ο ΟΦΗ έγινε απειλητικός, όταν η κεφαλιά του Ναμπί πέρασε λίγο έξω.

Στα υπόλοιπα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι. Ο ρυθμός έπεσε και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε απειλητικά, όταν ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε φάουλ στο 49′, η μπάλα βρήκε στο τείχος, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Μπουζούκης από δεξιά έδωσε στον Κουρμπέλη, μέσα στην περιοχή, αλλά ο αρχηγός της ομάδας έχασε το κοντρόλ, αφού η πάσα ήταν δυνατή και οι παίκτες του ΟΦΗ έδιωξαν.

Στο 58′ ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο τερματοφύλακας έχασε την μπάλα και αυτή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας! Στο 61′ ο Ιταλός σκόραρε με πλασέ έπειτα από πάσα του Χατζηγιοβάνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.  Ο Καραντώνης συμβουλεύτηκε το VAR και φάνηκε ότι ο επιθετικός του τριφυλλιού ήταν… ένα παπούτσι μπροστά, σε μια πολύ δύσκολη φάση.

Τα λεπτά περνούσαν, ο ρυθμός έπεφτε και οι πολλές αλλαγές έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό. Μάλιστα, οι πράσινοι ξέμειναν από δεξί μπακ όταν στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Θεοχάρης τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Περέα, με αποτέλεσμα τη θέση στα δεξιά της άμυνας να καλύψει ο Κουρμπέλης.

Τελικά, ο Καμπετσής ήταν αυτός που σκόραρε 85′. Ο νεαρός άσος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ έπειτα από σέντρα του Κουρμπέλη και πλάσαρε σωστά για το 0-1.  Ο Καραντώνης πήγε στο VAR και είδε συμμετοχή του Περέα με αποτέλεσμα να ακυρώσει και αυτό το γκολ του Παναθηναϊκού.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0 και ο Παναθηναϊκός συνέχισε δίχως νίκη στα πλέι οφ, έχοντας, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.