ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Υπέρβαση για Ίσλα και Βιγιαφάνιες

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για δύο κινήσεις που αν γίνουν θα αλλάξουν πραγματικά επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Υπέρβαση για Ίσλα και Βιγιαφάνιες

Δυστυχώς εδώ που έχει φτάσει η σεζόν και με το κίνητρο να έχει χαθεί καιρό τώρα, οποιοδήποτε αγωνιστικό σχόλιο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ο Παναθηναϊκός περιμένει απλά να περάσει το… μαρτύριο. Σε μια σεζόν που δε θα κρατήσει πολλά πράγματα. Που κλείνει με τρόπο… μίζερο. Και οι τελευταίες εντυπώσεις είναι αυτές που μένουν.

Ήδη εδώ και καιρό τα στελέχη της ομάδας σκέφτονται την επόμενη σεζόν. Και αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές το ίδιο κάνουν. Όχι μόνο αυτοί που έφυγαν ή θα φύγουν, αλλά ακόμα – ακόμα και κάποιοι που εξακολουθούν να βρίσκονται στο ρόστερ, αλλά δε δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση στο παράξενο, δύσκολο και… γκρινιάρικο φίνις της σεζόν.

Είναι λογικό. Δεν υπάρχει στόχος, δεν υπάρχει κίνητρο, δεν έχει από κάπου να πιαστείς, κάτι για να χαμογελάσεις τούτη την ώρα. Άρα όλοι μετρούν αντίστροφα για να έρθει η επόμενη σεζόν. Και κάθε νέα σεζόν φέρνει και νέα φιλοδοξία.

Παιδιά καλή η προπαγάνδα, το ξέρουμε κι εμείς το παιχνίδι, αλλά εδώ μιλάμε για εξόφθαλμη σφαγή
Παιδιά καλή η προπαγάνδα, το ξέρουμε κι εμείς το παιχνίδι, αλλά εδώ μιλάμε για εξόφθαλμη σφαγή 8.078 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει κινηθεί στοχευμένα, με σχέδιο και με αρκετά καλή αποτελεσματικότητα έως τώρα στις μεταγραφές του. Η περίπτωση του Καρλίτος τον δυναμώνει επιθετικά, εκείνη του Αϊτόρ του δίνει την απαραίτητη ταχύτητα στα άκρα του και την αποτελεσματικότητα που θέλεις από τον εξτρέμ σου.

Οι δύο περιπτώσεις ωστόσο που θα τον αλλάξουν επίπεδο είναι εκείνες που υπάρχουν τούτη την ώρα στην επικαιρότητα. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ο Μαουρίσιο Ίσλα είναι παίκτες που μπορούν να αλλάξουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Ο Χιλιανός μπακ έχει τεράστια ποιότητα και ποδοσφαιρικές παραστάσεις που κανείς άλλος στο ρόστερ δεν έχει. Σπουδαία προσωπικότητα, εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, παίκτης που στα… καλά του κόστιζε εκατομμύρια. Αν καταφέρει ο Ρόκα να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα, αποδεχόμενος φυσικά να ρίξει κατά πολύ το κασέ του, θα είναι μια υπέρβαση που θα αξίζει τον κόσμο.

Το θέμα του Βιγιαφάνιες έχει καθυστερήσει και αυτό φέρνει μια ανησυχία ως προς την ολοκλήρωσή του, ωστόσο ο ίδιος ο Αργεντινός επιμένει… πράσινα. Ισχυρίζεται πως όλα θα πάνε καλά και περιμένει να πάρει την ελευθέρας του. Ή να έρθει ως δανεικός.

Αν τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός και πάρει και τους δύο λάτιν παίκτες, τότε θα μιλάμε σε άλλη βάση. Για το ρόστερ που διαμορφώνεται, για τη δυναμική της ομάδας, για τις βάσεις που μπαίνουν.

HIGHLIGHTS