ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Οι υπερβολές οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα!

O Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Κρήτη και βάζει ένα τέλος στις υπερβολές που γράφονται και λέγονται.

Οι υπερβολές οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα!

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει στον ΟΦΗ βάσει ευκαιριών. Σημείωσε και δύο γκολ που του ακυρώθηκαν, είχε και ένα δοκάρι, αλλά έμεινε στο μηδέν και δεν κέρδισε. Η ομάδα ήταν σοβαρή, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε καμία τρομερή μπάλα έπαιξε, ούτε όσοι αγωνίστηκαν ήταν φανταστικοί, ούτε είδαμε ένα παιχνίδι με ευχαρίστηση.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και αν ήμουνα ουδέτερος δεν θα το έβλεπα. Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός μετά το πρώτο 20λεπτο, ανασταλτικά καλύτερος από ότι δημιουργικά. Πρέσαρε σωστά έκλεβε τις μπάλες, αλλά ήταν πολύ αδύναμος στην προσωπική ενέργεια στο ένας εναντίον ενός με αποτέλεσμα να μην κάνει φάσεις παρότι βρέθηκαν οι παίκτες του αρκετές φορές τρεις εναντίον τριών, ακόμα και τρεις εναντίον δύο. Από κει και πέρα δεν χρειάζονται υπερβολές για αυτό το παιχνίδι και γενικά σε παιχνίδια με αδιάφορες ομάδες όπως είναι ο ΟΦΗ, διότι μπορούν να μας οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.

Ο Θεοχάρης, αν εξαιρέσω το πρώτο 20λεπτο, ήταν μία χαρά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά μέχρι εκεί . Επιθετικά δεν βοήθησε και πώς να βοηθήσει όταν η θέση του παιδιού δεν είναι δεξί μπακ, αλλά στόπερ. Όταν στο ρόστερ σου έχεις όλη την χρονιά Γιόχανσον, Αποστολάκη, Βαγιαννίδη και τον έμπειρο Νούνες, που έχει παίξει και δεξί μπακ και στόπερ, πως θα βάλεις δεξιά τον Θεοχάρη που δεν είναι δεξί μπακ; Δεν θα είχε καμία λογική και έτσι εξηγείται για ποιο λόγο ο νεαρός δεν πήρε ευκαιρίες στην διάρκεια της χρονιάς . Διότι το δεξί μπακ έτσι όπως παίζει ο Παναθηναϊκός χρειάζεται εκτός από το να αμύνεται καλά να βγαίνει και μπροστά στην επίθεση και να κάνει και παιχνίδι.

Ο Καμπετσής όταν μπήκε αλλαγή, ήταν καλός, έβαλε και το γκολ που ακυρώθηκε για υποψία χεριού στον Περέα. Όταν παίζεις με φορ τον Μακέντα δεν είναι εύκολο να του πεις κάτσε έξω να παίξει ο Καμπετσής, ειδικά, όταν ο Ιταλός είναι ο σκόρερ σου. Αρα η όποια συζήτηση κάνουμε, για το αν αδικήθηκε ο Καμπετσής είναι ότι ίσως θα έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες από τον Περέα. Ο Καμπετσής είχε 10 συμμετοχές και ο Περέα 17. Η διαφορά ήταν, όμως, στα γκολ όπου ο Περέα είχε τρία γκολ και ο Καμπετσής κανένα. Μεταξύ των δύο σαφέστατα πιο έτοιμο και πιο κοντρολαρισμένο θεωρώ εγώ τον Καμπετσή. Εχει τεχνική σε αντίθεση με τον Περέα, αλλά δεν έχει το βασικό για επιθετικό. Το γκολ, σε αντίθεση με τον Περέα, που βρίσκει τον τρόπο να χώνεται και να είναι κοντά στην εστία. Αυτό λείπει από τον Καμπετσή και για αυτό πήρε λιγότερες ευκαιρίες από τον Περέα στην διάρκεια της σεζόν.

Αυτά τα λέω, διότι πάντα τα παιχνίδια που είναι αδιάφορα στο τέλος της σεζόν πάντα είναι επικίνδυνα να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα. Και φυσικά δεν συμφωνώ, ότι τώρα γίνεται η αξιολόγηση για κάποιους παίκτες. Η αξιολόγηση γίνεται όλη την χρονιά, όταν τα ματς έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και η μπάλα…καίει. Τώρα, που είναι πιο χαλαρές κάποιες ομάδες μπορεί κάποιος παίκτης να κάνει πράγματα, που δεν τα έχουμε δει σε άλλα ματς να πιστέψεις σε αυτόν  να τον κρατήσεις και όταν έρθει η νέα χρονιά να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Για να τελειώνω, αν ο Παναθηναϊκός θέλει να αλλάξει επίπεδο τη νέα σεζόν πρέπει να πάρει πολύ καλύτερους ξένους (όπως Βιγιαφάνιες π.χ) από αυτούς, που έχει τώρα ως επί το πλείστον και να αφήσει και χώρο για τα νέα παιδιά που δείχνουν, ότι μπορούν να εξελιχθούν… αλλά για να βελτιωθούν πρέπει δίπλα τους να έχουν καλύτερους ξένους παίκτες και όχι μετριότητες και χειρότερους από αυτούς.

*Την Τετάρτη η ομάδα και για λόγους γοήτρου πρέπει να κάνει την πρώτη της νίκη στα play off κόντρα στον Αρη .

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...