ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2-0

Πρώτη και… επαγγελματική νίκη

Ένα γκολ στο φινάλε κάθε ημιχρόνου από Κουρμπέλη και Κολοβέτσιο οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη - και εύκολη - νίκη του στα πλέι οφ με το 2-0 επί του Άρη. Δοκάρι ο Καμπετσής, που του ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ.

Πρώτη και... επαγγελματική νίκη

Τα προβλήματα δεν τον… λυγίζουν. Ο Παναθηναϊκός μετά τη βελτιωμένη εικόνα που είχε στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ, παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερος απέναντι στον Άρη. Ήταν αποτελεσματικός, σημείωσε τρία γκολ, αλλά του μέτρησαν δύο, είχε δοκάρι, αρκετές χαμένες ευκαιρίες κυρίως στο καλό του δεύτερο ημίχρονο και με το τελικό 2-0 έφτασε στην πρώτη του νίκη στα πλέι οφ με σκόρερ τον Κουρμπέλη και τον Κολοβέτσιο.

Ο Δώνης παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, με την έκπληξη να είναι ο Χριστογεώργος, που έκατσε κάτω απ’ τα δοκάρια. Στην άμυνα έπαιξαν οι Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος και Χατζηθεοδωρίδης, αμυντικοί μέσοι ο Κουρμπέλης με τον Αγιούμπ, με τον Μπουζούκη μπροστά τους. Δεξιά έπαιξε ο Καμπετσής, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, αλλά δυσκολευόταν να βρει τους χώρους για να απειλήσει. Ο Άρης μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, κατάφερνε να κρατήσει μακριά στο πρώτο 25λεπτο του γηπεδούχους και έψαχνε την κόντρα επίθεση για να απειλήσει. Σε 1-2 φορές που το έκανε, είδε τον Χριστογεώργο να βάζει… στοπ επιβεβαιώνοντας όλα τα θετικά σχόλια που τον συνοδεύουν.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.394 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι πράσινοι κατάφεραν τελικά να βρουν το γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, με ένα προσωπικό τέρμα του αρχηγού τους. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έκλεψε από τον Ματίγια μεταξύ κέντρο και μεγάλης περιοχής του Άρη, έμεινε όρθιος παρά το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του αντιπάλου του και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Κουέστα. Ο Κουρμπέλης, μάλιστα, πήγε να… τα πει στον αντίπαλό του, για τον αντιαθλητικό τρόπο που έπεσε πάνω του.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του. Και η εικόνα του ήταν η καλύτερη που έχουμε δει στα πλέι οφ. Με τον Καμπετσή ορεξάτο, αλλά αναποτελεσματικό, τον Μακέντα να παίρνει τον ρόλο του… οργανωτή, τον Χατζηθεοδωρίδη να δημιουργεί πολλά ρήγματα με τα ανεβάσματά του, οι παίκτες του Δώνη ήταν πιο επιθετικοί και πιο απειλητικοί για την αντίπαλη εστία.

Στο 57′ σημείωσαν ένα μαγικό γκολ, όταν Χατζηθεοδωρίδης και Μακέντα έκρυψαν την μπάλα, με τον πρώτο να πασάρει στον Καμπετσή και αυτός να σκοράρει. Ωστόσο, ο Ευαγγέλου σε μια απίθανη απόφαση, ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Μακέντα στον Ματίγια στο ξεκίνημα της φάσης. Χωρίς πάντως να πρόκειται για φάουλ, όπως αποδείχτηκε από την τηλεοπτική κάμερα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αγωνίζεται στον ίδιο ρυθμό, έτρεχε περισσότερο, έκλεβε μπάλες και δημιουργούσε ευκαιρίες, με τον Καμπετσή να σημαδεύει το δοκάρι έπειτα από γύρισμα του Μακέντα.

Τελικά το 2-0 ήρθε στο φινάλε, με κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο 88′, σφραγίζοντας μια εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό, που έδειξε πως παραμένει… όρθιος παρά τα προβλήματα. Και που βρίσκει έναν ακόμα ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο Έλληνα τερματοφύλακα, όπως είναι ο Χριστογεώργος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Παναθηναϊκός (4-3-3): Χριστογεώργος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (82’ Ζαγαρίτης), Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Αγιούμπ (46’ Ανουάρ), Μακέντα (76’ Αθανασακόπουλος), Καμπετσής (82’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (65’ Αλεξανδρόπουλος).

Άρης (4-2-3-1): Έμαν, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Γκάμα, Ντουάρτε (45’+6’ Διαμαντόπουλος), Μαντσίνι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...