ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Η ξεφτίλα του έλληνα διαιτητή και η ανακοίνωση –καθρέφτης!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τους Παπαπέτρου - Ευαγγέλου, που δεν θα πρέπει να ξανασφυρίξουν ενώ αναφέρεται και στην ανακοίνωση - μνημείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η ξεφτίλα του έλληνα διαιτητή και η ανακοίνωση –καθρέφτης!

Ο Παναθηναϊκός έφθασε στην πρώτη του νίκη στα play off με 2-0 κόντρα στον Αρη με τον αρχηγό Κουρμπέλη να απαντάει με γκολ στο… ατιμώρητο φτύσιμο του Ματίγια από τον Ευαγγέλου και η ελληνική διαιτησία να ξεφτιλίζεται για άλλη μία φορά και να δικαιώνει όλους εμάς, που λέμε «ξένοι διαιτητές ακόμα και στα τοπικά».

Στο παιχνίδι δεν θέλω να σταθώ πολύ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια 2-0 με σκόρερ τον Κουρμπέλη και τον Κολοβέτσιο με το 3-5-2 και το 3-4-3 στην διάρκεια του αγώνα να βοηθάει την ομάδα να έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και να κλείνει τους χώρους και τους αμυντικούς να έχουν σταθερή απόδοση. Η αμυντική πεντάδα είχε καλή απόδοση και εκτός του κορυφαίου Κουρμπέλη στο δεύτερο ημίχρονο ξεχώρισε ο Μπουζούκης, ενώ ο Καμπετσής πέτυχε και πάλι γκολ που άδικα ακυρώθηκε. Δυο Ελληνες διαιτητές απέδειξαν ότι θα έπρεπε να μην ξανασφυρίξουν ούτε αυτοί, ούτε άλλος Ελληνας διαιτητής, διότι τόσα χρόνια τους βαρεθήκαμε. Πάνε ανάλογα με το πώς πάνε τα… νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επειδή ο Παναθηναϊκός σε αυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι τα βρίσκουν και τα κάνουν. Είδαμε τον Παπαπέτρου αρχικά στο VAR να το υποδεικνύει και στη συνέχεια ο Ευαγγέλου, που το είδε στο μόνιτορ, να ακυρώνει την γκολάρα του Καμπετσή( χάθηκε η μπάλα από Χατζηθεοδωρίδη, Μακέντα, πριν φθάσει στο σκόρερ), διότι ο Μακέντα αγγίζει τον Μαρτίνες και αυτός έπεσε κάτω λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό δόθηκε… φάουλ. Εκτός αυτού στο 63′ ο Μαντσίνι έριξε αγκωνιά στον Θεοχάρη(πολύ σοβαρός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κυρίως σαν τρίτος στόπερ), αλλά δεν είδε κάν την κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη και θα είχε αποβληθεί.

Ο Ευαγγέλου είναι αυτός που δεν είχε αποβάλει και τον Μανιάτη για αγκωνιά στον Περέα στο ματς του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό. Είπαμε να απαγορευτεί δια βίου στους Ελληνες διαιτητές να… σφυρίζουν παιχνίδια. Τους βαρεθήκαμε, μας κούρασαν, μας έσπασαν τα νεύρα μόνο ξένοι διαιτητές.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.300 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σημαντικό το ντεμπούτο του τερματοφύλακα Χριστογεώργου που τον πιστεύουν στον Παναθηναϊκό και θα είναι ο δεύτερος γκολκίπερ της ομάδας πίσω από τον Διούδη τη νέα χρονιά, ενώ αξιοσημείωτο, ότι έξι παιδιά από τις Ακαδημίες τελείωσαν το παιχνίδι και επτά έπαιξαν συνολικά. Μέχρι εκεί, όμως. Για να μπορέσουν κάποια από αυτά τα παιδιά να εξελιχθούν και να παίξουν σε έναν πρωταγωνιστή Παναθηναϊκό θα πρέπει δίπλα τους να έχουν πολύ καλούς ξένους παίκτες.

Για παράδειγμα αυτό που βλέπουμε από τον Αγιούμπ μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι σκέτη απογοήτευση. Περπατάει στο γήπεδο και δεν βοηθάει και δημιουργικά . Για αυτό ας αφήσουμε ότι όλοι αυτοί, που έχουν έρθει, η έρχονται είναι… παικταράδες και να περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο, κρατώντας χαμηλά την μπάλα.

Και πάμε για μένα στο θέμα της ημέρας. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση και είπε, ότι αν χρειαστεί  για να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο  να μείνουν οι ομάδες εκτός Ευρώπης. Ναι, καλά διαβάσατε, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητάει να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο. Και εγώ ζητάω να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους  για να πάρουν την απάντηση. Το θράσος τους δεν έχει όρια.

20 χρόνια έκαναν όργια στο ποδόσφαιρο και έπαιρναν τα πρωταθλήματα με το έτσι θέλω και σήμερα λένε να ξεβρωμίσει ένα ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο, που φυσικά όλα δεν έχουν φτιάξει, αλλά την τελευταία τριετία το πρωτάθλημα το παίρνει η καλύτερη ομάδας. Φέτος ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός και το πήρε, τα προηγούμενα δύο το πήραν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δίκαια. Ο Παναθηναϊκός, για τους λόγους, που έχω εξηγήσει πολλές φορές, δυστυχώς δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά πλέον το παίρνει η καλύτερη ομάδα. Και αυτό δεν αρέσει στην ομάδα του Πειραιά, που θέλει να το παίρνει συνέχεια. Είτε είναι καλύτερος, όπως φέτος, είτε είναι χειρότερος, όπως ήταν τα προηγούμενα δύο χρόνια. Το 50-50 δεν το θέλουν…

*Αν ήταν φάουλ του Μακέντα στον Μαρτίνες πριν το γκολ του Καμπετσή είναι και πέναλτι στον Μακέντα στο πρώτο ημίχρονο σε ένα τζαρτζάρισμα, που έγινε από αμυντικό του Αρη για να τελειώνουμε το παραμύθι.

*Στην Τούμπα σωστά δόθηκε το πέναλτι στην ΑΕΚ, αφού τον Βέρντε τον πάτησε αντίπαλος του εντός περιοχής. Κάποιοι, που σήμερα, λένε, σωστά ότι αυτό είναι πέναλτι σε δύο ΙΔΙΕΣ φάσεις που πάτησαν τον Μακέντα στο Καραϊσκάκη έλεγαν ότι δεν είναι .

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.