ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Βόβορας: «Ο Παναθηναικός είναι μία οικογένεια και ένα μεγάλο καράβι, είμαι έτοιμος»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βόβορα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Βόβορας: «Ο Παναθηναικός είναι μία οικογένεια και ένα μεγάλο καράβι, είμαι έτοιμος»

Αυτό που ένιωσα από τον πρώτο καιρό στον Παναθηναϊκό είναι πως η ομάδα αποτελεί μια οικογένεια. Αυτό θέλω να καταλάβουν και οι νέοι παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Αν μιλήσουμε αγωνιστικά, η ομάδα πρέπει να χτιστεί σε τρία χαρακτηριστικά: αθλητικότητα, γιατί η Ευρωλίγκα την έχει ως Νο. 1, παίκτες με κίνητρο, που είναι σημαντικό για την νέα προσπάθεια και πνευματική δύναμη. Η Ευρωλίγκα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μια μεγάλη σεζόν. Είναι ένας τελικός κάθε εβδομάδα. Πρέπει να είσαι σκληρός για να φτάσεις στον στόχο. Το πρότζεκτ πρέπει να στηρίζεται στην ενέργεια και την ομαδικότητα. Θέλουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή και τίμια παναθηναϊκή προσπάθεια που ο κόσμος θα στηρίξει. Θα δει μια ομάδα που θα παλεύει και δεν θα μιλάει πολύ. Θα δουλέψουμε χωρίς πολλά λόγια. Είμαι στον Παναθηναϊκό από το ’12. Μου έδωσαν τη δυνατότητα να εξελιχθώ. Τώρα θα καθοδηγήσω την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, κ. Γιαννακόπουλο, τον κ. Παπαδόπουλο και όλους όσους συνεργάστηκα, ειδικά τους Πεδουλάκη, Πασκουάλ και Πιτίνο. Με την καθημερινή επαφή με έκαναν να εξελιχθώ. Γνωρίζω τις δυσκολίες του πρότζεκτ, είναι μεγάλο καράβι ο Παναθηναϊκός. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Θεωρώ πως είμαι έτομος. Έχω δίπλα μου τον Φραγκίσκο και τον Δημήτρη, αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλύτερα. Ελπίζω πως θα χτίσουμε κάτι καλό που ο κόσμος θα αγαπήσει».

Για το τι είναι πιο δύσκολο στο χτίσιμο της νέας ομάδας: «Για να χτίσεις μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν ορισμένα δεδομένα. Χτίζουμε από το μηδέν. Σας είπα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Έχουμε πλήρη ελευθερία κινήσεων. Με τη συνεργασία των Διαμαντίδη – Αλβέρτη μπορεί να χτιστεί η ομάδα με τη φιλοσοφία που θέλουμε να βγάλουμε. Παιδιά με κίνητρο και ενέργεια. Με δουλειά και χωρίς πολλά λόγια θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για τους στόχους: «Ο κόσμος γνωρίζει από μπάσκετ. Τον έχω δει μετά από νίκες να φεύγει προβληματισμένος και μετά από ήττες με καλή διάθεση. Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει πως υπάρχει υγεία στην ομάδα. Μπορεί να το καταλάβει, να το αγαπήσει, να το στηρίξει. Το έχουμε δει».

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.656 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την νέα σεζόν: «Είχαμε πάντα μία συζήτηση με τον κόουτς Πιτίνο. Μου έλεγε πως το άγχος είναι ο καλύτερος σύμμαχος γιατί σε κάνει να δουλεύεις πιο σκληρά, πιο δυνατά. Ο εχθρός είναι όταν δεν νιώθεις προετοιασμένος και μπορεί να βγει σε πίεση. Μπορούμε να δουλέψουμε και το άγχος να γίνει σύμμαχος. Το βλέπω καθημερινά, μία από τις πρώτες κουβέντες του Φράγκι και του Δημήτρη ήταν πως θέλουμε να κάνουμε εδώ μία οικογένεια. Αυτά είναι πράγματα που θα με βοηθήσουνε πάρα πολύ. Η απουσία του κ. Γιαννακόπουλου είναι πλήγμα για τον ΠΑΟ και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως, θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά. Θα δούμε πολλά που ίσως δεν έχουμε φανταστεί. Θεωρώ πως είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Ένας δάσκαλός μου μου έλεγε: “Σταμάτα να γελάς, μην είσαι πάντα αισιόδοξος. Θα σε βγάλω έξω από την τάξη”. Έτσι είμαι. Αισιοδοξώ».

Για το “trust the process” του Παναθηναϊκού και το πώς νιώθει ο ίδιος: «Ο Παναθηναϊκός θα έχει μια δύσκολη χρονιά, αλλά έχουμε τον Ιωάννη, που είναι ο αρχηγός και άλλους δύο που μπορούν να γίνουν από τους καλύτερους στη θέση τους στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτοί οι παίκτες δεν θέλουμε μόνο να είναι μέρος της ομάδας, αλλά να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Θα είναι η ευκαιρία τους. Ο Ιωάννης είναι ο επόμενος αρχηγός, έχει το χάρισμα να μιλάει στα αποδυτήρια. Όμως, μπορεί να μιλάει και μέσα στο παρκέ. Το ταλέντο είναι η απόφαση. Αυτός είναι ο Ιωάννης. Έχουμε μια βάση παικτών για να χτίσουμε. Για τον Παναθηναϊκό και για το ελληνικό μπάσκετ. Πάμε μέρα – μέρα, χωρίς πολλά λόγια, με μικρά πραγματάκια. Θα χτίσουμε πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία. Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι υγιές. Αυτό να εξελιχθεί».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...