ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τριαντόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ περισσότερα από τα 40′ στο παρκέ – Ζητάμε στήριξη»

Ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος, έστειλε το μήνυμα για την επόμενη μέρα στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Τριαντόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ περισσότερα από τα 40' στο παρκέ - Ζητάμε στήριξη»

«Καλημέρα σας. Ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ. Θέλω να ξεκινήσω κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για τη σημερινή κατάσταση. Πριν λίγο καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πως σταματάει την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟ και την πρόθεσή του να μεταβιβάσει τις μετοχές, εφόσον βρεθεί αγοραστής. Μου ζητήθηκε να αναλάβω μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο την επόμενη μέρα, με στόχο να μείνει η ομάδα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Ο ρόλος μου θα ήταν τεχνοκρατικός. Δέχτηκα να στηρίξω την προσπάθεια, έχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το ’15-’17. Είχε γίνει μια σοβαρή προσπάθεια τότε, φέραμε μεγάλους χορηγούς, κάναμε ρεκόρ στα διαρκείας, ιδρύσαμε και τις ακαδημίες. Πριν λίγες μέρες ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί για τους δικούς του λόγους. Υπό το φόβο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό σε μια κρίσιμη στιγμή, συμφώνησα με τον κ. Γιαννακόπουλο να αναλάβω αυτή την τιμητική θέση. Δεν επιθυμώ να παριστάνω τον παράγοντα, δεν έχω αυτή την εμπειρία. Θέλαμε παναθηναϊκές προσωπικότητες να ηγηθούν της προσπάθειες. Αλβέρτης – Διαμαντίδης, τα λόγια είναι περιττά. Δώσαμε τα χέρια και αρχίσαμε τον σχεδιασμό της δύσκολης και ιδιαίτερης χρονιάς. Δύσκολη λόγω της αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Ο κ. Γιαννακόπουλος μας έδωσε το ελεύθερο να κινηθούμε όπως εμείς νομίζουμε σε όλα τα ζητήματα, όπως και στα θέματα Ευρωλίγκας – Θύρας 13. Κάναμε συνάντηση και με τους δύο. Υπογράψαμε την αναγνώριση των συνδέσμων ως ΚΑΕ. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Δίπλα μας θα έχουμε ανθρώπους με ιστορία και αγάπη για τον ΠΑΟ. Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο που προτείνει η Ευρωλίγκα, που στηρίζεται σε τρεις άξονες: επιχειρηματικό κομμάτι, οικονομικό και νομικό και μετά το ρόστερ. GM θα είναι οι Αλβέρτης – Διαμαντίδης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εγώ. Στο επιχειρηματικό κομμάτι τον ρόλο του επιχειρηματικού διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Ντίνος. Πολλά χρόνια δίπλα μας, την τελευταία διετία ήταν στον ΑΟ. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην ΚΑΕ. Προπονητής μας θα είναι ο κ. Βόβορας με συνεργάτες τους Χαραλαμπίδη, Γιαπλέ και Σιούτη. Τεχνικός Διευθυντής ο Νίκος Παππάς, team manager ο Γιώργος Καλαϊτζής. Συνεργάτης του ο κ. Ασημακόπουλος. Το υπόλοιπο σταφ παραμένει ως έχει».

«Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ περισσότερα από τα 40′ στο παρκέ. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μία από τις κορυφαίες τις Ευρώπης. Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Οι νίκες αγοράζονται με χρήματα, τα υπόλοιπα όχι. Τα υπόλοιπα χτίζονται. Ζητάμε από όλους να στηρίξουν την προσπάθεια. Το ’15 αποφάσισαμε να αρχίσουμε τις ακαδημίες με τον Φραγκίσκο. Τότε μπήκαν τα capital controls. Σκεφτήκαμε μήπως πρέπει να αλλάξουμε κάτι στον προγραμματισμό μας. Σηκώθηκε ο Φραγκίσκος, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε: “Τι λέτε ρε. Είμαστε ο ΠΑΟ. Δεν γίνεται να κάνουμε πίσω”. Ευχαριστώ πολύ».

Για το αν υπάρχει ήδη μία πρώτη εικόνα για το μπάτζετ: «Προφανώς υπάρχει μια βάση που κινούμαστε. Την προηγούμενη Παρασκευή δουλέψαμε πάνω στις βάσεις, για να αρχίσει ο σχεδιασμός. Αυτό θα χτίζεται μέρα με την μέρα. Έχουμε κάνει κάποιες προβλέψεις. Συζητώντας και με τους χορηγούς και με τις προσπάθειες που θα κάνουμε και θα δούμε. Θέλουμε να βγάλουμε διαρκείας με ένα ποσοστό, ενημερώνοντας τον κόσμο πως υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπουν στο γήπεδο. Οι βάσεις έχουν μπει. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προχωρώντας ίσως αλλάζουν και τα δεδομένα».

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 7.825 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις σχέσει; Παναθηναϊκού – Euroleague: «Αυτά που εκφράσαμε για την Ευρωλίγκα είναι τα πιστεύω μας. Δεν τα αλλάζουμε. Αυτό που είπαμε και στην Ευρωλίγκα και τον κ. Μπερτομέου είναι πως πλέον οι συζητήσεις, οι συμφωνίες και οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται εσωτερικά, χωρίς δημόσιες αντιπαλότητες που βλάπτουν το προϊόν. Ο Μπερτομέου μας είπε πως είναι πρόθυμος να συζητήσεις μαζί μας. Είναι καλό για όλους να γίνεται αυτή η συζήτηση σε ήρεμο κλίμα, χωρίς φασαρία. Είναι θετικός σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς λέμε πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ήρεμοι, για να μην δημιουργούμε φασαρία στην ομάδα. Είναι διατεθειμένος ο κ. Μπερτομέου να κάτσουμε στο τραπέζι και να τα πούμε εσωτερικά. Από την μεριά του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον, δεν θα ακούσετε ξανά κάτι για την Ευρωλίγκα».

Για το αν μπορεί να υπάρξει υπέρβαση στα οικονομικά: «Μπορεί να θεωρείται αδόκιμο το σχήμα. Αυτό υπάρχει. Είμαστε πρόθυμοι να φάμε το ξύλο. Εμείς θα προχωρήσουμε. Αν βρεθεί κάποιος καλύτερος, ευχαρίστως να του παραχωρήσω τη θέση μου. Στον Βόβορα έχουμε δώσει το μίνιμουμ του μπάτζετ. Μόνο παραπάνω μπορούμε να πάμε πλέον».

Για τις δηλώσεις που ενδέχεται να κάνει ο Γιαννακόπουλος σχετικά με την σχέση Παναθηναϊκού – Ευρωλίγκας: «Είναι κάτι υποθετικό. Λέτε εσείς πως μπορεί να γίνει. Όταν και αν μιλήσει, θα δούμε».

Για το πού ανήκουν οι μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και για το αν έχουν γίνει κινήσεις για την πώληση της ομάδας: «Οι μετοχές δεν γίνεται να παραμείνουν στον κ. Παπαδόπουλο. Υπάρχει ασυμβίβαστο. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να μεταβούν οι μετοχές πίσω στον κ. Γιαννακόπουλο. Έχουμε κάνει κινήσεις για να βρεθεί αγοραστής. Έχει ετοιμαστεί μία παρουσίαση με την αποτίμηση και την ιστορία. Δεδομένα που ενδιαφέρουν τους επενδυτές. Έχουμε αναθέσει σε δύο μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού αυτό το πρότζεκτ, να βρουν πιθανούς αγοραστές. Ήδη κάποια funds έχουν δείξει ενδιαφέρον και περιμένουν τον φάκελο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να τον μελετήσουν. Υπάρχει πρώτο ενδιαφέρον. Τις προθέσεις του κ. Γιαννακόπουλου για το μέλλον δεν τις γνωρίζω και δεν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό του».

Για τον Φριντέτ: «Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη. Ψάχνει να βρει ομάδα. Πήρε μια παράταση. Του έχουμε δώσει το ελεύθερο και περιμένουμε τις εξελίξεις».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ: «Δεν θα ήθελα να το συζητήσω αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι παράγοντας. Θα το συζητήσουμε εσωτερικά, θα δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα και θα το στηρίξουμε».

Σημείωσε επίσης: «Για το “ξύλο” που είπα, αναφερόμουν στους δημοσιογράφους. Είναι μια μεγάλη ευθύνη. Αποδέχτηκα τη θέση. Με τη βοήθεια όλων θα πάμε στο δύσκολο έργο»

Για τα διαρκείας και την έδρα: «Ο κόσμος μας ζητάει να βγάλουμε διαρκείας για να στηρίξουν την ομάδα, ακόμα κι αν δεν ανοίξουν τα γήπεδα. Το σκεφτόμαστε. Το ΟΑΚΑ θα είναι η έδρα μας, προφανώς. Δεν υφίσταται κάτι για άλλο γήπεδο. Όσο για τις φοροαπαλλαγές, υπήρξαν κάποιες σκέψεις από την κυβέρνηση. Φοροαπαλλαγές για να μπορούν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Ίσως γινόταν μείωση στον ΦΠΑ των εισιτηρίων και τη φορολογία στους παίκτες. Δυστυχώς, δεν έχουμε δει κάτι επίσημα. Περιμένουμε και ελπίζουμε να δούμε την κυβέρνηση να βοηθάει την κατάσταση, για να μην δούμε άλλες ομάδες που δεν θα μπορούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Είναι μια δύσκολη χρονιά, που θα αλλάξει τον κόσμο. Δεν θα είναι τίποτα πια ίδιο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να διαψευστούμε στο ότι θα υπάρξουν χειρότερες συνέπειες στο μέλλον».

Για την αποχώρηση του ΝτεΣόν Τόμας: «Είμαστε πολύ κοντά, ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση». 

Για τους στόχους: «Πρέπει να είναι μια χρονιά που δεν θα έχει κανείς το άγχος ότι πρέπει να πετύχει. Η ομάδα πρέπει να παίξει ελεύθερα. Για τον Παναθηναϊκό. Και όπου καλύτερα πάμε. Δεν νομίζω πως πρέπει να μπει ένα βάρος. Πάμε να κάνουμε κάτι που θα ευχαριστηθούμε όλοι. Θα δίνουμε το 100% ακόμα κι αν χάνουμε. Όπου φτάσουμε, χαμηλά ή ψηλά… Δεν έχει και μεγάλη σημασία φέτος».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...