Στην εποχή του VAR δεν υπάρχει το δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω. Δεν υπάρχει η δικαιολογία… μου ξέφυγε η φάση. Ούτε αυτή που πολλές φορές έχουμε ακούσει πως και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη.

Στην εποχή που ο διαιτητής έχει την… ευλογία να του δίνουν δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, αν κάνει λάθος είναι ή ανίκανος ή στημένος.

Ο Κομίνης έκανε λάθος σε ροή αγώνα και αυτό είναι θεμιτό. Είδε το πέσιμο του Βαλμπουενά, σφύριξε φάουλ και τον ενημέρωσαν πως αυτό που έδωσε ίσως να είναι εντός περιοχής. Και πράγματι, εντός περιοχής έπεσε ο Βαλμπουενά. Μόνο που έπεσε… μόνος του. Βούτηξε. Όπως βούταγε ο Γιαννακόπουλος, ο Αλεξανδρής, ο Τζόρτζεβιτς και ένα σωρό άλλοι τα παλιά τα χρόνια. Τα χρόνια της… παράγκας.

Ο Κομίνης το είδε. Και  το ξανά είδε. Πήγε να φύγει και τον σταμάτησε ο… Δώνης! Και το είδε ξανά. Και η απόφασή του ήταν να πάρει πίσω το φάουλ και να δώσει πέναλτι. Στην πιο εξοργιστική διαιτητική απόφαση από τότε που το VAR ήρθε στην Ελλάδα. Να τον χαίρονται στην ΚΕΔ που τον έστειλαν να διευθύνει το αιώνιο ντέρμπι και δεν έστειλαν ξένο.

Ο Κομίνης ήθελε να δώσει πέναλτι στον Ολυμπιακό. Είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, μιας και όλη η Ελλάδα είδε ότι παράβαση δεν υπήρχε πάνω στον Βαλμπουενά. Αντίθετα, εκείνος κάνει φάουλ. Αν ο Έλληνας διαιτητής, που είναι και διεθνής, δεν καταλαβαίνει από κανονισμούς, τότε είναι ανίκανος για να σφυρίζει. Και πρέπει να πάει σπίτι του.

Αν απλά το είδε και πήρε τη λάθος απόφαση, τότε είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Και πάλι πρέπει να πάει σπίτι του. Όπως και να έχει, δεν πρέπει να τον δούμε ξανά σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Και τούτο οφείλει να το απαιτήσει η διοίκηση, γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου