Να θες να αγιάσεις και να ξεχαστείς και να μην μπορείς με δαύτους. Μιλάμε για τα πιο αδιάφορα πλέι οφ στην ιστορία. Με το τριφύλλι να μετράει αντίστροφα να λήξει το μαρτύριο κι αυτό να μην τελειώνει. Με μια ομάδα που έχει σκορπίσει από εδώ και από εκεί.

Για να καταλάβετε τι εννοώ αν ρωτούσες το απόγευμα της Κυριακής δέκα Παναθηναϊκούς οι 8 μπορεί να μην ήξεραν ότι παίζουμε με τον Ολυμπιακό ή απλά να μην τους ενδιέφερε. Κι όμως αυτοί ΕΚΕΙ. Να μην σταματούν τα ξεφτιλίκια και τα «με κάθε τρόπο». Αυτά που οι αντικειμενικοί βαφτίζουν «καρδιά του πρωταθλητή».

Με το έτσι θέλω λοιπόν ο διαιτητής αναδείχτηκε ΞΑΝΑ πρωταγωνιστής σε ένα παιχνίδι. Με τον έναν να έχει πάρει εδώ και καιρό το πρωτάθλημα και… παραδόξως αυτό να έχει συμβεί επειδή ήταν καλύτερος και τον άλλον να μην έχει τον παραμικρό στόχο και να παίζει με τα παιδάκια της ακαδημίας, η… αθάνατη ελληνική διαιτησία χτύπησε εκ νέου. Και μετά κλαίγονται που ζητάμε ξένους μέχρι και στα… τοπικά.

Δεν το χωράει ο νους αυτό που έκανε ο Κομίνης. Όχι γιατί δεν ήταν πέναλτι. Από τέτοια έχουμε συνηθίσει, αν θέλετε έχουμε δει και χειρότερα. Απλά με τη βοήθεια του βαρ είχε την ευκαιρία να το σώσει. Να πει «δεν υπάρχει τίποτα, πάμε παρακάτω». Κι όμως το έδωσε. Κι αν δεν ήταν ο Διούδαρος να τους ξεφτιλίσει σήμερα θα μιλάγαμε για τον θρύλο των ρεκόρ και όσοι έλεγαν για τη συγκεκριμένη φάση θα θύμιζαν ως συνήθως τους τρελούς του χωριού.

Να μην πιάσουμε και τα άλλα. Την αποβολή μαρς του Μπα πριν το πέναλτι, αλλά και του Χασάν στο δεύτερο ημίχρονο. Αν αυτό δεν λέγεται αλλοίωση πρωταθλήματος τι είναι;

Τέλος πάντων. Δεν είναι να λέμε παραπάνω. Εχουμε βαρεθεί να φωνάζουμε για τα ίδια και τα ίδια και τίποτα να μην αλλάζει. Εχουμε πει άλλωστε πως αυτά τα πλέι οφ είναι τόσο περίεργα και κρύα για τον Παναθηναϊκό που το θέμα είναι να φύγουν χωρίς να πάθεις καμιά ζημιά όπως αυτή στο Καραϊσκάκη πχ.

Για την εικόνα του τριφυλλιού στο ντέρμπι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο Δώνη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος πριν δέκα μέρες είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια λέγοντας πόσο έχουν «αδειάσει» τα αποδυτήρια κατάφερε έστω και με αυτό το ρόστερ να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο με παίκτες που έτρωγαν σίδερα. Γενικά μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός το μάζεψε το πράγμα, νίκησε την περασμένη Τετάρτη και τον Αρη και αν μη τι άλλο αποδεικνύει πως όσα κι αν αλλάξουν του χρόνου υπάρχει ΗΔΗ μια καλή μαγιά.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS