ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Μπαρτ Σένκεφελντ: Ο Παναθηναϊκός χτίζει πάνω στην κολώνα του!

Ο Παναθηναϊκός βλέπει στα μάτια του Σένκεφελντ τον ήγετη που τόσο καιρό έψαχνε για την άμυνα του.

Μπαρτ Σένκεφελντ: Ο Παναθηναϊκός χτίζει πάνω στην κολώνα του!

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ ήρθε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού πέρυσι. Τον Ολλανδό τον ήθελαν πολλές ομάδες, με τους πράσινους να χειρίζονται σωστά το θέμα και να τον κάνουν δικό τους.

Από τα πρώτα του δείγματα καταλάβαινε κανείς ότι θα δώσει στην άμυνα τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που της έλειπε. Ο Σένκεφελντ παιχνίδι με παιχνίδι γινόταν όλο και καλύτερος. Η απουσία του από κάθε παιχνίδι, από την άλλη, του τριφυλλιού ήταν πολύ σημαντική και… φαινόταν.

Τα στατιστικά βέβαια μιλάνε από μόνα τους! Ο Μπαρτ Σένκεφελντ σε 28 παιχνίδια που έπαιξε η ομάδα δέχτηκε 23 γκολ ενώ στα 9 ματς που δεν αγωνίστηκε η ομάδα έφαγε 11 τέρματα σύνολο. Με λίγα λόγια το τριφύλλι με τον Ολλανδό στην ενδεκάδα του δεχόταν λίγοτερο από ένα γκολ ανά παιχνίδι ενώ όταν δεν έπαιζε η ομάδα «έτρωγε» πόλυ πάνω από 1 γκολ ανά ματς.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.267 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο Σένκεφελντ με τις ηγετικές του ικανότητες δημιουργούσε ηρεμία στην άμυνα ενώ βοηθούσε και πάρα πολύ στις στημένες φάσεις και γενικότερα ο Παναθηναϊκός απειλούταν λιγότερο από τον… αέρα.

Η μεγάλη επιτυχία όμως έχει να κάνει με το πόσο βελτιώνονται οι παίκτες που παίζουν δίπλα του. Τρανό παράδειγμα είναι ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Ο Έλληνας σέντερ μπακ φέτος ήταν πραγματικά αγνώριστος. Σταθερός στις μεταβιβάσεις του, δυναμικός στα… κοψίματα του και γενικότερα ωρίμος στο παιχνίδι του. Με λίγα λόγια δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που είδαμε την πρώτη του χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει τον Ολλανδό και θα είναι μεγάλη υπόθεση να το κάνει. Από την άλλη αν τελικά του χρόνου δεν καταφέρει να ανανεώσει το συμβόλαιο του και ο Σένεκφελντ φύγει, τότε οι πράσινοι θα πρέπει να ψάξουν για παίκτη αντίστοιχης δυναμικότητας, που δύσκολα βρίσκεις στην αγορά με τόσα λίγα χρήματα που διατίθενται.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει την κολώνα στην άμυνα του Παναθηναϊκού για χρόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.