Ο Μπαρτ Σένκεφελντ ήρθε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού πέρυσι. Τον Ολλανδό τον ήθελαν πολλές ομάδες, με τους πράσινους να χειρίζονται σωστά το θέμα και να τον κάνουν δικό τους.

Από τα πρώτα του δείγματα καταλάβαινε κανείς ότι θα δώσει στην άμυνα τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που της έλειπε. Ο Σένκεφελντ παιχνίδι με παιχνίδι γινόταν όλο και καλύτερος. Η απουσία του από κάθε παιχνίδι, από την άλλη, του τριφυλλιού ήταν πολύ σημαντική και… φαινόταν.

Τα στατιστικά βέβαια μιλάνε από μόνα τους! Ο Μπαρτ Σένκεφελντ σε 28 παιχνίδια που έπαιξε η ομάδα δέχτηκε 23 γκολ ενώ στα 9 ματς που δεν αγωνίστηκε η ομάδα έφαγε 11 τέρματα σύνολο. Με λίγα λόγια το τριφύλλι με τον Ολλανδό στην ενδεκάδα του δεχόταν λίγοτερο από ένα γκολ ανά παιχνίδι ενώ όταν δεν έπαιζε η ομάδα «έτρωγε» πόλυ πάνω από 1 γκολ ανά ματς.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο Σένκεφελντ με τις ηγετικές του ικανότητες δημιουργούσε ηρεμία στην άμυνα ενώ βοηθούσε και πάρα πολύ στις στημένες φάσεις και γενικότερα ο Παναθηναϊκός απειλούταν λιγότερο από τον… αέρα.

Η μεγάλη επιτυχία όμως έχει να κάνει με το πόσο βελτιώνονται οι παίκτες που παίζουν δίπλα του. Τρανό παράδειγμα είναι ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Ο Έλληνας σέντερ μπακ φέτος ήταν πραγματικά αγνώριστος. Σταθερός στις μεταβιβάσεις του, δυναμικός στα… κοψίματα του και γενικότερα ωρίμος στο παιχνίδι του. Με λίγα λόγια δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που είδαμε την πρώτη του χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει τον Ολλανδό και θα είναι μεγάλη υπόθεση να το κάνει. Από την άλλη αν τελικά του χρόνου δεν καταφέρει να ανανεώσει το συμβόλαιο του και ο Σένεκφελντ φύγει, τότε οι πράσινοι θα πρέπει να ψάξουν για παίκτη αντίστοιχης δυναμικότητας, που δύσκολα βρίσκεις στην αγορά με τόσα λίγα χρήματα που διατίθενται.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει την κολώνα στην άμυνα του Παναθηναϊκού για χρόνια.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου