ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Δεκάρι ο Μπουζούκης…

Η εικόνα του Γιάννη Μπουζούκη όταν αγωνίζεται στον άξονα αποδεικνύει γιατί πρέπει να υπολογίζεται μόνο σε αυτή τη θέση. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Δεκάρι ο Μπουζούκης...

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Λούκας Βιγιαφάνιες δίνει στον Παναθηναϊκό την ευχέρεια να έχει τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν με άνεση τη θέση του επιτελικού μέσου. Τον Βίγια, τον Αγιούμπ και τον Μπουζούκη. Ασχέτως αν ο Αργεντινός είχε δείξει, όσο καιρό είχε αγωνιστεί με το τριφύλλι, πως μπορεί να ανταπεξέλθει παίζοντας στο πλάι. Και είχε πετύχει σημαντικά γκολ ξεκινώντας απ’ αυτή τη θέση.

Η φυσική του θέση είναι αυτή του δεκαριού. Κυρίως γιατί έχει την εύκολη κάθετη πάσα, βλέπει το γήπεδο, απλώνει το παιχνίδι και μπορεί να σουτάρει από μακρινή απόσταση.

Για τον Αγιούμπ υπάρχουν ακόμα επιφυλάξεις. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση γύρω από την ποιότητά του, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να κρίνουμε κατά πόσο είναι ο παίκτης που θα σου κάνει τη διαφορά. Ίσως σε έναν ρόλο κοντά στον Κουρμπέλη, κάτι σαν τον περσινό Χρήστο Δώνη, ως box to box χαφ να είναι περισσότερο χρήσιμος.

Τι ακριβώς περιμένει ο Παναθηναϊκός;
Τι ακριβώς περιμένει ο Παναθηναϊκός; 5.023 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με σιγουριά μπορώ να πω πως ο Γιάννης Μπουζούκης, παίζοντας ως δεκάρι, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να κρίνει παιχνίδια, να πάρει την ομάδα πάνω του, να δημιουργήσει προϋποθέσεις απειλής για τον αντίπαλο. Οι επαφές του με την μπάλα, η ευχέρεια στο κουβάλημα και το ποδοσφαιρικό του μυαλό είναι στοιχεία που μπορούν να τον μετατρέψουν στο επόμενο μεγάλο δεκάρι και του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι κάτι που είχε επισημανθεί και πέρσι, όταν αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη θέση σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αντίθετα, παίζοντας φέτος κατά κύριο λόγο στην άκρη δεν μπορούσε να αποδώσει το ίδιο. Έπαιξε στον άξονα με τον ΠΑΟΚ και έδειξε ξανά το καλό του πρόσωπο.

Σίγουρα για τον Πογιάτος θα είναι δύσκολη η εξίσωση. Είναι καλό που έχει να επιλέξει, είναι καλό που θα έχει λύσεις. Σε μια ομάδα όλοι οι καλοί χωράνε. Και για την ποιότητα του συλλόγου, που τα τελευταία χρόνια δεν είναι υψηλή, το να έχεις τρεις παίκτες σημαντικούς για μια νευραλγική θέση, είναι σημαντικό.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.