ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Δεκάρι ο Μπουζούκης…

Η εικόνα του Γιάννη Μπουζούκη όταν αγωνίζεται στον άξονα αποδεικνύει γιατί πρέπει να υπολογίζεται μόνο σε αυτή τη θέση. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Λούκας Βιγιαφάνιες δίνει στον Παναθηναϊκό την ευχέρεια να έχει τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν με άνεση τη θέση του επιτελικού μέσου. Τον Βίγια, τον Αγιούμπ και τον Μπουζούκη. Ασχέτως αν ο Αργεντινός είχε δείξει, όσο καιρό είχε αγωνιστεί με το τριφύλλι, πως μπορεί να ανταπεξέλθει παίζοντας στο πλάι. Και είχε πετύχει σημαντικά γκολ ξεκινώντας απ’ αυτή τη θέση.

Η φυσική του θέση είναι αυτή του δεκαριού. Κυρίως γιατί έχει την εύκολη κάθετη πάσα, βλέπει το γήπεδο, απλώνει το παιχνίδι και μπορεί να σουτάρει από μακρινή απόσταση.

Για τον Αγιούμπ υπάρχουν ακόμα επιφυλάξεις. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση γύρω από την ποιότητά του, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να κρίνουμε κατά πόσο είναι ο παίκτης που θα σου κάνει τη διαφορά. Ίσως σε έναν ρόλο κοντά στον Κουρμπέλη, κάτι σαν τον περσινό Χρήστο Δώνη, ως box to box χαφ να είναι περισσότερο χρήσιμος.

Με σιγουριά μπορώ να πω πως ο Γιάννης Μπουζούκης, παίζοντας ως δεκάρι, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να κρίνει παιχνίδια, να πάρει την ομάδα πάνω του, να δημιουργήσει προϋποθέσεις απειλής για τον αντίπαλο. Οι επαφές του με την μπάλα, η ευχέρεια στο κουβάλημα και το ποδοσφαιρικό του μυαλό είναι στοιχεία που μπορούν να τον μετατρέψουν στο επόμενο μεγάλο δεκάρι και του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι κάτι που είχε επισημανθεί και πέρσι, όταν αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη θέση σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αντίθετα, παίζοντας φέτος κατά κύριο λόγο στην άκρη δεν μπορούσε να αποδώσει το ίδιο. Έπαιξε στον άξονα με τον ΠΑΟΚ και έδειξε ξανά το καλό του πρόσωπο.

Σίγουρα για τον Πογιάτος θα είναι δύσκολη η εξίσωση. Είναι καλό που έχει να επιλέξει, είναι καλό που θα έχει λύσεις. Σε μια ομάδα όλοι οι καλοί χωράνε. Και για την ποιότητα του συλλόγου, που τα τελευταία χρόνια δεν είναι υψηλή, το να έχεις τρεις παίκτες σημαντικούς για μια νευραλγική θέση, είναι σημαντικό.

Exit mobile version