ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Βάσεις 2020: Γκρεμίζονται σε όλα τα πεδία

Πτώση των µορίων σε όλες τις υψηλόβαθµες σχολές, κυρίως της περιφέρειας

Βάσεις 2020: Γκρεμίζονται σε όλα τα πεδία

Η πρώτη εκτίµηση από την εξέταση των στοιχείων που έδωσε στη δηµοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, δείχνει ότι φέτος η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική σε όλες τις σχολές του 1ου, του 2ου και του 3ου επιστηµονικού πεδίου, ενώ στο 4ο επιστηµονικό πεδίο φαίνεται ότι ανάλογα µε τη σχολή θα υπάρχουν αυξοµειώσεις στην πορεία των µορίων – αλλά και εδώ η γενική πορεία θα είναι πτωτική.

Η πτώση των µορίων αφορά και όλες τις υψηλόβαθµες σχολές των πεδίων, ιατρικές, νοµικές, οικονοµικές, αλλά κυρίως αυτές οι οποίες βρίσκονται στα περιφερειακά πανεπιστήµια.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι η µείωση της ύλης σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόµενα µαθήµατα δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους υποψηφίους προκειµένου να πετύχουν καλύτερες βαθµολογίες φέτος. Μάλιστα οι ίδιοι υπογραµµίζουν ότι η πανδηµία είχε επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών, τα οποία, παρά το γεγονός ότι δεν πήγαιναν σχολείο, δεν κατάφεραν να συγκεντρωθούν στο διάβασµά τους, κάτι που αφορά σε µεγάλο ποσοστό κυρίως τα παιδιά που συνήθως κινούνται σε µεσαίες και χαµηλές επιδόσεις.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 64.812 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατόπιν αυτών και αφού οι υποψήφιοι υπολογίσουν συνολικά τα µόριά τους, θα πρέπει να προχωρήσουν πλέον έως και την Παρασκευή 17/7/2020 στην οριστικοποίηση του µηχανογραφικού τους δελτίου (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση») στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr. Μετά την παρέλευση της προθεσµίας κανείς υποψήφιος δεν θα µπορεί να οριστικοποιήσει το µηχανογραφικό του δελτίο. Από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιηµένο µηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόµατα και αριθµό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγµή να µπορούν να δουν τις τελικές προτιµήσεις τους.

Επίσης, οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι µέχρι τη λήξη της προθεσµίας υποβολής όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραµµατισµένη τους εφηµερία) θα λειτουργήσουν µία επιπλέον ηµέρα, η οποία θα ανακοινωθεί άµεσα, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2020 στην ηλεκτρονική υποβολή των µηχανογραφικών δελτίων. Από σήµερα όλοι οι υποψήφιοι θα µπουν στη δύσκολη επιλογή των σχολών στις οποίες επιθυµούν να εισαχθούν και γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν σε όλους: Κάντε τις επιλογές µε βάση τις πραγµατικές σας επιθυµίες. Μη βασιστείτε στις εκτιµήσεις για την πορεία των µορίων και «σηµειώστε» όλες τις σχολές που έχετε τη δυνατότητα. Μη βασιστείτε στη δυνατότητα µετεγγραφής εφόσον δεν έχετε τα τυπικά προσόντα. Φέτος ειδικά, οι µετεγγραφές θα είναι δυσκολότερες.

document-page-001.jpg

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...