ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 1-3

Μίλησε το κίνητρο

Η ΑΕΚ έπαιζε τελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός για το γόητρό του. Τα λάθη στην άμυνα... πρόδωσαν την ομάδα του Δώνη, που έδωσε το δικαίωμα στην Ένωση να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τελικά να πάρει τη νίκη με 3-1.

Μίλησε το κίνητρο

Η ΑΕΚ έπαιζε τελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός για το γόητρό του. Τα λάθη στην άμυνα… πρόδωσαν την ομάδα του Δώνη, που έδωσε το δικαίωμα στην Ένωση να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τελικά να πάρει τη νίκη με 3-1.

Το ματς

Δύο λάθη της άμυνας. Δύο λάθη απ’ αυτά που ο Παναθηναϊκός δεν είχε συνηθίσει. Μόλις στο 8’ ο Τσιγκρίνσκι σηκώθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του Διούδη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σαν σε προπόνηση. Και στο 43’, ο Κολοβέτσιος «πούλησε» την μπάλα, την έχασε σε έναν χώρο που… απαγορεύεται και ο Ολιβέιρα πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Και πάλι σαν σε προπόνηση.

Δύο γκολ – δώρο στην ΑΕΚ μέσα σε ένα ημίχρονο. Ενδιάμεσα, στο 16’, ο Κουρμπέλης με κεφαλιά είχε ισοφαρίσει σε 1-1, έπειτα από συστημένη σέντρα του Μπουζούκη. Και 15 λεπτά αργότερα ο Καμπετσής έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Και πάλι ο Μπουζούκης έβγαλε μαγική κάθετη πάσα. Σε μια ακόμα επίδειξη υψηλής τεχνικής. Αλλά ο Καμπετσής, «φάτσα» με τον Μπάρκα, δεν κατάφερε να τον νικήσει. Κομβική φάση για την εξέλιξη του αγώνα.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.381 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αντί να γίνει το 2-1 εκεί, έγινε δώδεκα λεπτά αργότερα το 1-2, δίνοντας στην ΑΕΚ την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ. Και σίγουρα με καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, που ήρθε να προστεθεί στο τεράστιο κίνητρο που είχε για το ματς. Η ΑΕΚ έπαιζε για τη ζωή της. Ο Παναθηναϊκός για το γόητρό του, όπως σε όλη τη διαδικασία των πλέι οφ.

Αυτό το γκολ, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, έδωσε στον Καρέρα τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα το ματς. Να κλείσει τους χώρους, να μικρύνει τις αποστάσεις και να μη δώσει δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να βρει πεδίο δράσης για να απειλήσει.

Ο Δώνης έβαλε τον Χατζηγιοβάνη αντί του Ανουάρ για να δώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα. Και τον Σερπέζη αντί του Αλεξανδρόπουλο, για να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Τα κατάφερε, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε τον τρόπο για να απειλήσει την εστία του Μπάρκα.

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και η ψύχραιμη διαχείριση του αποτελέσματος, την έφερναν πιο κοντά σε ένα τρίτο γκολ στην κόντρα επίθεση, παρά στο 2-2. Ο Παναθηναϊκός είχε μεν φρεσκάδα, αλλά όχι και το καθαρό μυαλό για να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ, που με την είσοδο του Αραούχο έγινε πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Και τελικά ήταν εκείνη που βρήκε τρίτο γκολ, με τον Αργεντινό να κερδίζει πέναλτι από τον Κουρμπέλη, τον Βέρντε να το εκτελεί και να ολοκληρώνει τη νίκη της ΑΕΚ με 3-1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.