ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ξαβιέ: Ένας τεχνίτης για τα άκρα του Παναθηναϊκού (vids, pics)

Ο Αντόνιο Ξαβιέ είναι ο εκλεκτός του Τσάβι Ρόκα για τη άκρα του Παναθηναϊκού και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε για τον 28χρονο Πορτογάλο.

Ξαβιέ: Ένας τεχνίτης για τα άκρα του Παναθηναϊκού (vids, pics)

Ο Ξαβιέ είναι ένας ακραίος με γεμάτες σεζόν ενώ η ταχύτητά του είναι ένα από τα βασικό όπλα του. Όλες οι αναφορές που γίνονται για το πρόσωπο του τονίζουν ότι είναι ένας παίκτης που βλέπει γήπεδο. Απόδειξη αυτού αποτελούν και οι πολλές ασίστ που έχει μοιράσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Ταυτόχρονα κανείς δεν πρέπει να αψηφά και το γεγονός ότι είναι αρκετά καλός και στο ένας εναντίον ενός. Είναι ένα παιδί που έχει αποδείξει πολλάκις στην καριέρα του ότι δεν σταματάει ούτε λεπτό να δουλεύει και να βελτιώνεται. Αυτό μόνο σύνηθες δεν είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, καθώς έχουμε δει άπειρες φορές ποδοσφαιριστές με μοναδικά χαρακτηριστικά, που… εξαφανίζονται επειδή δεν είναι εργατικοί.

Ο Ξαβιέ φαίνεται να ταιριάζει… γάντι στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Πογιάτος, καθώς τα άκρα αναμένεται να παίζουν νευραλγικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας, εφόσον επιλέξει το 4-3-3.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 973 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Πορτογάλος εξτρέμ γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1992 και από μικρή ηλικία έπαιζε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Γκιμαράες. Στην Γκιμαράες «έκατσε» μέχρι  το 2011 και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την  Τουιρινέσε, στην οποία κατέγραψε 30 εμφανίσεις ενώ πέτυχε και ένα τέρμα. Τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στην δεύτερη ομάδα της Μπράγκα, όπου μέτρησε 25 συμμετοχές.

Παραχωρήθηκε δανεικός στη Φεϊρένσε και στη Λεϊσόες, πριν μείνει ελεύθερος το 2014.Το επόμενο βήμα του Ξαβιέ ήταν στη Μαρίτιμο, όπου εκεί αγωνίστηκε από το 2014 έως το 2017. Το 2017 πήγε στην Πάσος Φερέιρα (33 συμμετοχές).

Από το 2018 και μετά αγωνίζεται στη Τοντέλα, με την οποία τα τελευταία τρία χρόνια μετράει περίπου 30 εμφανίσεις κάθε χρόνο. Κορυφαία του επίδοση ήταν την περασμένη σεζόν όταν και αγωνίστηκε σε 38 ματς, είχε 7 γκολ και 10 ασίστ. Τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 26 ματς με τα χρώματα της Τοντέλα, έχει σκοράρει 1 φορά ενώ έχει και 2 ασίστ.

Το βιογραφικό του δεν είναι κακό, αμα σκεφτεί κανείς ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει γεμάτες σεζόν. Το μοναδικό αρνητικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει φύγει ποτέ από την χώρα του, αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει κάτι.

Εν κατακλείδι, ο Ξαβιέ έχει δώσει καλά δείγματα στη μέχρι τώρα καριέρα του και φαίνεται ότι πλέον έχει και την κατάλληλη ωριμότητα να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι είναι έτοιμος να του δώσει την ευκαιρία, αλλά μένει να δούμε αν ο ίδιος θα την… τραβήξει από τα μαλλιά.

https://youtu.be/C3LcJax1DjA

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.