ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Αυτό ήταν ο Παναθηναϊκός στα δύο χρόνια με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο. Πάλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με μπάτζετ, που δεν αρμόζει σε Παναθηναϊκό, αλλά σε μικρομεσαία ομάδα και πήρε το καλύτερο, που μπορούσε από αυτή την ομάδα. Και πέρυσι, που άρχισε με το βαρίδι του -6 η ομάδα το πρωτάθλημα και από την αρχή απάντησε σε όσους …τόλμαγαν και μίλαγαν για υποβιβασμό. Και φέτος, που μετά την κακή αρχή, η ομάδα, έπαιξε και καλά, πήρε και αποτελέσματα και στο τέλος τερμάτισε εκεί που μπορούσε .Πιο ψηλά δεν μπορούσε, πιο κάτω αν δεν πήγαινε καλά, θα μπορούσε να τερματίσει.

Το τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ ήταν νικητήριο. Με τον Ξενόπουλο να αποκρούει δεύτερο συνεχόμενο πέναλτι και η ομάδα να κερδίζει με 3-2. Ετσι έπρεπε να τελειώσει το ταξίδι αυτής της ομάδας-οικογένειας. Με νίκη. Και ήρθε, αν και η ομάδα δεν είχε καλή εικόνα απόψε. Τελευταίο ματς ήταν, έπαιξαν και πολλά νέα παιδιά, δύσκολο να παίζεις στο 100% και σε ένα παιχνίδι, που ήταν και αδιάφορο.

Η φωτογραφία μετά το τέλος του αγώνα, που οι παίκτες, όλο το σταφ είναι αγκαλιασμένοι δείχνει την δουλειά του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του. Δεν είναι εύκολο, αν νομίζετε, ότι είναι κάτω από δύσκολες συνθήκες μία ομάδα να είναι οικογένεια και μονιασμένη εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό είναι το μυστικό. Ο Δώνης το πέτυχε μαζί με την εξέλιξη των παικτών, που βρήκε, αλλά και την παρουσίαση παικτών από τις Ακαδημίες, για πρώτη φορά. Τελευταίος εμφανίστηκε απόψε ο Τζαβίδας. Πολύ καλή σωματοδομή, αν προσεχτεί μπορεί να εξελιχθεί, ακούγονται τα καλύτερα για αυτό το παιδί.

Στην ερώτηση, που κάνετε όλοι «μα γιατί ο Αλαφούζος διώχνει τον Δώνη;» την απάντηση μόνο ο ίδιος ο Αλαφούζος την ξέρει και περιμένουμε να την ακούσουμε. Πριν πει κάτι, όμως, εγώ λέω, ότι δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική. Είναι άλλο ένα λάθος του Γιάννη Αλαφούζου, που ο χρόνος περνάει, αλλά συνεχίζει τα λάθη του και όσα λεφτά βάζει πάνε στο βρόντο.

Το μόνο, που δεν χρειαζόταν αυτή η ομάδα, για να γίνει κάτι πιο κοντινό σε πραγματικό Παναθηναϊκό είναι άλλον προπονητή. Παίκτες από το πάνω ράφι χρειαζόταν. Εμείς το μόνο, που μπορούμε να πούμε στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα. Και να ευχηθούμε να επιστρέψει στην ομάδα, όταν θα πρωταγωνιστεί, για να την κάνει πρωταθλήτρια.

*Ο Ξενόπουλος στα play off έδειξε ότι αξίζει την ευκαιρία τη νέα περίοδο να είναι πίσω από τον Διούδη και ελπίζω να την πάρει.

*Τρία πέναλτι απέκρουσαν οι τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού στα play off, η δουλειά του Μαλιαρίτση είναι φανερή και με την βελτίωση των γκολκίπερ,αλλά δυστυχώς αποχωρεί….

*Το έργο του Πογιάτος θα είναι δύσκολο, περισσότερα θα πούμε μετά την παρουσίασή του.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS