ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόβοι για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία – Στο Αιγαίο όλος ο ελληνικός στόλος

Η κρίση που έχει ξεσπάσει θεωρείται σοβαρή.

Φόβοι για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία - Στο Αιγαίο όλος ο ελληνικός στόλος

λιμακώνεται η κρίση με την Τουρκία. Σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου η γειτονική χώρα προχώρησε σε πλήθος προκλητικών ενεργειών με την έκδοση Navtex για έρευνες κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με την σχετική Navtex είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται περίπου 200 μίλια ανατολικά της Κρήτης και περίπου 180 μίλια νότια του Καστελόριζου.

Οι πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού εκτιμούν ότι πρόκειται για την ίδια περιοχή στην οποία πριν μερικούς μήνες είχε κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.953 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αμέσως τέθηκαν σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Όπως αναφέρει μάλιστα δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsbomb.gr η κρίση που έχει ξεσπάσει θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή με την Ελλάδα να βγάζει στο Αιγαίο όλο τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα δόθηκε εντολή ανάκλησης των αδειών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων ενώ υπάρχει έντονη κινητικότητα στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Έβρου.

Επιστρέφει εσπευμένα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Ο ίδιος βρισκόταν στην Κύπρο για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Λίγο νωρίτερα ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο στα 12.500 πόδια στις 14:23 μ.μ. Το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε νέα υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο στα 29.000 πόδια στις 14:56 μ.μ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Προκλητικός Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να προκαλεί.

Όπως μεταδίδει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Μανώλη Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι: «Εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός».

«Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο» πρόσθεσε.

Πηγή: sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.