ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σκηνικό πολέμου: Στα άκρα η Τουρκία – Τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Περίπου 20 πολεμικά πλοία βρίσκονται στο Καστελόριζο τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από αυτή της Τουρκίας, με το θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο».

Σκηνικό πολέμου: Στα άκρα η Τουρκία - Τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Περίπου 20 πολεμικά πλοία βρίσκονται στο Καστελόριζο τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από αυτή της Τουρκίας, με το θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο».

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την απόφαση της Τουρκίας το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis να βγει στο Κατελόριζο μέσα στις επόμενες 12 μέρες μέχρι τις 2 Αυγούστου για έρευνες.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού μέσω του οποίου προβλέπεται η ανάκληση όλων των προγραμματισμένων αδειών σε κρίσιμες μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.631 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Ήρθε η ώρα» τόνισε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ανώτατος παράγοντας, ο οποίος από την πλευρά του εξήγησε ότι εάν η Τουρκία επιμείνει στην στάση της και αποστείλει σε περιοχή 100-120 μίλια νότια του Καστελόριζου το Oruc Reis συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία για έρευνες, τότε η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τον σχεδιασμό της.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στην τουρκική κυβέρνηση την Τρίτη (21/7), ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει σε τακτική ανάπτυξη μονάδων του στόλου στην περιοχή της νοτιονατολικής Μεσογείου με επίκεντρο το Καστελόριζο.

Από την πλευρά της τουρκικής πλευράς καταγράφονται αντίστοιχες κινήσεις, καθώς περισσότερες από 10 μονάδες του τουρκικού στόλου έχουν βγει από τον ναύσταθμο του Ακσάζ απέναντι στη Ρόδο. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι σήμερα το πρωί το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνεχίζει να βρίσκεται ελλιμενισμένο στην Αττάλεια.

«Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερα πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή μόλις μας δοθούν οι σχετικές οδηγίες» ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων στο protothema.gr τονίζοντας, πως το ηθικό των πληρωμάτων του Στόλου είναι υψηλό ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι χειριστές, τεχνικοί αλλά και το σύστημα πρώτης γραμμής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.