ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σκηνικό πολέμου: Στα άκρα η Τουρκία – Τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Περίπου 20 πολεμικά πλοία βρίσκονται στο Καστελόριζο τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από αυτή της Τουρκίας, με το θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο».

Σκηνικό πολέμου: Στα άκρα η Τουρκία – Τι συμβαίνει στο Αιγαίο | panathinaikos24.gr

Περίπου 20 πολεμικά πλοία βρίσκονται στο Καστελόριζο τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από αυτή της Τουρκίας, με το θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο».

Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει η περιπέτεια  για τον ηθοποιό!
Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει η περιπέτεια για τον ηθοποιό! 489.424 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την απόφαση της Τουρκίας το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis να βγει στο Κατελόριζο μέσα στις επόμενες 12 μέρες μέχρι τις 2 Αυγούστου για έρευνες.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού μέσω του οποίου προβλέπεται η ανάκληση όλων των προγραμματισμένων αδειών σε κρίσιμες μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ήρθε η ώρα» τόνισε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ανώτατος παράγοντας, ο οποίος από την πλευρά του εξήγησε ότι εάν η Τουρκία επιμείνει στην στάση της και αποστείλει σε περιοχή 100-120 μίλια νότια του Καστελόριζου το Oruc Reis συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία για έρευνες, τότε η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τον σχεδιασμό της.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στην τουρκική κυβέρνηση την Τρίτη (21/7), ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει σε τακτική ανάπτυξη μονάδων του στόλου στην περιοχή της νοτιονατολικής Μεσογείου με επίκεντρο το Καστελόριζο.

Από την πλευρά της τουρκικής πλευράς καταγράφονται αντίστοιχες κινήσεις, καθώς περισσότερες από 10 μονάδες του τουρκικού στόλου έχουν βγει από τον ναύσταθμο του Ακσάζ απέναντι στη Ρόδο. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι σήμερα το πρωί το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνεχίζει να βρίσκεται ελλιμενισμένο στην Αττάλεια.

«Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερα πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή μόλις μας δοθούν οι σχετικές οδηγίες» ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων στο protothema.gr τονίζοντας, πως το ηθικό των πληρωμάτων του Στόλου είναι υψηλό ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι χειριστές, τεχνικοί αλλά και το σύστημα πρώτης γραμμής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: sdna.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close