ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Κανένας δεν κρίνεται πριν δούμε τη δουλειά του στο γήπεδο

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την εποχή Πογιάτος και αναλύει την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό.

Κανένας δεν κρίνεται πριν δούμε τη δουλειά του στο γήπεδο

Το κεφάλαιο Γιώργος Δώνης έκλεισε για τον Παναθηναϊκό και κανείς δεν ξέρει αν στο μέλλον επιστρέψει για να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή. Σίγουρα, αυτό που έγινε ήταν άδικο, με βάση την δουλειά του στο γήπεδο και φυσικά την εξέλιξη της ομάδας και την βελτίωση των παικτών. Τα έχω αναφέρει και τα έχω πει όλες αυτές τις ημέρες και είδατε και τον ίδιο τον Γιώργο Δώνη να μιλάει για τα δύο χρόνια παρουσίας του στον Παναθηναϊκό και για την απόχωρησή του στο onsports.gr.

Η σελίδα, όμως, γυρίζει και πρέπει να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Πάμε σε έναν Παναθηναϊκό, που όλες τις αγωνιστικές αποφάσεις θα παίρνει ο Τσάβι Ρόκα, που θα έχει άμεση επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο προπονητής είναι δική του επιλογή, τον ξέρει καλά και τον πιστεύει, ότι μπορεί να πετύχει. Εμείς είμαστε εδώ για να κρίνουμε, αλλά όχι να κάνουμε τους ξερόλες και κυρίως να κρίνουμε πριν δούμε.

Σαφώς και είναι ρίσκο η επιλογή του Πογιάτος, ενός προπονητή που για πρώτη φορά θα δουλέψει σαν πρώτος προπονητής σε ομάδα. Καταλαβαίνω ο κόσμος, να έχει τις ενστάσεις του για την επιλογή, δεν μου αρέσουν, όμως, οι προσβλητικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί. Δεν είναι σωστό και για έναν άνθρωπο που έρχεται να δουλέψει στην χώρα μας. Και στο κάτω-κάτω ο Πογιάτος δεν έρχεται μόνος του. Δέχθηκε την πρόσκληση του Ρόκα με την σύμφωνη γνώμη του Αλαφούζου και ήρθε. Οποιοσδήποτε στην θέση του θα ερχόταν, διότι το όνομα του Παναθηναϊκού, παρότι την τελευταία δεκαετία έχει μείνει εκτός Ευρωπαϊκών επιτυχιών, παραμένει γνωστό.

Αρα δεν φταίει ο Πογιάτος  για να ακούει τα … πάντα πριν καθίσει στον πάγκο. Και το λέω εγώ αυτό, που εδώ και καιρό έχω γράψει ότι δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική η απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη. Δεν σημαίνει, όμως, ότι πριν έρθει ο επόμενος αρχίζουμε και τον σταυρώνουμε. Θα περιμένουμε να τον δούμε στο γήπεδο και θα τον κρίνουμε. Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό. Να δεις πρώτα την δουλειά του στο γήπεδο και μετά να τον κρίνεις.

Το κακό για τον Πογιάτος είναι ότι δεν έχει πολύ χρόνο να ετοιμάσει μία ομάδα, που έχει αλλάξει τόσο πολύ. Θα χρειαστεί, ότι κάνει να το κάνει γρήγορα. Και φυσικά θα πρέπει να δει στο γήπεδο άμεσο αποτέλεσμα από τους παίκτες, που ήρθαν και θα έρθουν. Ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να είναι καλύτερος τη νέα περίοδο θα πρέπει οι παίκτες, που θα μπουν στην ομάδα να κάνουν την διαφορά μεσοεπιθετικά. Αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Πογιάτος.

Και αν θέλετε να σας πω τι θα είναι το πιο δύσκολο  από όλα για τον Ισπανό. Είναι ένα: Να έχει τα αποδυτήρια στην κατάσταση υγείας, που τα είχε ο Γιώργος Δώνης. Φυσικά σε αυτό θα έχει την συμπαράσταση του Ρόκα, αλλά και την παρουσία αρκετών Ισπανόφωνων παικτών…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...