ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Η επιθυμία Αλαφούζου για “την πιο καυτή έδρα”, ο ενωμένος Παναθηναϊκός και το παρασκήνιο με Λεωφόρο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις εξελίξεις που έρχονται με το γηπεδικό στον Παναθηναϊκό, τη διάθεση του Γιάννη Αλαφούζου και του Ερασιτέχνη και την επόμενη μέρα στο καυτό θέμα για τον Σύλλογο.

Η επιθυμία Αλαφούζου για

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις εξελίξεις που έρχονται με το γηπεδικό στον Παναθηναϊκό, τη διάθεση του Γιάννη Αλαφούζου και του Ερασιτέχνη και την επόμενη μέρα στο καυτό θέμα για τον Σύλλογο.

*Η περίοδος που διανύουμε και οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά σε ό, τι έχει να κάνει με το πιο σημαντικό ζήτημα για τον Παναθηναϊκό συνολικά. Το γηπεδικό. Γνωρίζουμε όλοι την έντονη επιθυμία του Κώστα Μπακογιάννη να προχωρήσει, επιτέλους, η διπλή ανάπλαση, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί με ποιον τρόπο. Αν δηλαδή μέσα στο σχέδιο θα υπάρχει και το μπάσκετ ή όχι, με τις πιθανότητες πάντως να είναι υπέρ της δεύτερης επιλογής. Έχουμε, επίσης, αναφέρει ξανά ότι με βάση το ρεπορτάζ ο δήμαρχος Αθηναίων έχει βρει τις πηγές χρηματοδότησης για το μεγάλο έργο και απομένουν λεπτομέρειες γι αυτό.

*Μέχρι στιγμής, αυτή η οποία δεν είχε πει το παραμικρό για το θέμα είναι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το έχουμε γράψει και σε παλαιότερο κείμενό μας: Από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν να κληθούν από τον κ. Μπακογιάννη, προκειμένου να εκφράσουν τη θέση τους για το γηπεδικό και να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Μέχρι τώρα γνωρίζουμε τι λέει η ΚΑΕ όταν ακόμα ήταν στο τιμόνι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τι αναφέρει ο Ερασιτέχνης. Η ΠΑΕ δεν είχε τοποθετηθεί και απλώς περίμενε για να μιλήσει όταν οι άνθρωποί της θα θεωρήσουν ότι είναι η σωστή ώρα. Πάμε παρακάτω…

*Οπως σας αναφέραμε και χθες, μετά και το δημοσίευμα που αποκάλυψε τις προθέσεις του μεγαλομετόχου και του Ερασιτέχνη για νέα Λεωφόρο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται ραντεβού Μπακογιάννη – Αλαφούζου κι εκεί θα γίνουν γνωστά τα πάντα. Ο δήμαρχος Αθηναίων θα συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ, ο οποίος με βάση το ρεπορτάζ μας έχει ως προτεραιότητα στην παρούσα φάση το εξής: Να φτιάξει τη Λεωφόρο και να τη μεγαλώσει! Επί της ουσίας, αυτό που επιθυμεί ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού είναι να επαναφέρει τα σχέδια ανακατασκευής του Απόστολος Νικολαϊδης του 2016.  Ο στόχος είναι στην αρχή της σεζόν 2021 -22 η Λεωφόρος να είναι αλλαγμένη και μεγαλωμένη (20-22.000 θέσεις) και ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται εκεί, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με τον Βοτανικό. Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατο κείμενο μέσω τούτης εδώ της διαδικτυακής γωνίας είχε αναφερθεί στο θέμα της επιστροφής στη Λεωφόρο, γράφοντας, μεταξύ άλλων: “Σύντομα θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για τις εργασίες στο ιστορικό γήπεδο της ομάδας, οι οποίες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα είναι περισσότερες απ’ ότι ίσως περιμένει ο πολύς κόσμος, υπό την έννοια ότι δε θα μιλάμε για απλά βελτιωτικά έργα, αλλά και για κάτι παραπάνω, ακόμη και για αύξηση της χωρητικότητας”. 

Το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας sdna.gr ανέλυσε τα πάντα και τι έχει ακριβώς στο μυαλό του ο Γιάννης Αλαφούζος.

*Ο στόχος, λοιπόν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, σε πρώτη φάση είναι να φτιαχτεί μέσα σε ένα χρόνο η Λεωφόρος με το πλάνο να περιλαμβάνει νέες κερκίδες με διπλό διάζωμα στις κεντρικές θύρες, ολική ανακαίνιση του γηπέδου εντός και εκτός, πύργοι με εξτρά σουίτες στα κόρνερ και ίσως εστιατόριο και πολυχώρος πάνω από τις θύρες 6-7. Το σχέδιο επανέρχεται με στόχο ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται στο ανανεωμένο και πιο μεγάλο σπίτι του από το 2021 μέχρι τις τελικές και οριστικές εξελίξεις με τον Βοτανικό.

*Ένας Βοτανικός που δεν εγκαταλείπεται. Η διπλή ανάπλαση δεν πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων, απλώς έχει απέναντί της τη Λεωφόρο. Η διαφορά είναι ότι, πλέον, το τριφύλλι ενωμένο (ΠΑΕ και Ερασιτέχνης) βαδίζει έχοντας ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού έναντι της Πολιτείας. Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός λέει “θέλω να φτιάξω τη Λεωφόρο, αν θέλετε Βοτανικό τα δημιουργείτε όλα (ποδόσφαιρο, Ερασιτέχνης, μπάσκετ), αλλιώς μένω εδώ”. Η κίνηση από μόνη της έχει τη σημασία της, πέρα από την ουσία της κατάστασης που είναι το ολικό λίφτινγκ του ιστορικότερου γηπέδου της χώρας. Πιθανότατα για πρώτη φορά ο Σύλλογος προχωράει σαν μια γροθιά, έχοντας μια κοινή γραμμή, για το γηπεδικό ζήτημα κι αυτό από μόνο του είναι άκρως θετικό.

*Ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτεται εδώ και καιρό την ανακαίνιση της Λεωφόρου. Από τον Ιανουάριο είχε φέρει ξανά στο μυαλό του το πλάνο του 2016. Προ κορωνοϊού, ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ έλεγε στους συνεργάτες του “θα γυρίσουμε στη Λεωφόρο και θα τη φτιάξουμε. Θα την κάνουμε κούκλα και θα έχουμε την πιο καυτή εδράρα”. Μάλιστα, ο στόχος ήταν η ομάδα από την επόμενη σεζόν να αγωνίζεται στο Απόστολος Νικολαϊδης και ταυτόχρονα να γίνονταν εργασίες. Η πανδημία, όμως, άλλαξε τα σχέδια, όχι, όμως, και την έντονη επιθυμία για επιστροφή σε μια αλλαγμένη Λεωφόρο, κάτι που θα γίνει το 2021, είτε υπάρξει τελικά Βοτανικός, είτε όχι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE