Η έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας στην έκτακτη ενημέρωση τόνισε ότι έχει παρατηρηθεί φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων αλλά και χαλάρωση ως προς την εφαρμογή τους.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 31 του ίδιου θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Tα μέτρα αναλυτικά

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς 1-15/8 αναστολή επισκεπτηρίων σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία, γηροκομεία Δεν επιτρέπεται επίσκεψη ιατρικών επισκεπτών ως 15/8 Απαγόρευση όρθιων πελατών- δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε τραπεζοκαθίσματα Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών Επέκταση της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους πλην χώρων εστίασης Θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κηδείες κλπ) Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται έως και τις 31 Αυγούστου του 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Τουρκία-Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία: Παρατείνεται ως 15/8 η αναστολή πτήσεων Στο μεταξύ, στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης έχει σημάνει συναγερμός μετά από γλέντι γάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου προέκυψε επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πηγή: skai.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS