ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Η «τρέλα» του «Βίγια» και οι μεγάλες ευθύνες που θα έχει!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη μεταγραφή του Λούκας Βιγιαφάνιες και τον νέο του ρόλο στον Παναθηναϊκό.

Η «τρέλα» του «Βίγια» και οι μεγάλες ευθύνες που θα έχει!

Η επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Δευτέρα  έχει χαροποιήσει τον κόσμο της ομάδας, που είναι παγωμένος βλέποντας μία ομάδα έτοιμη να βελτιωθεί να γκρεμίζεται για να χτιστεί μία νέα ομάδα από την αρχή.

Η απόκτηση του Βιγιαφάνιες σαφέστατα και είναι κάτι, που κάνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να ελπίζει, αλλά από μόνο του δεν φθάνει. Μία ομάδα δεν είναι ένας παίκτης, είναι όλοι οι παίκτες, το τεχνικό τιμ, ο τεχνικός διευθυντής και φυσικά και η διοίκηση, στην οποία ο κόσμος της ομάδας έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη, με όλα αυτά, που έχει κάνει ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Ο Βιγιαφάνιες έρχεται με μεγάλη όρεξη. Εχει δίψα και κίνητρο να παίξει μπάλα. Από τότε, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό δεν το χάρηκε, ούτε στην Αλάνιασπορ, ούτε στην ομάδα στο Μεξικό. Δεν είχε ρόλο πρωταγωνιστή, δεν έκανε καλές χρονιές. Και ο ίδιος την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό την βλέπει σαν μία ευκαιρία, να χαρεί και πάλι το ποδόσφαιρο να βρει ρόλο, να γίνει πρωταγωνιστής. Αυτό είναι το καλό νέο, διότι ο Βιγιαφάνιες έρχεται με μεγάλη όρεξη σε ένα περιβάλλον γνώριμο, σε μία ομάδα με την οποία δέθηκε και με έναν κόσμο, που τον γουστάρει, άρα μπορεί να κάνει υπομονή αν δεν ξεκινήσει καλά, διότι τον ξέρει πόσο καλός παίκτης είναι.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.127 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κακό νέο είναι, ότι ο Βιγιαφάνιες αυτή την φορά δεν έρχεται, όπως την πρώτη φορά, που έπαιζε στον Παναιτωλικό. Τότε δεν υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις, αλλά είχε δίπλα του σπουδαίους παίκτες, όπως τον Μπεργκ, τον Εμποκού, τον Ζέκα, τον Μολέδο, είχε δίπλα του παίκτες με προσωπικότητα. Τότε ο Βιγιαφάνιες ήρθε με στόχο να παίξει στον Παναθηναϊκό. Τώρα έρχεται με στόχο να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Πέφτουν μεγάλες ευθύνες πάνω του, έρχεται με στόχο να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες της νέας ομάδας. Το αν θα αντέξει αυτό το βάρος θα το δούμε. Για να συμβεί θα πρέπει να βρει και ρόλο στην ομάδα.

Φυσικά ο προπονητής ξέρει καλύτερα, που του κάνει την δουλειά ο κάθε παίκτης, αλλά η δική μου αίσθηση είναι, ότι αν ο Βιγιαφάνιες χρησιμοποιηθεί στον άξονα στο 4-3-3, θα εγκλωβιστεί, δεν θα βρει χώρο και θα είναι δύσκολα, για αυτόν. Πιο πολύ του ταιριάζει να παίξει σε μία από τις δύο άκρες μπροστά να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο, να συγκλίνει και να πασάρει, η να απειλεί την αντίπαλη εστία με σουτ. Αυτό, όμως, θα το δούμε. Το βασικό είναι να μπορέσει να σηκώσει ο «Βίγια» το βάρος των ευθυνών, που πέφτουν πάνω του, αφού έχει και ένα από τα πιο μεγάλα συμβόλαια στο ρόστερ.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.