Η επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Δευτέρα  έχει χαροποιήσει τον κόσμο της ομάδας, που είναι παγωμένος βλέποντας μία ομάδα έτοιμη να βελτιωθεί να γκρεμίζεται για να χτιστεί μία νέα ομάδα από την αρχή.

Η απόκτηση του Βιγιαφάνιες σαφέστατα και είναι κάτι, που κάνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να ελπίζει, αλλά από μόνο του δεν φθάνει. Μία ομάδα δεν είναι ένας παίκτης, είναι όλοι οι παίκτες, το τεχνικό τιμ, ο τεχνικός διευθυντής και φυσικά και η διοίκηση, στην οποία ο κόσμος της ομάδας έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη, με όλα αυτά, που έχει κάνει ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Ο Βιγιαφάνιες έρχεται με μεγάλη όρεξη. Εχει δίψα και κίνητρο να παίξει μπάλα. Από τότε, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό δεν το χάρηκε, ούτε στην Αλάνιασπορ, ούτε στην ομάδα στο Μεξικό. Δεν είχε ρόλο πρωταγωνιστή, δεν έκανε καλές χρονιές. Και ο ίδιος την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό την βλέπει σαν μία ευκαιρία, να χαρεί και πάλι το ποδόσφαιρο να βρει ρόλο, να γίνει πρωταγωνιστής. Αυτό είναι το καλό νέο, διότι ο Βιγιαφάνιες έρχεται με μεγάλη όρεξη σε ένα περιβάλλον γνώριμο, σε μία ομάδα με την οποία δέθηκε και με έναν κόσμο, που τον γουστάρει, άρα μπορεί να κάνει υπομονή αν δεν ξεκινήσει καλά, διότι τον ξέρει πόσο καλός παίκτης είναι.

Το κακό νέο είναι, ότι ο Βιγιαφάνιες αυτή την φορά δεν έρχεται, όπως την πρώτη φορά, που έπαιζε στον Παναιτωλικό. Τότε δεν υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις, αλλά είχε δίπλα του σπουδαίους παίκτες, όπως τον Μπεργκ, τον Εμποκού, τον Ζέκα, τον Μολέδο, είχε δίπλα του παίκτες με προσωπικότητα. Τότε ο Βιγιαφάνιες ήρθε με στόχο να παίξει στον Παναθηναϊκό. Τώρα έρχεται με στόχο να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Πέφτουν μεγάλες ευθύνες πάνω του, έρχεται με στόχο να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες της νέας ομάδας. Το αν θα αντέξει αυτό το βάρος θα το δούμε. Για να συμβεί θα πρέπει να βρει και ρόλο στην ομάδα.

Φυσικά ο προπονητής ξέρει καλύτερα, που του κάνει την δουλειά ο κάθε παίκτης, αλλά η δική μου αίσθηση είναι, ότι αν ο Βιγιαφάνιες χρησιμοποιηθεί στον άξονα στο 4-3-3, θα εγκλωβιστεί, δεν θα βρει χώρο και θα είναι δύσκολα, για αυτόν. Πιο πολύ του ταιριάζει να παίξει σε μία από τις δύο άκρες μπροστά να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο, να συγκλίνει και να πασάρει, η να απειλεί την αντίπαλη εστία με σουτ. Αυτό, όμως, θα το δούμε. Το βασικό είναι να μπορέσει να σηκώσει ο «Βίγια» το βάρος των ευθυνών, που πέφτουν πάνω του, αφού έχει και ένα από τα πιο μεγάλα συμβόλαια στο ρόστερ.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS