ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ανάλυση P24: Ο ευέλικτος Βιγιαφάνιες και η ποιότητα από τη μέση και μπροστά

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έρχεται στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση και το panathinaikos24.gr αναλύει τον ρόλο που θα έχει στον νέο Παναθηναϊκό του Ντάνι Πογιάτος.

Ανάλυση P24: Ο ευέλικτος Βιγιαφάνιες και η ποιότητα από τη μέση και μπροστά

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έρχεται στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση και το panathinaikos24.gr αναλύει τον ρόλο που θα έχει στον νέο Παναθηναϊκό του Ντάνι Πογιάτος.

Ο Αργεντινός αποτελεί μια… hot μεταγραφή για το τριφύλλι τη φετινή σεζόν. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και που στα καλά του μπορεί να δώσει πολλά και ίσως να κάνει τη διαφορά. Ο “Βίγια” αφήνει το Μεξικό και επιστρέφει στο τριφύλλι, αυτή τη φορά για να δώσει ακόμη περισσότερα και, γιατί όχι, να γίνει ο ηγέτης ή αν θέλετε ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα βγουν μπροστά τη νέα προσπάθεια που γίνεται.

Ο Βιγιαφάνιες θα βρίσκεται στη χώρα μας τη Δευτέρα. Έρχεται στην Αθήνα μέσω Γαλλίας (Παρίσι) και αναμένεται αύριο το απόγευμα στο “Ελ. Βενιζέλος”. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο και στις 6 Αυγούστου θα είναι στο Κορωπί στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.288 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προσαρμογή ανάλογα με το σύστημα

Ένα από τα ενδιαφέροντα, θα είναι να δούμε τη θέση του Βίγια στον νέο Παναθηναϊκό. Απ’ ότι φαίνεται, ο Αργεντινός θα έχει τον ρόλο του… πολυθεσίτη. Αν ο Πογιάτος παίξει στο τριφύλλι το 4-3-3, το οποίο έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα, κατά κύριο λόγο, στην προπονητική του καριέρα, ο Βιγιαφάνιες θα μπορεί να αγωνιστεί σε δυο και τρεις θέσεις. Θα δύναται να παίξει τόσο ως εσωτερικός μέσος με ελαφρώς πιο επιθετικές τάσεις (κάτι σαν οκταροδεκάρι), όσο και στα άκρα της επίθεσης ως ως εξτρέμ που θα συγκλίνει και θα βοηθάει υποστηρικτικά τον φορ.

Σε περίπτωση που η ομάδα αγωνιστεί με 4-2-3-1, ο Βιγιαφάνιες θα μπορέσει να παίξει ως κλασικό δεκάρι, με ελευθερία κινήσεων, πίσω από την κορυφή της επίθεσης. Επίσης, αν επιλεχθεί το  4-4-2 ή 4-4-1-1, ο 28χρονος θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός, κάτι που το έχει κάνει στο παρελθόν, έχοντας έναν ρόλο πιο… περιφερειακό.

Ποιότητα και ευελιξία από τη μέση και μπροστά

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις επιλογές Ρόκα – Πογιάτος για τις θέσεις των εξτρέμ και μεσοεπιθετικών, θα παρατηρήσει ότι όλοι οι παίκτες που έχουν επιλεγεί δεν αγωνίζονται αποκλειστικά σε μια θέση. Δεν είναι για παράδειγμα παίκτες γραμμής, αλλά μπορούν να υποστηρίξουν και άλλα καθήκοντα. Εννοείται ότι αυτό συμβαίνει με τον Βιγιαφάνιες, κάτι το οποίο αναλύσαμε παραπάνω. Ιδια- πάνω κάτω- είναι η κατάσταση και με τους Αϊτόρ και Σαβιέρ. Οι δυο εξτρέμ που αποκτήθηκαν μπορούν να αγωνιστούν και στα δυο άκρα της επίθεσης, έχουν πλούσιο ρεπορτόριο στο παιχνίδι τους, συγκλίνουν συχνά, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και πίσω από τον επιθετικό.

Ολα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα τη φιλοσοφία στις συγκεκριμένες μεταγραφές. Μεταγραφές από τη μέση και μπροστά που προσθέτουν ποιότητα στο ρόστερ, αλλά και μια ευελιξία. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν, επίσης, γι αυτές τις θέσεις ο Χατζηγιοβάνης, ο Εμανουηλίδης (ακόμα παραμένει άγνωστο αν θα δοθεί δανεικός), αλλά και οι Αγιούμπ, Μπουζούκης όχι τόσο για τα άκρα, αλλά περισσότερο για τον άξονα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.