ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Τσιόδρας: «Υπάρχει ελπίδα για ασφαλές εμβόλιο – Μετατόπιση κρουσμάτων στους νέους»

Στη μεγάλη προσπάθεια της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τι είπε για την μάσκα αλλά και τη μεταδοτικότητα στους νέους.

Τσιόδρας: «Υπάρχει ελπίδα για ασφαλές εμβόλιο - Μετατόπιση κρουσμάτων στους νέους»

Στη μεγάλη προσπάθεια της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τι είπε ο καθητής για την μάσκα αλλά και τη μεταδοτικότητα στους νέους.

Μετά τις 26 Μαΐου ο Σωτήρης Τσιόδρας επανεμφανίστηκε στις οθόνες μας. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος φορούσε μάσκα όπως και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο γιατρός έκρουσε καμπανάκι κινδύνου μετά την αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι υπάρχουν και θετικά νέα ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνιση.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.617 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι είναι λογικό να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των ενεργών εστιών στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε οι αυξημένοι εργαστικοί έλεγχοι αλλά και η αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού μετά και το άνοιγμα του τουρισμού δικαιολογεί την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής υπάρχει αύξηση της μεταδικότητας λόγω συχγρωτισμού μεγάλων ομάδων πληθυσμού χωρίς την τήρηση των μέτρων. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα αυξημένα κρούσματα σε εργοστάσιο στην Καβάλα αλλά και τις εστίες που έχουν δημιουργηθεί μετά από κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι υπάρχει ξεκάθαρη μετατόπιση των θετικών κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες. Σχολίασε ακόμη ότι ένα μεγάλο μέρος των κρουσμάτων δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, ανεβαίνει ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων από σύμφωνα με τα δεδομένα του Ιουλίου το 10% των κρουσμάτων ήταν εισαγόμενα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε ότι είναι θετικό σημάδι ότι το ΕΣΥ δεν έχει πιεστεί ιδιαίτερα. Ωστόσο σημείωσε ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή το R είναι στη μονάδα. Όπως σχολίασε ο δείκτης μεταδοτικότητας πρέπει να πέσει κάτω από τη μονάδα.

«Η χρήση της μάσκας είναι δύσκολη και πρέπει να γίνεται σωστά. Σε 69 πόλεις της νότιας Γαλλίας έγινε υποχρεωτική η χρήση της ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. 

Δεν υπάρχει δεδομένη λύση για την εξάλειψη του ιού. Οιαδήποτε επιστημονική συμβουλή θα πέσει στο κενό αν δε γίνει αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για μία απλή γρίπη. Λιγότερο από 1% του πληθυσμού έχει μολυνθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σχετικά με τις θεραπευτικές επιλογές ο κ. Τσιόδρας ήταν επιφυλακτικός σχετικά με τα υπάρχοντα φάρμακα με εξαίρεση τη ρεμδεσιβίρη αλλά και τα μονοκλωνικά αντισώματα. Σημείωσε ότι υπάρχουν και θετικές ενδείξεις για την αβικτιμπίλη.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο χώρο των εμβολίων.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα πήρε τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, τόσο κατά την τέλεση του μυστηρίου όσο και στις μετέπειτα εκδηλώσεις.

Απαγορεύεται, επίσης, από την Τετάρτη (05/08) η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς από τις 23:00 έως τις 07:00 προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των εισερχόμενων ατόμων ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει εκεί μόνιμο κλιμάκιο του στρατού και του ΕΟΔΥ. Από τις 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται από την Αλβανία θα πρέπει να ακολουθεί 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.

Ανακοινώθηκε, επίσης, η εντατικοποίηση των ελέγχων σε βιομηχανίες τροφίμων.

Πηγή: sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.