ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανάλυση p24: “Καθαρόαιμος” επιθετικός περιοχής – Επένδυση για το μέλλον (vids + pics)

Το panathinaikos24.gr αναλύει το προφίλ του Φώτη Ιωαννίδη, του 20χρονου επιθετικού που είναι πολύ κοντά στη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό.

Ανάλυση p24:

Το panathinaikos24.gr αναλύει το προφίλ του Φώτη Ιωαννίδη, του 20χρονου επιθετικού που είναι πολύ κοντά στη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Λεβαδειακό για τον νεαρό επιθετικό τον οποίο πιστεύουν πολύ. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει στο τριφύλλι και θα αποτελέσει μια εξτρά επιλογή για την επίθεση, τόσο για το παρόν, όσο πολύ περισσότερο για το μέλλον, αφού αποτελεί ξεκάθαρα μια επένδυση από πλευράς πρασίνων, οι οποίοι έχουν διακρίνει καλά στοιχεία στον ποδοσφαιριστή.

Διψασμένος για διάκριση

Ο 2Οχρονος μετακόμισε στον Λεβαδειακό το 2016 από τον Ολυμπιακό Χαλκίδας. Οι Βοιωτοί τον παρακολουθούσαν και διέκριναν στοιχεία καλού επιθετικού με απίστευτα περιθώρια εξέλιξης. Αρχικά, ο νεαρός αγωνίστηκε στην U20 της ομάδας και στη συνέχεια ένα χρόνο αργότερα ανέβηκε στην ανδρική ομάδα, για να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Έκανε το ντεμπούτο του στις 6/5/18 στη νίκη του Λεβαδειακού απέναντι στον Πανιώνιο (2-0) και την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε συνολικά σε 9 παιχνίδια. Την επόμενη σεζόν άρχισε να καθιερώνεται και να παίρνει περισσότερες συμμετοχές. Συνολικά, έπαιξε σε 20 αναμετρήσεις, σκοράροντας 3 φορές, ενώ είχε και μια ασίστ. Την περίοδο 2019-20, σε 11 αγώνες (μισή σεζόν λόγω πανδημίας), σκόραρε 5 φορές με την ομάδα του.

Κλασικός φορ περιοχής

Ο ύψους 1,87 επιθετικός, ο οποίος έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης, είναι ο κλασικός επιθετικός περιοχής. Δεν βγαίνει έξω από το… κουτί και δεν αγωνίζεται ως περιφερειακός. Δεν εκτελεί φάουλ, ούτε στατικές φάσεις. Είναι εκεί και περιμένει για την εκτέλεση. Είναι ο επιθετικός που το πρώτο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι πως να σκοράρει.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά του, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες του προσπάθειες είναι μέσα από την περιοχή. Σε 32 τελικές (21 σουτ, 11 κεφαλιές) που είχε οι 28 ήταν εντός περιοχής και μόλις οι 4 εκτός.  Από αυτές το 50% ήταν εντός στόχου, ενώ το 18,8% κατέληξε στα δίχτυα.

Τη φετινή ιδιαίτερη και δύσκολη σεζόν ο δεξιοπόδαρος άσος είχε 87,4 λεπτά μέσο όρο ανά παιχνίδι, 0,2 γκολ, ενώ αντίκρισε τρεις φορές την κίτρινη κάρτα.

Ο Ιωαννίδης είναι ένα… καθαρόαιμο εννιάρι. Ένας σέντερ φορ κλασικός με ύψος και με πολύ καλά χαρακτηριστικά και στοιχεία. Το κυριότερο είναι ότι διαθέτει πολλά περιθώρια εξέλιξης αν δουλευτεί σωστά σε τοπ επίπεδο. Με αυτό το σκεπτικό τον αποκτούν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, πιστεύοντας ότι μπορούν να δώσουν πολλά, αλλά και να πάρουν επίσης πολλά απ’ αυτή τη μεταγραφή – επένδυση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.