ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Βιγιαφάνιες: “Οικογένεια ο ΠΑΟ – Σε κάθε ματς το 200%” (vid)

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μίλησε στο PAO TV για την επιστροφή του στο τριφύλλι.

Βιγιαφάνιες:

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μίλησε στο PAO TV για την επιστροφή του στο τριφύλλι.

Αναλυτικά όσα είπε στο «PAO TV»:

Τι σε ώθησε προ διετίας  να γράψεις στο Instagram ότι θα επιστρέψεις μια μέρα στην ομάδα;

«Σε εκείνο το σημείο αισθανόμουν λυπημένος γιατί έφευγα από το σύλλογο, από την οικογένεια μου. Ο σύλλογος αυτός έχει το οικογενειακό συναίσθημα. Απάντησα λοιπόν σε ένα φίλο της ομάδας ότι μια μέρα θα επέστρεφα. Η στιγμή ήρθε λοιπόν. Γύρισα και είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό. Έγιναν πολλές διαπραγματεύσεις και η αλήθεια είναι ότι πίεσα πολύ στο Μεξικό και εδώ για να συμβεί αυτό. Ανυπομονώ να παίξω με την  πράσινη φανέλα»

Για ποιο λόγο αισθάνεσαι οικογένειά σου τον Παναθηναϊκό;

«Οι συμπαίκτες μου και όλοι όσοι δουλεύουν σε αυτή την ομάδα με κάνουν να νιώθω ότι είμαι μέλος της οικογένειας. Από τον πρόεδρο έως τα μέλη του προπονητικού επιτελείου. Όλοι. Όταν ένας παίκτης αισθάνεται σαν το σπίτι του τότε είναι χαρούμενος και προσπαθεί για να πετύχει το καλύτερο για την ομάδα του. Στην Τουρκία και στο Μεξικό δεν το ένιωσα αυτό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα. Δίνω αγάπη για να πάρω αγάπη. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και εγώ θέλω να τους το ανταποδώσω αυτό».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο πρώην συμπαίκτης σου στην Τουρκία, ο Τζαβέλας είπε ότι συνεχώς μιλούσες για τον Παναθηναϊκό, αληθεύει;

«Ναι τσακωνόμασταν! Αυτός έπαιζε στον ΠΑΟΚ και του έλεγα ότι θα έρθω στον Παναθηναϊκό και θέλω να έρθεις μαζί μου. «Τσακωνόμασταν» και με τον Μανιάτη που έπαιζε στον Ολυμπιακό. Είναι καλά παιδιά, μιλούσαμε και γελάγαμε πολύ».

Πως ήταν η εμπειρία σου στην Αλάνιασπορ και στη Μαζάτλαν;

«Ήταν καλά. Στην Τουρκία όταν πήγα η ομάδα ήταν σε κακή περίοδο. Τη βοήθησα πήγα καλά και έπαιξα σε καλό επίπεδο. Στο Μεξικό είχα κάποιους τραυματισμούς και δεν απέδωσα όπως μπορούσα. Είχα αρκετούς συμπαίκτες από την Αργεντινή και αυτό ήταν πολύ καλό. Είχα καλή σχέση με τους περισσότερους συμπαίκτες.  Ήμουν πιο κοντά στην πατρίδα μου, καθώς η γλώσσα έμοιαζε. Η Αθήνα είναι η Αθήνα και ο Παναθηναϊκός είναι το δεύτερο σπίτι μου. Είμαι εδώ, είμαι χαρούμενος και θέλω να το απολαύσω».

Οι οπαδοί έχουν υψηλές προσδοκίες από εσένα. Τι μπορείς να πετύχεις;

«Είναι μεγαλύτερη η πίεση από την πρώτη θητεία, αλλά είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω και να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα το αξίζει γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος με τεράστια ιστορία. Οπότε χωρίς συζήτηση ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο πρέπει να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φέτος δεν μπορούμε, αλλά του χρόνου μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Έχεις παρακολουθήσει αγώνες του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν;

«Ναι, είδα αγώνες. Είχαμε αντίθετες ώρες στο Μεξικό αλλά είδα όλα τα παιχνίδια. Στα πλέι οφ είδα όλους του αγώνες.  Χωρίς φιλάθλους είναι διαφορετικά. Η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές ήταν καλοί. Τώρα είναι νέα σεζόν, νέος προπονητής, νέοι συμπαίκτες, νέο γήπεδο μεγαλύτερο, αλλά μπορούμε να πετύχουμε. Πιστεύω ότι έχουμε καλούς παίκτες και έναν προπονητή που απ΄ όσο ξέρω έχει σωστές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Είναι από την Ισπανία και οι προπονητές εκεί θέλουν κατοχή μπάλας, όπως μου αρέσει. Ελπίζω όλα να πάνε καλά»

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Νομίζω ότι ξέρουν τα πάντα. Τους αγαπώ όσο με αγαπούν. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα και να παίξω κάθε ματς στο 200%. Ελπίζω να υποστηρίξουν την ομάδα γιατί τους χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.