ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Άαρον Γουάιτ: Το τεσσάρι που έλειπε από τον ΠΑΟ και η δεύτερη ευκαιρία (vids)

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγάλη έκπληξη με τον Άαρον Γουάιτ και ο Αμερικανός έχει το κίνητρο να επιστρέψει σε top ομάδα μετά την περσινή περίεργη σεζόν. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Άαρον Γουάιτ: Το τεσσάρι που έλειπε από τον ΠΑΟ και η δεύτερη ευκαιρία (vids)

Ο Παναθηναϊκός, δίχως… τυμπανοκρουσίες και κινούμενος με άκρα μυστικότητα, ανακοίνωσε την απόκτηση του Άαρον Γουάιτ και έκλεισε ένα σημαντικό κενό που είχε στη θέση “4”. Ο Αμερικανός μαζί με τον Μήτογλου θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό δίδυμο για εκεί τη δύσκολη μα και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σεζόν που έρχεται.

Ο Γουάιτ είναι ένας παίκτης με εξαιρετικά προσόντα. Στις δυο σεζόν με τη Ζαλγκίρις έκανε φοβερά πράγματα, αλλά φάνηκε ότι η απόφασή του να μεταβεί στην Αρμάνι Μιλάνο δεν του βγήκε. Κι αυτό διότι η κατάσταση στους Ιταλούς δεν ήταν αυτή που περίμενε με αποτέλεσμα στη συνέχεια να φύγει και να πάει στην Τενερίφη.

Για κάποιους ο Γουάιτ είναι σε καθοδική πορεία και δεν θα πιάσει ξανά τους αριθμούς και την απόδοση που είχε στη Ζαλγκίρις. Εμείς λέμε ότι ο Γουάιτ ψάχνει τη δεύτερη ευκαιρία του και στον Παναθηναϊκός μπορεί να τη βρει. Είναι μια παρόμοια περίπτωση με τον Νέντοβιτς, αλλά σε διαφορετικές θέσεις. Ο ποιοτικός Γουάιτ θέλει να κάνει ένα μικρό restart έπειτα από μια αλλόκοτη σεζόν που αλλού τον βρήκε στην αρχή και αλλού στο τέλος.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.897 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επιθετικά ο Γουάιτ θα φέρει μεγαλύτερη ταχύτητα, περισσότερη κίνηση και διάθεση για επιθετικά ριμπάουντ. Ατομικά, θα δώσει αναμφίβολα πολλά περισσότερα από τον Τόμας, ο οποίος ήταν χαρισματικός στο σκοράρισμα, όχι όμως και στην άλλη πλευρά του παρκέ. Ειδικά στην ατομική άμυνα, ο νέος παίκτης του τριφυλλιού θα προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα.

Ολα θα φανούν στο παρκέ. Ο Γουάιτ έρχεται με σκοπό να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει κι ο ίδιος στις… εποχές Ζαλγκίρις όταν άφηνε πολλούς με το στόμα ανοικτό.  Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πως θα δέσει η ομάδα και απο τη χημεία που θα δημιουργηθεί στον νέο Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που μέχρι τώρα έχει κάνει- θεωρητικά- πολύ καλές κινήσεις και ψάχνει ακόμα τον βασικό του γκαρντ, πιθανότατα στην πιο σημαντική του κίνηση ενόψει της νέας χρονιάς.

Από το Iowa το ξεκίνημα

Ο Γουάιτ ξεκίνησε το 2011 στο Iowa. Εκεί έμεινε 4 χρόνοα συνολικά και άρχισε να δείχνει σε όλους το ταλέντο του και τις δυνατότητές του. Είχε συνολικά 140 παιχνίδια με 13,3 πόντους μ.ο, 6,4 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ. Τέσσερα χρόνια μετά, οι Ουίζαρντς τον επέλεξαν στη θέση 49 στο draft. Έπαιξε μαζί τους 6 παιχνίδια του Summer League, όμως δεν κατάφερε να παίξει στο NBA.

Το ταξίδι στην Ευρώπη

Την επόμενη σεζόν, ο Γουάιτ πήρε το αεροπλάνο για την Ευρώπη και έφτασε στη Γερμανία και τη Βόννη. Σε 34 ματς του πρωταθλήματος, ο Αμερικανός μέτρησε 13,4 πόντους και 5,7 ριμπάουντ, με την ομάδα να μένει στην 11η θέση. Στο EUROCUP, ο Γουάιτ έπαιξε σε 10 αγώνες και είχε είχε 12,3 πόντους με 6,3 ριμπάουντ, όντας ο πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της Βόννης. Και φυσικά αυτές οι εμφανίσεις, αποτέλεσαν σκαλί για την νέα ομάδα του.

Το καλοκαίρι του 2016 πήγε στη Ζενίτ και εκεί άρχισε να κάνει τα πρώτα μεγάλα ματς. Στη VTB League, η ομάδα του τερμάτισε 3η, με τον Αμερικανό φόργοθροντ να έχει 30 παιχνίδια με 9,3 πόντους και 6,6 ριμπάουντ. Στο EuroCup, μέτρησε σε 16 ματς 8,7 πόντους και 5,2 ριμπάουντ.

Του… πάνε τα πράσινα

Το 2017 η Ζαλγκίρις του Σάρας τον κάνει δικό της και εκεί έρχεται η μεγάλη απογείωση για τον Γουάιτ ο οποίος προσαρμόστηκε αμέσως στα νέα δεδομένα και στο εξαιρετικό κλίμα των Λιθουανών. Η Ζαλγκίρις έφτασε μέχρι το φάιναλ φορ με τον Αμερικανό να έχει 8,9 πόντους (58,5% δίποντα, 38,5% τρίποντα, 74,7% βολές) και 4,4 ριμπάουντ σε 36 συμμετοχές. Στο πρωτάθλημα μέτρησε μ.ο 8 πόντους και 4,4 ριμπάουντ σε 45 ματς.

Τη σεζόν 2018/19, ο Γουάιτ τελείωσε τη χρονιά με 8,2 πόντους (57,2% δίποντα, 37,5% τρίποντα, 79,1% βολές) και 4,2 ριμπάουντ σε 34 παιχνίδια. Επίσης, κατέκτησε ακόμα ένα πρωτάθλημα Λιθουανίας (8,6 πόντοι-4,2 ριμπάουντ σε 40 ματς).

Η Αρμάνι και η φυγή

Το καλοκαίρι του 2019 η Αρμάνι του Έτορε Μεσίνα βλέπει τα όσα κάνει ο Γουάιτ και τον κάνει δικό της. Ολη η μπασκετική Ευρώπη μιλούσε γι αυτή την κίνηση, αλλά ο Αμερικανός δεν ταίριαξε σε καμία περίπτωση με τους Ιταλούς.

Ο Μεσίνα τον χρησιμοποίησε λίγο Μέτρησε 2,1 πόντους και 1,4 ριμπάουντ σε 15 παιχνίδια Ευρωλίγκας και 3,6 πόντους και 1,8 ριμπάουντ σε 8 του ιταλικού πρωταθλήματος και κάπως έτσι αποχώρησε από το Μιλάνο τον περασμένο Γενάρη. Πήγε στην Τενερίφη και εκεί απελευθερώθηκε σε μια ομάδα μικρότερων απαιτήσεων βέβαια.

Ο Γουάιτ κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, στα 2 ματς του οποίου είχε 10,5 πόντους και 5,5 ριμπάουντ. Στην ACB, πρόλαβε είχε συμμετοχές με 7,3 πόντους και 4,1 ριμπάουντ, ενώ αγωνίστηκε για πρώτη φορά και στο Basketball Champions League με 10,8 πόντους και 4,6 ριμπάουντ σε 5 αγώνες

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.