Η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» βγήκε αλώβητη, από τη… στραβοτιμονιά της τουρκικής «Κεμάλ Ρέις» που υπέστη ζημιές από την επακούμβηση.

Αυτό που ψιθυριζόταν ως… φήμη τις  προηγούμενες ώρες επιβεβαιώνεται πλέον καθώς υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα που αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Καθημερινής» από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» σημειώθηκε πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος»

Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα ελληνογαλλικά γυμνάσια της Πέμπτης (13/08). Για το συμβάν, αλλά και τους κινδύνους ενός νέου, μεγαλύτερου ατυχήματος, θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προς τος ομολόγους του στο συμβούλιο της ΕΕ που θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό, με όσα συνέβησαν στο Αιγαίο και έφεραν την σύγκρουση των δύο φρεγατών.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να ρίχνει… λάδι στη φωτιά με νέες εμπρηστικές δηλώσεις. «Είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο «Όρουτς Ρέις» αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση Ερντογάν

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διπλωματικές διεργασίες για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, η οποία έχει δημιουργηθεί από την τουρκική προκλητικότητα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον πρωθυπουργό της χώρας να ενημερώνει για την κατάσταση, αλλά και για τις κινήσεις που γίνονται στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα προχώρησε στις επαφές αυτές, τόσο από την πλευρά του πρωθυπουργού, όσο και από αυτή του υπουργού Εξωτερικών, ώστε να καταστήσει σαφές πως επιθυμία της είναι να υπάρξουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, μόνο όσον αφορά τη βάση του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: sdna.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS