ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

P24 ANALYSIS: Φακούντο Σάντσες – Ένας aggressive μπακ για τον Παναθηναϊκό (vids)

Το panathinaikos24.gr αναλύει τον Αργεντινό μπακ, Φακούντο Σάντσες, ο οποίος φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να φορέσει τα πράσινα. Το πάθος, η ταχύτητα, τα ανεβάσματα, τα γκολ με το κεφάλι (!) και τα ποσοστά επιτυχίας στις προσπάθειες έμπειρου μπακ.

P24 ANALYSIS: Φακούντο Σάντσες - Ένας aggressive μπακ για τον Παναθηναϊκό (vids)

Το panathinaikos24.gr αναλύει τον Αργεντινό μπακ, Φακούντο Σάντσες, ο οποίος φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να φορέσει τα πράσινα. Το πάθος, η ταχύτητα, τα ανεβάσματα, τα γκολ με το κεφάλι (!) και τα ποσοστά επιτυχίας στις προσπάθειες έμπειρου μπακ.

Οπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ από τα Μέσα της Αργεντινής, ο Φακούντο Σάντσες φαίνεται να είναι ο εκλεκτός του τριφυλλιού για μια θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Αργεντινός στα 30 του κάνει το βήμα στην Ευρώπη, αποχαιρετώντας τη Λατινική Αμερική και ετοιμάζεται να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Φακούντο Σάντσες εμφανιζόταν το προηγούμενο διάστημα να έχει συμφωνήσει με την Χατάγιασπορ, ωστόσο μετά το “μπάσιμο” του Παναθηναϊκού, ο ίδιος αποφάσισε να προτιμήσει την Ελλάδα και το τριφύλλι.

Ο έμπειρος μπακ την τελευταία σεζόν στην Αργεντινή με τη φανέλα της Εστουδιάντες μέτρησε 20 συμμετοχές και ένα γκολ.  Συνολικά στην καριέρα του σε Κολόν, Ντεφένσα,  Τίγκρε και Εστουδιάντες έχει μετρήσει 229 συμμετοχές, 17 γκολ, αλλά και 12 ασίστ, ενώ με την τελευταία του ομάδα είχε 135 ματς με 10 γκολ και 9 ασίστ.

Ο Μπερνάρ θέλει να φύγει ως πρωταθλητής και το δείχνει με κάθε τρόπο!
Ο Μπερνάρ θέλει να φύγει ως πρωταθλητής και το δείχνει με κάθε τρόπο! 1.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

https://www.youtube.com/watch?v=gQj0vYZV9aY

Παθιασμένος, aggressive, γρήγορος και σταθετός

Ο Σάντσες είναι ένα ποιοτικό μπακ από την Αργεντινή που διακρίνεται για την τατύχητά του, αλλά και το πάθος του. Ο 30χρονος δε φοβάται να βάλει το πόδι του στη φωτιά, θα… σκιστεί για την ομάδα και θα το αποδείξει στο γήπεδο. Είναι ένας… γνήσιος Αργεντινός που αγωνίζεται με πάθος, ζει έντονα την αναμέτρηση, πανηγυρίζει έξαλλα τα γκολ και αποτελεί μόνιμο μπελά για κάθε επιτιθέμενο που έχει απέναντί του.  Είναι επιθετικός. Aggresive. Θα ανέβει ψηλά για να πιέσει τον αντίπαλο και να του κλέψει την μπάλα. Το κάνει πολλές φορές στο παιχνίδι του και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Επίσης, είναι ταχύς, γεγονός που τον βοηθάει τόσο στα αμυντικά, όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα.  Έχει ύψος 1,76 γεγονός που τον βοηθάει να ελίσσεται, έχοντας χαμηλό κέντρο βάρους.

Στα συν του, φυσικά, αποτελεί η σταθερότητά του. Αγωνίζεται πολλά χρόνια σε καλό επίπεδο, δίχως σκαμπανεβάσματα, δίχως… μια ύψος, μια βάθος. Αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλούν όλοι όσοι γνωρίζουν τον παίκτη.

Ανεβαίνει την πλευρά και σκοράρει

Οπως σας αναφέραμε παραπάνω, στη μέχρι τώρα καριέρα του ο Σάντσες έχει συνολικά 17 γκολ και 22 ασίστ. Δεν τα λες και λίγα για αμυντικό. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής είναι δεξί μπακ, αλλά έχει τη δυνατότητα να ανεβαίνει, κάτι που κάνει και στο παιχνίδι του, γι αυτό και έχει και τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως δεξί χαφ. Στον Σάντσες αρέσει να συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, μια και έχει αυτά τα στοιχεία τα οποία τον καθιστούν ικανό στη δημιουργία, στις ασίστ και το γκολ. Δε θα φοβηθεί να προωθηθεί, αφού του ζητηθεί, αλλά και να πατήσει περιοχή είτε με δική του ενέργεια, είτε με ομαδική ανάπτυξη.

Γκολ με το κεφάλι!

Παρά το γεγονός οτι δεν είναι πρώτο… μπόι, ένα στοιχείο που παρατηρήσαμε στην ανάλυση του Σάντσες είναι το γεγονός ότι σκοράρει συχνά με το κεφάλι. Ο Αργεντινός προωθούνταν συχνά με την Εστουδιάντες στις στατικές φάσεις και έπαιρνε την κατάλληλη θέση προκειμένου να γίνει απειλητικός με κεφαλιά και εν τέλει να σκοράρει.

Scouting report: Λίγα λάθη, πολλές κερδισμένες μονομαχίες

Κάνοντας το scouting report του Αργεντινού παρατηρούμε ότι εκτός από την εμπειρία και τα πάρα πολλά παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί, είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος σπάνια θα κάνει λάθη στις μεταβιβάσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καριέρα του έχει συνολικά 5261 πάσες με ποσοστό επιτυχία 71,4%, ενώ στα… μισά είναι το ποσοστό ντρίμπλας με συνολικά 565.

Πολύ καλό είναι και το νούμερο στις αμυντικές μονομαχίες, αφού είναι κερδισμένες για τον παίκτη οι περισσότερες, δηλαδή σε ένα ποσοστό της τάξης του 63,5%. Στις συνολικές, το… κέρδος φτάνει το 50,4%, ενώ στις εναέριες το 52,6%, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ψηλός ποδοσφαιριστής.

Επίσης, συνολικά στην καριέρα του έχει ένα ποσοστό 57,2% σε επιτυχημένες συνολικές προσπάθειες από τις 10.337, ενώ έχει σουτάρει 135 φορές με το 32,6% αυτών των προσπαθειών του να έχει βρει τον στόχο.

Τέλος, ο Σάντσες έχει αντικρίσει 22 φορές την κίτρινη κάρτα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...