Η καθολική επικράτηση της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα καθήλωσε τους Καταλανούς. Το 8-2 θα γραφτεί στην ιστορία. Όπως κάθε τέτοιο μεγάλο σκορ, ιδιαίτερα όταν αγωνίζονται δύο μεγάλες ομάδες.

Εμείς βλέπαμε χθες το βράδυ το παιχνίδι και μαζί με όλους τους υπόλοιπους… σοκαριστήκαμε. Αλλά για εμάς τους Παναθηναϊκούς δεν είναι κάτι πρωτοφανές.

Αυτό το 8-2 κάτι μας θύμιζε. Κάτι μας έλεγε. Λίγο σκέψη ήθελε. Δεν είναι δα και δύσκολο. Μόνος ο Παναθηναϊκός σε ντέρμπι έχει καταφέρει ανάλογο σκορ. Και τι ντέρμπι ε; Με τον Ολυμπιακό.

Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη νίκη στην ιστορία των δύο ομάδων. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 8-2. Στον τόπο του… μαρτυρίου τους, στη Λεωφόρο, το 1930. Καλοκαιράκι, 1η Ιουνίου.

Τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν κατά σειράν: 10′ Συμεωνίδης, 20′ Μεσσάρης, 25′ Μεσσάρης, 30′ Συμεωνίδης, 53′ Πιερράκος, 56′ και 59′ Γιώργος Ανδριανόπουλος (Ολυμπιακός), 72′ Κουράντης (αυτογκόλ), 76′ Μηγιάκης και 81′ Πιερράκος

Οι 11 του Παναθηναϊκού, που έγραψαν ιστορία: Αργυράκης, Σ. Πιεράκος, Βασιλείου, Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Μεσσάρης, Συμεωνίδης, Δ. Μπαλτάσης και Δ. Πιεράκος.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου