ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Ψάχνει το «μπαμ» με Ετσεμπαρία (Vids)

Ο 33χρονος Μπενιάτ Ετσεμπαρία που έμεινε ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, είναι στο «μπλοκάκι» του Τσάβι Ρόκα για τον Παναθηναϊκό. Ποια τα δεδομένα της δύσκολης περίπτωσης του Βάσκου αμυντικού-μέσου.

Παναθηναϊκός: Ψάχνει το «μπαμ» με Ετσεμπαρία (Vids)

Την προσθήκη ενός ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και θα πλαισιώσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη εξετάζει ο Τσάβι Ρόκα για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» μετά την απόκτηση του Φακούντο Σάντσες για το δεξί άκρο της αμυντικής τους γραμμής, προχωρούν στο σχεδιασμό που έχουν καταστρώσει, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Τσάβι Ρόκα, να έχει ξεχωρίσει μια περίπτωση ποδοσφαιριστή από την Ισπανία.

Ο λόγος για τον 33χρονο αμυντικό-μέσο Μπενιάτ Ετσεμπαρία που έμεινε ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και ψάχνει ομάδα για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Ετσεμπαρία έχει αρκετές ποδοσφαιρικές παραστάσεις καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ έχει αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα σε 251 αγώνες έχοντας σημειώσει παράλληλα 17 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και 31 ασίστ.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 22.282 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κασέ του δεν αποτελεί «βαρίδι» για τον Τσάβι Ρόκα και τον Παναθηναϊκό, αφού κυμαίνεται περί τις 400 χιλ. ευρώ. Έχει πάρα πολύ καλά «χτυπήματα», ενώ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στη θέση «6», όσο και στη θέση «8».

Η περίπτωση του ωστόσο δεν είναι εύκολη για τον Παναθηναϊκό που θα το παλέψει για να τον ντύσει στα «πράσινα», καθώς ο Βάσκος ποδοσφαιριστής δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην καριέρα του εκτός Ισπανίας. Όμως όλα μπορούν να αλλάξουν, καθώς η παρουσία των Ρόκα και Πογιάτος, αλλά και η ισπανόφωνη παροικία των ποδοσφαιριστών στο «Γ. Καλαφάτης» μπορεί να αποτελέσει κάποιου είδους ασφάλεια για έναν παίκτη που καλείται να αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Ο Ετσεμπαρία αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της Μπιλμπάο, ενώ στη συνέχεια συνέχισε την καριέρα του στην Κονκουένσε, πριν μεταπηδήσει στην Ανδαλουσία για λογαριασμό της Ρεάλ Μπέτις. Με την Μπέτις αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια και ανάγκασε την Αθλέτικ Μπιλμπάο το 2013 να δαπανήσει το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για να τον φέρει πίσω στη χώρα τον Βάσκων, όπου και ρίζωσε μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν και κλήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.