ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Σαντίκου που προτάθηκε στο «τριφύλλι» (Vids)

Τα πεπραγμένα και οι αριθμοί της καριέρας του Αρμάντο Σαντίκου, που προτάθηκε στον Τσάβι Ρόκα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Σαντίκου που προτάθηκε στο «τριφύλλι» (Vids)

Ο Αρμάντο Σαντίκου είναι το τελευταίο όνομα που μπήκε στη λίστα του Τσάβι Ρόκα για τον Παναθηναϊκό, με την περίπτωση του 29χρονου Αλβανού σέντερ φορ να μην αφήνει ασυγκίνητους του Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος.

Ποιος όμως είναι ο Σαντίκου που πέρα από τον Παναθηναϊκό, που έμεινε ελεύθερος πριν λίγες ώρες από την Λεβάντε και που έχει ακουστεί και για την ομάδα του Άρη.

Ο 29χρονος διεθνής φορ, γεννήθηκε στο Ελμπασάν (27/05/91) και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Τουρμπίνα Τσέρικ αγωνιζόμενος στη θέση του δεξιού εξτρεμ. Στα γήπεδα της Αλβανίας παρέμεινε για δύο χρόνια και πέραν της Τσέρικ, πέρασε για ένα «φεγγάρι» και από τις Γραμόζι και Ελμπασάνι έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 43 εμφανίσεις, βάζοντας και 13 τέρματα, προτού κάνει το ξεπέταγμά του στην Ελβετία και την Λουκέρνη.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 775 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη Λουκέρνη αγωνιζόμενος κυρίως στην κορυφή της επίθεσης, εντυπωσιάζει και μέσα σε δύο χρόνια που παρέμεινε στις τάξεις της σε 39 συμμετοχές σημειώνει 28 τέρματα, νούμερο αρκετά εντυπωσιακό. Η συνεχόμενη άνοδο που επιδεικνύει γίνεται αντιληπτή από την Λουγκάνο που πληρώνει περίπου ένα εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Με τη φανέλα της Λουγκάνο αγωνίζεται από το 2012 έως το 2014, σημειώνοντας 43 συμμετοχές και 24 γκολ. Παράλληλα στα χρόνια της θητείας του στην Λουγκάνο θα χριστεί και διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αλβανίας. Οι εμφανίσεις του στη Λουγκάνο του επιτρέπουν να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του και να βρει ένα  καλύτερο συμβόλαιο στη Ζυρίχη. Ωστόσο κάπου εκεί άρχισε να αντιμετωπίζει και τις πρώτες δυσκολίες. Συχνοί τραυματισμοί και μικρές εντάσεις εντός ομάδας δεν του επιτρέπουν να εξελιχθεί όπως επιθυμούσε και στην τριετία (2014-2017) που παίζει εκεί, έχει πενιχρή προσφορά (55 συμμετοχές, 15 γκολ).

Ακολουθούν δανεισμοί σε Βαντούζ και Λουγκάνο, πριν αποχωρήσει οριστικά για την Πολωνία και την Λέγκια Βαρσοβίας η οποία του προσφέρει ένα πάρα πολύ καλό συμβόλαιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Στην Λέγκια παίζει ένα χρόνο έχοντας 17 συμμετοχές και 2 γκολ, για να ακολουθήσει το μεγάλο βήμα για την Ισπανία και την Λεβάντε, ομάδα από την οποία αποδεσμεύτηκε πριν λίγες ώρες.

Με τη φανέλα της Λεβάντε εμφανίζεται σε μόλις 6 αγώνες χωρίς να σημειώσει γκολ και στη συνέχεια παραχωρείται εκ νέου δανεικός. Επιστρέφει στην Ελβετία και την Λουγκάνο τη σεζόν 2018-2019, ενώ ακολούθησε ακόμα ένας δανεισμός από τη Λεβάντε, η οποία τον παραχωρεί στη Μάλαγα, με τη οποία ανεβάζει τους προσωπικούς του αριθμούς, πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλές εμφανίσεις. Συνολικά παίζει σε 36 αγώνες και βρίσκει δίχτυα 13 φορές.

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα προβλήματα της Μάλαγα δεν της επιτρέπουν να κινηθεί για να τον αποκτήσει και με τη λήξη του δανεισμού του επιστρέφει στην Λεβάντε, ωστόσο έμεινε ελεύθερος και πλέον αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η περίπτωση του πέραν του Παναθηναϊκού έχει απασχολήσει έντονα και το καθημερινό ρεπορτάζ του Άρη, η διοίκηση του οποίου τον έχει θέσει ως προτεραιότητα για τη θέση του βασικού σέντερ φορ.

Στον Παναθηναϊκό προτάθηκε σε Ρόκα και Πογιάτος, οι οποίοι τον έχουν ξεχωρίσει, αλλά η υπόθεση θα προχωρήσει μόνο αν αποχωρήσει ο Φεντερίκο Μακέντα, καθώς ήδη υπάρχει ο Καρλίτος και τρεις πρωτοκλασάτοι σέντερ φορ στο «τριφύλλι» πέρα από συνωστισμό, θα φέρουν και μουρμούρες κάτι που προφανώς και θέλουν να αποφύγουν οι Ρόκα-Πογιάτος για τον νέο Παναθηναϊκό που θέλουν να δημιουργήσουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.