ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Scouting report: Κυκλοφορούν «ελεύθεροι» και ταιριάζουν στο «τριφύλλι» (Pics, Vids)

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα ταίριαζαν απόλυτα στο πλάνο των Ρόκα και Πογιάτος για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν.

Scouting report: Κυκλοφορούν «ελεύθεροι» και ταιριάζουν στο «τριφύλλι» (Pics, Vids)

Ο Τσάβι Ρόκα ψάχνει για παίκτη που να παίζει στο κέντρο και κυρίως στις θέσεις «6» και «8», όμως αν κάποιος ψάξει για τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση, θα βρει «λαβράκια», αλλά και δύσκολες περιπτώσεις.

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει περιπτώσεις παικτών που ενδεχομένως θα ήταν στο μικροσκόπιο του Τσάβι Ρόκα για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν. Οι «πράσινοι» με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και όλοι γνωρίζουμε, είναι δύσκολο να πάνε σε μεταγραφή πληρώνοντας και το αντίτιμο σε ομάδα και κοιτάζουν από την αγορά των free agents παικτών.

Πέρα από τον Μπενιάτ Ετσεμπαρία, στη λίστα με τους υποψήφιους στόχους που κυκλοφορούν στην ελεύθερη αγορά, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Αλέιξ Γκαρθία, Στεφάν Ντεφούρ, Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν και του παλιού γνώριμου στο «τριφύλλι» Όσκαρ Χίλιεμαρκ.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.320 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αλέιξ Γκαρθία – 23 ετών

Ισπανός σε πάρα πολύ καλή ηλικία. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Βιγιαρεάλ. Τον Αύγουστο του 2015 η Μάντσεστερ Σίτι δαπανά το ποσό των 4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στην πρώτη ομάδα δεν καταφέρνει να αγωνιστεί και αφού καταγράφει τις πρώτες του συμμετοχές στις ομάδες υποδομής της Σίτι το 2017, παραχωρείται δανεικός στη Χιρόνα. Στη Χιρόνα παίζει μέχρι τον Αύγουστο του 2019, όταν και αποφασίζει η διοίκηση της Σίτι να τον δώσει εκ νέου δανεικό στη βελγική Μουσκρόν.

Αποδεσμεύτηκε από τη δευτεραθλήτρια Αγγλίας την 1η Ιουλίου και έκτοτε αναζητεί την επόμενη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Στεφάν Ντεφούρ – 32 ετών

Βέλγος διεθνής με σπουδαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Η ιστοσελίδα «transfermarkt», τον κοστολογεί με το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Μαλίν το 2004 και ένα χρόνο αργότερα μεταγράφεται ως ελεύθερος στη Γκενκ όπου και στελεχώνει και εκεί την ομάδα Κ19.

Από τη Γκενκ παίρνει μεταγραφή για την Σταντάρ Λιέγης το 2006, με τη φανέλα της οποίας θα αγωνιστεί για μια πενταετία (2006-2011), όταν με τις εμφανίσεις του θα αναγκάσει τη διοίκηση της Πόρτο να δαπανήσει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ.

Στην Πορτογαλία θα παραμείνει τρία χρόνια (2011-2014) όταν και θα επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Άντερλεχτ. Επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Μπέρνλι το 2016 η οποία ωστόσο θα έχει φθίνουσα πορεία, κάτι που θα τον αναγκάσει να φύγει ως ελεύθερος το 2019 για την Αντβέρπ, από την οποία αποδεσμεύτηκε αρχές Ιουλίου.

Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν – 33 ετών

Σπουδαία καριέρα κατέγραψε ο Ολλανδοκαναδός χαφ, προϊόν των ακαδημιών της Φέγενορτ. Στην Ολλανδία θα παραμείνει μέχρι το 2010, όταν και θα κάνει το ξεπέταγμα του για το ισπανικό πρωτάθλημα και τη Μαγιόρκα. Στη Μαγιόρκα θα παραμείνει ένα χρόνο για να έρθει η Βιγιαρεάλ και να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2011.

Στη Βιγιαρεάλ θα κάτσει τη σεζόν 2011-12, με τη Σουόνσι να είναι ο επόμενος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Στην Αγγλία θα παραμείνει μέχρι το 2014, όταν και θα κληθεί να επιστρέψει στην Ισπανία και τη γνώριμη γι’ αυτόν Βιγιαρεάλ.

Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα του «κίτρινου υποβρυχίου» πείθουν τη Νάπολι να δώσει 10 εκατ. ευρώ και να τον κάνει κάτοικο του «Σαν Πάολο». Μετά τη Νάπολι θα ακολουθήσουν δανεισμοί σε Κάπρι και Κιέβο Βερόνα, μέχρι και το καλοκαίρι του 2017 όταν και θα πωληθεί στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης με την οποία αγωνίστηκε μέχρι τον Ιούλιο που μας πέρασε και πλέον κυκλοφορεί ως «ελεύθερος» ψάχνοντας ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Όσκαρ Χίλιεμαρκ – 28 ετών

Η πιο εφικτή περίπτωση για τον Παναθηναϊκό, είναι ο παλιός γνώριμος στο «πράσινο» κοινό Όσκαρ Χίλιεμαρκ. Ο Σουηδός χαφ ήρθε στο «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 2017 με τη μορφή δανεισμού από την Τζένοα. Μάλιστα η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για μισή σεζόν, όταν και έγιναν γνωστά τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Η διοικητική αστάθεια και η αβεβαιότητα που επικρατούσε έκανε τον Χίλιεμαρκ να αποχωρήσει από το τριφύλλι και να επιστρέψει στην Ιταλία και την Τζένοα.

Έχει παραστάσεις και από το Ολλανδικό πρωτάθλημα (έχει αγωνιστεί στην Αιντχόφεν), αλλά και από το μακρινό πρωτάθλημα της Ρωσίας (πέρασε ένα φεγγάρι από την Ντιναμό Μόσχας). Από τις αρχές Αυγούστου είναι free agent και ψάχνει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Στον Παναθηναϊκό η περίπτωση του μπορεί να ταιριάξει απόλυτα, καθώς ξέρει τα κατατόπια, ενώ σε περίπτωση που ο Τσάβι Ρόκα κινηθεί προς την πλευρά του, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως έχει αγωνιστεί ως συμπαίκτης με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, κάτι που ίσως παίξει το ρόλο του στην ολοκλήρωση της μετακίνησής του στους «πράσινους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.