ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

112: Γιατί άλλαξε η ώρα στα κινητά τηλέφωνα μόλις ήρθε το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Mόλις στα κινητά τηλέφωνα αρκετών πολιτών έφτασε το έκτακτο μήνυμα από το 112 που έστειλε η Πολιτική Προστασία για τον κορονοϊό, αρκετοί συνδρομητές είδαν να αλλάζει η ώρα στις συσκευές τους.

112: Γιατί άλλαξε η ώρα στα κινητά τηλέφωνα μόλις ήρθε το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Mόλις στα κινητά τηλέφωνα αρκετών πολιτών έφτασε το έκτακτο μήνυμα από το 112 που έστειλε η Πολιτική Προστασία για τον κορονοϊό, αρκετοί συνδρομητές είδαν να αλλάζει η ώρα στις συσκευές τους.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι με την αποστολή του έκτακτου μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα αυτομάτως η ώρα άλλαξε και άρχισε να δείχνει τρεις ώρες αργότερα. Δηλαδή, τα μηνύματα εστάλησαν περί τις 13:30 και ξαφνικά τα ρολόγια στις συσκευές έδειχναν 16:30.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε στο Twitter χρήστης, γράφοντας συγκεκριμένα: «Συγγνώμη, άλλαξαν οι time zones χωρίς να μου το πείτε; Τι γίνεται; Το μήνυμα από το 112 μου άλλαξε τις ζώνες; Γουάτ;».

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.546 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του 112, απλώς συνέπεσε χρονικά με την αποστολή του τελευταίου προειδοποιητικού μηνύματος.  Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τα προβλήματα στην ώρα και στην πραγματοποίηση κλήσεων σε ορισμένους συνδρομητές οφείλονται στο γεγονός ότι έπεσε μία από τις πλατφόρμες μηνυμάτων με εταιρικούς πελάτες, μίας εκ των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Παρόλα αυτά, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Τι αναφέρει το έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Γενικευμένο μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία, στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Λίγο πριν τις 13:30 πολλά κινητά χτύπησαν και παρέλαβαν το μήνυμα που προειδοποιεί «μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες».

Παράλληλα τονίζει σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους,ότι «ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος» ενώ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας.

mnm.jpg

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.