ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ 1-0

Μακέντα… on fire

Δυο στα δυο για τον Φεντερίκο Μακέντα στα φιλικά. Με γκολ του Ιταλού ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ με τον Πογιάτος να συνεχίζει τις δοκιμές. Αρκετά τα προβλήματα στην άμυνα.

Μακέντα... on fire

Δυο στα δυο για τον Φεντερίκο Μακέντα στα φιλικά. Με γκολ του Ιταλού ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ με τον Πογιάτος να συνεχίζει τις δοκιμές. Αρκετά τα προβλήματα στην άμυνα.

Το ματς

Με το αγαπημένο του 4-3-3 και συνεχείς οδηγίες από τον πάγκο ο Ντάνι Πογιάτος επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με το «τριφύλλι» ωστόσο να έχει ψηλά τις γραμμές του και να επιδίδεται σε ένα συνεχόμενο pressing πάνω στη μπάλα.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.545 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό, ήρθε από στατική φάση και με εκφραστή τον Μακέντα που εκτέλεσε πάνω από τα δοκάρια το φάουλ που εκτέλεσε στο 13ο λεπτό, από πλεονεκτική θέση. Οι παίκτες του Πογιάτος είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και με πάσες σε μικρό χώρο προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να εκμεταλλευτούν τα κενά χωρίς ωστόσο να έχουν καθαρή φάση κοντά στα καρέ της ομάδας του Ηρακλείου.

Πρώτη ευκαιρία στο ματς, καταγράφηκε από τους φιλοξενούμενους, αλλά το σουτ του Βαζ ακριβώς στο 20λεπτο δεν ανησύχησε τον Διούδη. Η πρώτη σημαντική στιγμή για γκολ, ήρθε πάλι από την φιλοξενούμενη ομάδα, με τον Φιγκεϊρέδο με ατομική ενέργεια να βγαίνει στην αντεπίθεση, να πλασάρει καλά, αλλά άστοχα ανησυχώντας τον Διούδη, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Οι παίκτες του ΟΦΗ βλέποντας τα λίγα αμυντικά κενά που άφηναν οι «πράσινοι», ανέλαβαν πρωτοβουλία, πήραν τα ηνία της κατοχής μπάλας και έψαχναν την ευκαιρία για να δημιουργήσουν φάσεις και κίνδυνο για τα καρέ του Διούδη.

Στο 35ο λεπτό, ο Σακόρ λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Διούδη ο οποίος ωστόσο έδειξε αντανακλαστικά και απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος, αλλά όχι αποτελεσματικός, με τον Πογιάτος να βλέπει τις αδυναμίες και να φωνάζει προς τους παίκτες του, για να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Το γκολ που έψαχνε ο ΟΦΗ, το βρήκε τελικά ο Παναθηναϊκός με τον Μακέντα να μετατρέπει σε ασιστ την καλοζυγισμένη σέντρα του Σαβιέρ. Το γκολ του Ιταλού φορ ήταν εφάμιλλο της ποδοσφαιρικής του αξίας, καθώς και το κατέβασμα της μπάλας, αλλά και η εκτέλεση ήταν εντυπωσιακή.

Ο Πογιάτος ήταν ικανοποιημένος και μοίρασε μπράβο σε Μακέντα και Σαβιέρ για τη συνεργασία στη φάση του γκολ των «πρασίνων», ενώ παράλληλα έδινε και εντολές στους παίκτες του. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με τις δυο ομάδες να έχουν καλά διαστήματα και την κατοχή μπάλα να μοιράζεται.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε αρκετές αλλαγές με τον Ντάνι Πογιάτος να δίνει χρόνο συμμετοχής στους Χατζηγιοβάνη, Βέλεθ, Μπουζούκη και Σαμαρά. Στη θέση των Σένκεφελντ, Σερπέζη, Αϊτόρ και Καραγιάννη. Από την πλευρά των φιλοξενουμένων, ο Γιώργος Σίμος έβαλε στο ματς τους Γιαννούλη, Στάϊκο, Μαρινάκη και Νοικοκυράκη στη θέση των Κοροβέση, Σακόρ, Σαρντινέρο και Ναμπί.

Την πρώτη τελική προσπάθεια στο β’ μέρος την είχε ο ΟΦΗ με τον Βαζ στο 51’ να σουτάρει και τον Διούδη σε ετοιμότητα να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 56’ αλλά η σέντρα-σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ, ενώ και ο Φιγκεϊρέδο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι το αξιόσημο, καθώς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας.

Με τη συμπλήρωση ακριβώς μιας ώρας αγώνα, ο Ντάνι Πογιάτος προχώρησε σε αλλαγές για το «τριφύλλι», με τους Εμμανουηλίδη, Σπ. Τζαβίδα, Αλεξανδρόπουλο, Ιωαννίδη, Λαζαρίδη να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αποχώρησαν οι Μακέντα, Αγιούμπ, Κουρμπέλης, Σαβιέρ και Ζαγαρίτης.

Οι «πράσινοι» όπως ήταν λογικό αποσυντονίστηκαν για κάποια λεπτά μέχρι να βρουν τις θέσεις τους στο τερέν, ενώ συνέχισαν παράλληλα να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους.

Φάση για δεύτερο γκολ είχε ο Χατζηγιοβάνης στο 65’ αφού επωφελήθηκε από το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, ωστόσο το τελείωμά του ήταν άτσαλο, με τον τερματοφύλακα των Κρητικών να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει σταθερά. Η κούραση των προπονήσεων και οι πολλές αλλαγές όπως ήταν φυσικό έριξαν το ρυθμό με το ματς να πηγαίνει «σβηστό» ως το τελευταίο σκέλος του. Η μπάλα άλλαζε συνεχώς πόδια χωρίς να δημιουργείται η παραμικρή φάση.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει μεγαλύτερη ένταση, ωστόσο ακόμα θέλει πολύ δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο με τα προβλήματα στα μετόπισθεν να είναι αισθητά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.