Μην λέμε τα ίδια. Τα φιλικά είναι… φιλικά. Δηλαδή για τους προπονητές και όχι για τον πολύ κόσμο. Αν μάλιστα δεν τα έδειχνε η τηλεόραση και δεν τα «καίγαμε» στην ανάλυση και εμείς με τα γραπτά μας ίσως να ήταν ακόμη καλύτερα. Γιατί τις περισσότερες φορές… «δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Υπό αυτή την έννοια το φιλικό με τον ΟΦΗ, όπως βεβαίως και αυτό με το Μαρκό που προηγήθηκε δεν είναι για πολλά – πολλά. Δεν είδαμε άλλωστε και πολλά, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Με δυο βδομάδες προπονήσεις, με καινούργιο προπονητή, τη μισή ομάδα νέων αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία είναι φυσικό και επόμενο να θέλεις περισσότερο χρόνο από τον φυσιολογικό για να γίνεις όπως στοχεύεις.

Μοιραία λοιπόν τα σχόλια της εποχής ΠΡΕΠΕΙ να αρχίζουν και να τελειώνουν στα πρόσωπα. Και μπορεί συνήθως οι αναλύσεις να αφορούν τους καινούργιους, όμως εδώ υπάρχει ένας παλιός που μας καίει: Ο Φεντερίκο Μακέντα παραμένει hot, όπως ακριβώς τελείωσε τη σεζόν και είναι να τρελαίνεσαι με τα καθημερινά ρεπορτάζ φυγής.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Ιταλός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και αν όντως θέλεις να αλλάξεις επίπεδο τέτοιους παίκτες πρέπει να τους κρατάς. Από τη στιγμή που έχεις ήδη πάρει έναν εξαιρετικό σκόρερ, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά, το τριφύλλι πρέπει να επενδύσει στο ΔΙΔΥΜΟ Μακέντα – Καρλίτος οι οποίοι έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να βγάλουν τρελά γούστα μπροστά.

Με τα λίγα που μπορεί να καταλάβει κανείς δεν είναι ότι ο Κίκο καίγεται να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Ισα – ίσα που… παραπερνάει καλά και είναι διαρκώς με το χαμόγελο στα χείλη. Ένα καλύτερο συμβόλαιο θέλει το παλικάρι κοντά στα λεφτά που παίζουν ΜΕΣΑ στην ομάδα. Πλέον το restart έγινε για τα καλά και δεν μιλάμε για ένα στοίχημα αλλά για σίγουρο χαρτί.

Από εκεί και πέρα να πούμε δυο λόγια και για τον Σαβιέρ. Αυτός είναι μέχρι τώρα που ξεχωρίζει από τους νέους, όχι μόνο στα δύο πρώτα φιλικά αλλά και καθημερινά στις προπονήσεις. Με το Μαρκό πέτυχε ένα όμορφο γκολ, τώρα έβγαλε την σέντρα στην γκολάρα του Μακέντα και γενικότερα δείχνει υψηλό βαθμό προσαρμογής για τα δεδομένα της εποχής.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και ο νέος Παναθηναϊκός έχει δρόμο ακόμη για να εμφανιστεί στα γήπεδα και στις οθόνες μας.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS