ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Η παραμονή Μακέντα είναι η κίνηση του καλοκαιριού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη μεγάλη ανατροπή και τη συνέχεια του Φεντερίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό.

Η παραμονή Μακέντα είναι η κίνηση του καλοκαιριού

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Φεντερίκο Μακέντα είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο πράσινο ρόστερ. Επιθετικός έμπειρος, με παραστάσεις και ποικιλία κινήσεων. Πρώτος σκόρερ της ομάδας τη σεζόν που πέρασε και στους κορυφαίους του πρωταθλήματος. Ηγετική- πλέον- μορφή στα πράσινα αποδυτήρια σε ένα κλαμπ με το οποίο φαίνεται να έχει “δεθεί”.

Ο Ιταλός έχει ταιριάξει με το τριφύλλι. Άλλωστε, μια ματιά να ρίξει κανείς στην καριέρα του και τα συνολικά στατιστικά του θα διαπιστώσει ότι στον Παναθηναϊκό ο Κίκο περνάει την καλύτερη φάση της καριέρας του, έχοντας αγωνιστεί συνολικά 65 φορές και μετρώντας 26 γκολ και 8 ασίστ. Καθόλου άσχημα…

Η είδηση της μεγάλης ανατροπής και της διαφαινόμενης παραμονής του 29χρονου στην ομάδα του Ντάνι Πογιάτος μόνο ευχάριστη και θετική είναι. Οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” κατάφεραν με συντονισμένες κινήσεις και υπό άκρα μυστικότητα να διαπραγματευτούν με την πλευρά Μακέντα, να… γυρίσουν τούμπα την κατάσταση και να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός αποτέλεσε το πιο… hot θερινό μεταγραφικό όνομα από το ρόστερ του τριφυλλιού, φαίνεται ότι θα συνεχίσει με τα πράσινα. Αν δεν αλλάξει κάτι και ο Κίκο υπογράψει νέο συμβόλαιο, ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει τη μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού και θα διαθέτει ένα εξαιρετικό δίδυμο επιθετικών (Μακέντα – Καρλίτος) με τον νεαρό Ιωαννίδη να έρχεται από πίσω (οι υπόλοιποι στην παρούσα φάση είναι με ερωτηματικά).

Από το να πουλούσε το τριφύλλι τον καλύτερό του επιθετικό για 600 ή 700.000 ευρώ ή ακόμη και να τον έχανε δίχως το παραμικρό κέρδος αν ο ποδοσφαιριστής έμπαινε στο τελευταίο εξάμηνο συμβολαίου του δίχως να έχει φέρει πρόταση, είναι 100 φορές προτιμότερη διαφαινόμενη ανατροπή και η παραμονή του παίκτη στην ομάδα. Οι πράσινοι δε θα βγουν στη… γύρα για να αναζητήσουν έναν καλό σέντερ φορ, ο οποίος θα χρειαζόταν- πιθανότατα- ένα διάστημα προσαρμογής, θα έπρεπε να μάθει την ομάδα και να ταιριάξει σε αυτήν. Αντιθέτως, προχωρούν με αυτόν που έχουν. Προχωρούν με έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και περιμένουν να δουν και τον Καρλίτος, ο οποίος… σύντομα θα είναι διαθέσιμος.

Και κάτι τελευταίο. Ο Ντάνι Πογιάτος έχει ως βάση το 4-3-3. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς ή και ανάλογα με τις ανάγκες των παιχνιδιών δε θα μπορεί να το διαφοροποιεί σε σύστημα με δυο επιθετικούς. Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο Μακέντα μπορεί να αγωνιστεί σε έναν πιο περιφερειακό ρόλο στα πλάγια και να παίξει στην κορυφή ο Καρλίτος. Ο Ιταλός ξεκίνησε την καριέρα του ως περιφερειακός φορ και ξέρει πως να κινηθεί έξω από την περιοχή.

Διονύσης Δεσύλλας
Διονύσης Δεσύλλας e

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ