Δύσκολα μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή ασφαλές δείγμα για τον νέο Παναθηναϊκό. Για την ομάδα που θέλει να φτιάξει ο Ντάνι Πογιάτος. Όπως έχει δείξει η ιστορία, τα φιλικά είναι περισσότερο για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από μεταγραφικά αποκτήματα που δε γνωρίζαμε, παρά για να δούμε πως θα κυλήσει η σεζόν για μια ομάδα.

Θυμίζω πως πέρσι ο Παναθηναϊκός… πετούσε στα φιλικά του στην Ολλανδία, αλλά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν κάκιστο. Και σε έκανε να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για την ίδια ομάδα.

Συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν ούτε σε παιχνίδια όπως με τη Μαρκό και τον ΟΦΗ, ούτε στο σημερινό απέναντι στη Λαμία. Ούτε καν στην «πρόβα τζενεράλε» με τον ΠΑΟΚ στις 5 Σεπτεμβρίου. Άλλωστε το επίπεδο ετοιμότητας του ΠΑΟΚ, που ήδη έπαιξε ένα πάρα πολύ σημαντικό επίσημο παιχνίδι, είναι πολύ ψηλότερο απ’ αυτό του Παναθηναϊκού.

Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Σαβιέρ, για τον Αϊτόρ, για τον Καρλίτος, για τον Μακέντα και τα γκολ του, για τις απουσίες και τα κενά που πρέπει να καλυφθούν μέσω των μεταγραφών. Αλλά για το τι ομάδα θα βλέπουμε όλη τη σεζόν, δεν μπορούμε να κάνουμε την παραμικρή πρόβλεψη.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι έτοιμος σε δύο εβδομάδες από σήμερα, στις 12 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα. Υπάρχει χρόνος για να δέσει ακόμα περισσότερο η ομάδα, για να μπουν νέοι παίκτες μέσα σε αυτή, για να αφομοιώσουν τα «θέλω» του Πογιάτος ακόμα περισσότερο οι ποδοσφαιριστές. Και για να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε όλοι τι είδους σύνολο θα δούμε και που μπορεί αυτό να φτάσει.

Υπάρχει αισιοδοξία και φιλοδοξία για κάτι καλύτερο τη φετινή χρονιά. Μια αισιοδοξία που πηγάζει από την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ, από τις κινήσεις που γίνονται όπως η ανανέωση του Μακέντα, από το γεγονός πως πια ο Παναθηναϊκός αρχίζει να αποκτά λόγο και εξωαγωνιστικά.

Όλα αυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, βοηθούν στην καλή ψυχολογία όλου του οργανισμού. Αλλά ο «καθρέφτης» είναι το χορτάρι. Αν και εκεί τα πράγματα πάνε καλά όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να λέμε πως ο Παναθηναϊκός θυμίζει κάτι από… κανονικό Παναθηναϊκό.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου