ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Συμπεράσματα θα βγουν με την έναρξη της σεζόν

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τα συμπεράσματα των φιλικών που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλείς προβλέψεις.

Συμπεράσματα θα βγουν με την έναρξη της σεζόν

Δύσκολα μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή ασφαλές δείγμα για τον νέο Παναθηναϊκό. Για την ομάδα που θέλει να φτιάξει ο Ντάνι Πογιάτος. Όπως έχει δείξει η ιστορία, τα φιλικά είναι περισσότερο για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από μεταγραφικά αποκτήματα που δε γνωρίζαμε, παρά για να δούμε πως θα κυλήσει η σεζόν για μια ομάδα.

Θυμίζω πως πέρσι ο Παναθηναϊκός… πετούσε στα φιλικά του στην Ολλανδία, αλλά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν κάκιστο. Και σε έκανε να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για την ίδια ομάδα.

Συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν ούτε σε παιχνίδια όπως με τη Μαρκό και τον ΟΦΗ, ούτε στο σημερινό απέναντι στη Λαμία. Ούτε καν στην «πρόβα τζενεράλε» με τον ΠΑΟΚ στις 5 Σεπτεμβρίου. Άλλωστε το επίπεδο ετοιμότητας του ΠΑΟΚ, που ήδη έπαιξε ένα πάρα πολύ σημαντικό επίσημο παιχνίδι, είναι πολύ ψηλότερο απ’ αυτό του Παναθηναϊκού.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.617 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Σαβιέρ, για τον Αϊτόρ, για τον Καρλίτος, για τον Μακέντα και τα γκολ του, για τις απουσίες και τα κενά που πρέπει να καλυφθούν μέσω των μεταγραφών. Αλλά για το τι ομάδα θα βλέπουμε όλη τη σεζόν, δεν μπορούμε να κάνουμε την παραμικρή πρόβλεψη.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι έτοιμος σε δύο εβδομάδες από σήμερα, στις 12 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα. Υπάρχει χρόνος για να δέσει ακόμα περισσότερο η ομάδα, για να μπουν νέοι παίκτες μέσα σε αυτή, για να αφομοιώσουν τα «θέλω» του Πογιάτος ακόμα περισσότερο οι ποδοσφαιριστές. Και για να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε όλοι τι είδους σύνολο θα δούμε και που μπορεί αυτό να φτάσει.

Υπάρχει αισιοδοξία και φιλοδοξία για κάτι καλύτερο τη φετινή χρονιά. Μια αισιοδοξία που πηγάζει από την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ, από τις κινήσεις που γίνονται όπως η ανανέωση του Μακέντα, από το γεγονός πως πια ο Παναθηναϊκός αρχίζει να αποκτά λόγο και εξωαγωνιστικά.

Όλα αυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, βοηθούν στην καλή ψυχολογία όλου του οργανισμού. Αλλά ο «καθρέφτης» είναι το χορτάρι. Αν και εκεί τα πράγματα πάνε καλά όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να λέμε πως ο Παναθηναϊκός θυμίζει κάτι από… κανονικό Παναθηναϊκό.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.