ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 0-1

Ήττα «καμπανάκι» από τη Λαμία

Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό στα φιλικά της προετοιμασίας. Αρκετά κουρασμένοι και χωρίς νεύρο οι «πράσινοι». Το γκολ της Λαμίας ο Κωστίκας με πέναλτι. Πήραν χρόνο συμμετοχής οι Καρλίτος και Σάντσες.

Ήττα «καμπανάκι» από τη Λαμία

Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό στα φιλικά της προετοιμασίας. Αρκετά κουρασμένοι και χωρίς νεύρο οι «πράσινοι». Το γκολ της Λαμίας ο Κωστίκας με πέναλτι. Πήραν χρόνο συμμετοχής οι Καρλίτος και Σάντσες.

Για πρώτη φορά στην καλοκαιρινή προετοιμασία ο Ντάνι Πογιάτος χρησιμοποίησε δύο επιθετικούς στο βασικό σχήμα με τον Καρλίτος να παίζει περιφερειακά και καθαρό σεντερ φορ τον Κικο Μακέντα.

Στο φιλικό με την ομάδας της Φθιώτιδας ο Ισπανός προπονητής έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Φακούντο Σάντσες, ο οποίος έδειξε σε πολύ καλό επίπεδο.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.275 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Η αρκετή ζέστη που επικρατούσε στην Αττική ήταν πολύ φυσικό να επηρεάσει τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ωστόσο η Λαμία κατά διαστήματα ήταν καλύτερη από το «τριφύλλι» έχοντας και τρεις καλές στιγμές για να δημιουργήσει κίνδυνο στα καρέ του Σωκράτη Διούδη.

Από την πλευρά του ο Ντάνι Πογιάτος δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του, δίνοντας συνεχώς οδηγίες για να διασπάσουν το συνεχόμενο pressing που υπήρχε από την πλευρά των φιλοξενουμένων.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ μέρους, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ της Λαμίας, ενώ την πρώτη τελική τους τη δημιούργησαν με τον Καρλίτος στο 43’ από στημένη φάση, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει ιδιαίτερα τον Επασί.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου υπήρξαν καλές στιγμές, από μια για κάθε ομάδα για να πετύχει κάποιο τέρμα, ωστόσο πρώτα ο Αγιούμπ δεν πλάσαρε εύστοχα προς την εστία της Λαμίας, ενώ και από την πλευρά των φιλοξενουμένων, ο Ρόμανιτς έφυγε στην αντεπίθεση και αφού πέρασε και τον Διούδη, ο Αθανασκόπουλος με σωτήριο τάκλιν έσωσε τον Παναθηναϊκό.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» προχώρησαν σε αλλαγές με τον Ντάνι Πογιάτος να χρησιμοποιεί τους Εμμανουηλίδη, Σαμαρά, Σαβιέρ, Αλεξανδρόπουλο, Ζαγαρίτη και Πούγγουρα στη θέση των Καρλίτος, Κουρμπέλη, Λαζαρίδη, Σάντσες, Βέλεθ και Χατζηγιοβάνη. Σε αντίθεση με τη Λαμία που δεν προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με τους παίκτες που ξεκίνησαν την αναμέτρηση.

Οι παίκτες της Λαμίας συνέχισαν και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το πρεσάρισμα στους αντιπάλους τους, με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται αρκετά. Η Λαμία συνέχισε τη θετική της παρουσία στην αναμέτρηση και είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν μετά από λάθος του Σένκεφελντ, ο Βιγιάλμπα επωφελήθηκε αλλά δεν πλάσαρε σωστά, με αποτέλεσμα ο Διούδης να αποκρούσει στο 50ο λεπτό.

Στο 58’ η Λαμία προχώρησε και τις πρώτες τις αλλαγές με τους Προβιδάκη, Μπουλούλη και Τζανετόπουλο να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αποχώρησαν οι Βύντρα, Σκόνδρας και Νιάσε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σχετικά πιο δραστήριος απ’ ότι στο α’ μέρος, ικανοποιώντας τον Ντάνι Πογιάτος. Οι «πράσινοι» προχώρησαν σε τρεις ακόμα αλλαγές με τους Χριστογεώργο, Σερπέζη και Καραγιάννη, αντί των Διούδη, Σένκεφελντ και Αθανασακόπουλου.

Το λάθος γύρισμα των παικτών του Παναθηναϊκού, έφερε ακόμα μια ευκαιρία για τη Λαμία, με εκφραστή τον Ρόμανιτς που σούταρε με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Πογιάτος ήταν εμφανώς πιο ικανοποιημένος, ωστόσο δεν παρέλειπε να δίνει συνεχώς οδηγίες φωνάζοντας πολλές φορές προς τους παίκτες του για να κυκλοφορήσουν καλύτερα τη μπάλα και να κάνουν πιο ασφαλείς μεταβιβάσεις. Στο τελευταίο 20λεπτο του ματς, ο Πογιάτος έδωσε και πάλι χρόνο στον νεαρό Σπ. Τζαβίδα στη θέση του Αγιούμπ.

Οι «πράσινοι» γυρνούσα τη μπάλα με υπομονή για να βρουν τους χώρους και τα κενά για να δημιουργήσουν κίνδυνο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Ένα σουτ του νεαρού Σερπέζη στο 76’ έφυγε ψηλά άουτ, με τους «πράσινους» να είναι αρκετά καλοί παρά τις πολλές αλλαγές που υπήρξαν.

Ο Σερπέζης είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 79’ ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη να πάει στα δίχτυα φεύγοντας ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Λαμίας. Στο 84’ ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή στιγμή, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Σερπέζης έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας, αλλά σούταρε αδύναμα και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λαμίας.

Στο 85’ η Λαμία κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Καραγιάννη μετά από γύρισμα του Τσούκαλου, το οποίο το μετέτρεψε σε γκολ ο Κωστίκας, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στις καθυστερήσεις ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Παναθηναϊκό σε 1-1, όταν το πλασέ που επιχείρησε από ευνοϊκή θέση δεν κατέληξε στα δίχτυα της Λαμίας. Έτσι το 1-0 για τους φιλοξενούμενους έμεινε ως το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την πρώτη ήττα στα φιλικά προετοιμασίας και να προβληματίζει ιδιαίτερα τον προπονητή του, για την εικόνα στο α’ μέρος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.