ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: «Κλείδωσε» η νέα ημερομηνία

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Το άνοιγμά τους θα ανακοινωθεί στις 16:00 σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: «Κλείδωσε» η νέα ημερομηνία | panathinaikos24.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Το άνοιγμά τους θα ανακοινωθεί στις 16:00 σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου

Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει άμεσα  η περιπέτεια του!
Η απόλυτη δικαίωση του Πέτρου Φιλιππίδη: Τελειώνει άμεσα η περιπέτεια του! 493.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Αρχικά η καθυστέρηση αυτή αποσκοπεί στο να υπάρξει καλύτερη αξιολόγηση των δεδομένων της πανδημίας από τους ειδικούς.

Επίσης ,  θα δωθεί χρόνος στις οικογένειες αρκετές ημέρες αφού επέστρεψαν από τις διακοπές τους, έτσι ώστε αν έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό, να έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα .

Tο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα ανακοινώσει επίσημα σήμερα η κυβέρνηση. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου (στις 16:00) θα ανακοινωθεί το άνοιγμα καθώς και τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη θεοδωρικάκο, καθώς και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Πάντως, όλα συγκλίνουν πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι το πρώτο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, έχει αποφασίσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι όλοι οι μαθητές θα λάβουν δωρεάν δύο μάσκες ως μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, μάσκες θα λάβουν εντελώς όλοι οι μαθητές, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία.

Σε αυτή την ημερομηνία φαίνεται να καταλήγει και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, για το άνοιγμα των σχολείων. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «το σημείο – κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, το θέμα συζητείται και στην επιτροπή για να αποφασιστεί ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. «Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις»

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close