ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Επιτέλους, ποδόσφαιρο!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και για την υποχρέωση του Παναθηναϊκού να είναι έτοιμος στη σέντρα.

Επιτέλους, ποδόσφαιρο!
Ο ΟΦΗ πρότεινε το αυτονόητο, οι υπόλοιπες ομάδες ευτυχώς συμφώνησαν με κάτι που ποδοσφαιρικά ήταν ορθό και έτσι πάμε για σέντρα στο νέο πρωτάθλημα το τριήμερο 11-12-13 Σεπτεμβρίου. Δίχως να… διαλύεται ο προγραμματισμός που έχουν κάνει οι ομάδες και χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε απ’ την αρχή για να βρούμε ημερομηνίες για το καλεντάρι. Πρυτάνευσε η λογική. Σπάνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά… κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ δε θα παίξουν την πρώτη τους αγωνιστική, κάτι που ήταν τόσο απλό να το σκεφτεί κάποιος. Όμως η ΕΠΟ δεν σκέφτεται ποδοσφαιρικά και τούτο είναι που κάνει ζημιά όχι μόνο στη δική της διοργάνωση, που είναι το Κύπελλο, αλλά και στο πρωτάθλημα, όπως παραλίγο να γίνει με την έναρξή του.
Από τη μέρα που έγινε γνωστό πως υπάρχει περίπτωση η πρεμιέρα να αναβληθεί, ο Παναθηναϊκός πήρε ξεκάθαρη θέση. Μέσω επίσημης ανακοίνωσής του έκανε γνωστή τη διαφωνία του, στηλίτευσε τη συμπεριφορά της Ομοσπονδίας και μίλησε ποδοσφαιρικά. Δεν μπορούν οι προπονητές, οι γυμναστές, οι ποδοσφαιριστές και ένα ολόκληρο κλαμπ να αλλάζουν το προγραμματισμό τους επειδή μια Ομοσπονδία δεν μπορεί να σκεφτεί τα αυτονόητα.
Αυτή η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν μια ακόμα απόδειξη πως έχουν αλλάξει πολλά εντός του κλαμπ. Τίποτα δε θα… πέφτει κάτω, χωρίς ο Παναθηναϊκός να είναι εκεί και να λέει “συγνώμη κύριοι αλλά κάνετε λάθος”.
Το να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντά του είναι το Α και το Ω για έναν μεγάλο σύλλογο. Να έχεις φωνή, να δείχνεις πυγμή, να αποδεικνύεις πως δεν είσαι ο… φτωχός συγγενής.
Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη στις 12 Σεπτεμβρίου. Αγωνιστικά και ψυχολογικά. Να μην χάσει έδαφος στο ξεκίνημα, να μην αναγκαστεί να κυνηγάει, ούτε και να χαμηλώσει τους στόχους της. Το κλίμα τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει, αλλά ο καθρέφτης είναι το γήπεδο.
Ο Ντάνι Πογιάτος πρόσφατα ζήτησε χρόνο, όμως αυτός ο χρόνος έχει ημερομηνία λήξης: τη 12η Σεπτεμβρίου ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι έτοιμος αγωνιστικά για να αντιμετωπίσει την πρόκληση του πρωταθλήματος. Μονάχα έτσι θα καταφέρει να διατηρήσει ζεστό το ενδιαφέρον του κόσμου του και να μείνει όρθιος σε μια πολύ κρίσιμη σεζόν όπως αυτή που έρχεται.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.