ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-1

Βελτιωμένος αλλά «άσφαιρος»

Ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη εικόνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, απείλησε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με τον Καρλίτος αλλά δεν βρήκε δίχτυα και ηττήθηκε με 0-1 απ’ το γκολ του Άκπομ. Αποκάλυψη ο Σερπέζης.

Βελτιωμένος αλλά «άσφαιρος»

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν στο γήπεδο της Καλλιθέας στο τελευταίο φιλικό ματς ενόψει και την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη εικόνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, απείλησε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με τον Καρλίτος αλλά δεν βρήκε δίχτυα και ηττήθηκε με 0-1 απ’ το γκολ του Άκπομ. Αποκάλυψη ο Σερπέζης.

Το ματς

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες καθώς έλειψαν οι διεθνείς για τα ματς των εθνικών ομάδων, αλλά και οι παίκτες που αντιμετωπίζουν θέματα με τραυματισμούς. Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Καλλιθέας που ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε μπει με περισσότερη όρεξη, με τους πράσινους να έχουν καλές στιγμές για να πετύχουν τέρμα.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.195 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρώτα ο Σαβιέρ απώλεσε μια μεγάλη ευκαιρία στο 5’ όταν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Ζίφκοβιτς όμως το πλασέ του δεν στάθηκε ικανό για να παραβιάσει την εστία του Δικεφάλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (9’), ο Φεντερίκο Μακέντα μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Καρλίτος, σούταρε με το αριστερό με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να απομακρύνει σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δημιούργησε φάση στο 11’ αλλά η κεφαλιά του Λύρατζη δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τον Χριστογεώργο.

Στο καλό του διάστημα ο ΠΑΟΚ πίεσε περισσότερο στη μπάλα, αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάτι αξιοσημείωτο. Οι προπονητές έβλεπαν ότι το ματς είχε ρυθμό και έδιναν οδηγίες προς τους παίκτες τους, ωστόσο το 0-0 παρέμενε. Με τη συμπλήρωση του 20λέπτου, ο Καρλίτος που έδειχνε αρκετά ορεξάτος συνδυάστηκε με τον Μακέντα, όμως ο Ζίφκοβιτς βγήκε και μάζεψε πριν γίνουν επικίνδυνοι οι επιθετικοί των «πρασίνων».

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να ψάχνει χώρο για να δημιουργήσει φάσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρνει, με τον Άκπομ να έχει την καλύτερη στιγμή για την ομάδα του στο 36ο λεπτό, μετά τη συνεργασία με τον Σβαμπ, ωστόσο το σουτ που δοκίμασε κατέληξε άουτ.

Στο 39’ ο δικέφαλος άνοιξε το σκορ, καθώς μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Λύρατζη, ο Χριστογεώργος απέκρουσε όμως ο Άκπομ ήταν εκεί πήρε το «ριμπάουντ» και έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία. Μετατρέποντας έμπρακτα σε τέρμα το καλό διάστημα που είχε η ομάδα του, πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μετά το γκολ των φιλοξενουμένων, είχε στιγμές που θα μπορούσε να φέρουν και το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο το 0-1 παρέμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος της φιλικής αναμέτρησης, βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, με τους «πράσινους» να πιέζουν πάνω στη μπάλα τους αντιπάλους τους και να έχουν αναλάβει τα ηνία του ματς. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα, είχε και ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά οι Μακέντα (58’) και Καρλίτος (59’) είδαν τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ σε ετοιμότητα να σταματήσει τα σουτ που επεχείρησαν.

Στη συνέχεια οι δύο προπονητές προχώρησαν στο φρεσκάρισμα των ομάδων τους, κάνοντας τις πρώτες αλλαγές με το τέμπο του ματς να χαλαρώνει. Στο 67’ ο Καρλίτος είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει λογαριασμό με τη φανέλα του «τριφυλλιού», ωστόσο παρά το εξαιρετικό σουτ στην κίνηση που έπιασε, είδε τον Ρέϊ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο τελευταίος σκέλος της φιλικής αναμέτρησης, οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή, αρχικά ο Παναθηναϊκός με τον Καρλίτος στο 75ο λεπτό να πιάνει ένα σουτ, αλλά άστοχο, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είδαν τον νεαρό Βρακά να σουτάρει καλά αλλά άστοχα από πλεονεκτική θέση.

Το ματς από εκεί και μετά «έσβησε», με τις δύο ομάδες να κάνουν συντήρηση μέχρι και το τελικό σφύριγμα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε καλύτερα στοιχεία (ειδικά στο β’ μέρος) θα μπορούσε στα καλά του διαστήματα να πετύχει κάποιο τέρμα, ωστόσο αυτό δεν έγινε, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής με τέρμα του Άκπομ από το γήπεδο της Καλλιθέας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.