ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Να παίξει φορ ο Καρλίτος, από την Κυριακή μετράνε μόνο τα αποτελέσματα

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο panathinaikos24.gr για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αναλύει το παιχνίδι του Καρλίτος και στρέφει την προσοχή όλων στην πρεμιέρα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Να παίξει φορ ο Καρλίτος, από την Κυριακή μετράνε μόνο τα αποτελέσματα

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο panathinaikos24.gr για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αναλύει το παιχνίδι του Καρλίτος και στρέφει την προσοχή όλων στην πρεμιέρα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Τα φιλικά τελείωσαν με μία ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-0. Μικρή σημασία έχει για μένα και αυτή η ήττα και από την Λαμία με το ίδιο σκορ. Αν και δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους. Κόντρα στον ΠΑΟΚ είδαμε κάποια διαστήματα που κάτι έκανε δημιουργικά η ομάδα και είχε δύο, τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, χωρίς να σκοράρει.

Από την Κυριακή, όμως, τέλειωσαν τα φιλικά. Αρχίζουν τα επίσημα, εκεί που τα αποτελέσματα μετράνε. Και έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός, που χτίζει μία ομάδα από την αρχή με νέους παίκτες και νέο προπονητή, μόνο το αποτέλεσμα μετράει. Και μόνο με νίκες θα έχει την υπομονή αυτή η ομάδα και ο προπονητής να δουλέψουν. Αν δεν έρθουν οι νίκες δεν θα είναι εύκολη η κατάσταση. Φέτος έγιναν και θα γίνουν τόσες μεταγραφές με στόχο η ομάδα να είναι καλύτερη από πέρυσι. Αν η ομάδα κερδίζει θα έχει τη δυνατότητα ο προπονητής να δουλεύει με μεγαλύτερη ηρεμία. Αν χάνει βαθμούς η πίεση θα είναι μεγάλη από όλες τις πλευρές.

Αν κάτι μου άρεσε από όλα τα φιλικά που είδα είναι ο Καρλίτος, που στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έδειξε, ότι αν παίξει στην θέση του θα βάλει πολλά γκολ. Αν συνεχίσει να ταλαιπωρείται πότε δεξιά, πότε αριστερά και δεν είναι εντός περιοχής, ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα μεγάλο όπλο στην επίθεση, χωρίς να παίρνει το καλύτερο, που μπορεί από αυτόν. Το ξέρω, ότι στο πλάνο, που φτιάχτηκε στην αρχή της προετοιμασίας, είχε τον Μακέντα με το ενάμισι πόδι εκτός ομάδας, η στην καλύτερη περίπτωση στον πάγκο και τον Καρλίτος βασικό. Από την στιγμή, όπως, που αποφασίστηκε η ανανέωση του Μακέντα και δόθηκε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα είναι προφανής η προσπάθεια του Πογιάτος να τους χωρέσει και τους δύο στο 4-3-3.

Εγώ λέω ότι ο Πογιάτος πρέπει να πάρει την απόφαση, που θα είναι η καλύτερη, για μία ορθολογική ενδεκάδα, ώστε να πάρει νίκες και όχι για να χωρέσει όλα τα μεγάλα συμβόλαια στην ενδεκάδα. Αν κάνει το δεύτερο η ομάδα θα βγει χαμένη, αν κάνει το πρώτο η ομάδα θα πάρει νίκες και οι γκρίνιες όσων δεν παίζουν δεν θα… ακούγονται, αφού η ομάδα θα κερδίζει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίζει ο Καρλίτος εκτός περιοχής και από τον Αγιούμπ, που παίρνει 450.000 ευρώ και ήρθε να κάνει την διαφορά υπάρχουν απαιτήσεις.

Μέχρι τώρα στα φιλικά, κράταγε παραπάνω την μπάλα και καθυστερούσε την ανάπτυξη . Χρειάζεται να παίρνει πιο γρήγορες αποφάσεις και σαν επιθετικός μέσος να απειλεί την αντίπαλη εστία. Όσο για τον Σάντσες ήταν καλύτερος χθες, αλλά να περιμένουμε να τον δούμε στα επίσημα, για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη. Δείχνει να έχει πολλά τρεξίματα και χθες στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε δημιουργικά. Από τους μικρούς μετά τον Αλεξανδρόπουλο και ο Σερπέζης κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Σερπέζης έκανε πολύ καλή εμφάνιση και στον ΠΑΟΚ σαν εξάρι, αν και η θέση του είναι οκτάρι με κορυφαία στιγμή την κάθετη πάσα στον Σαβιέρ, που έχασε το γκολ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.