ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Αθήνα σημαίνει Παναθηναϊκός

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη σύνδεση που επιχειρεί να κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την πρωτεύουσα και για τον ρομαντισμό που φέρνουν αυτές οι δράσεις.

Αθήνα σημαίνει Παναθηναϊκός
Πλατεία Συντάγματος, Ναός του Ολυμπίου Διός, Ζάππειο. Τρεις εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας. Και στο πλάι τους το τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός.
Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν οι άνθρωποι της ομάδας να παρουσιάσουν τις φετινές νέες εμφανίσεις είναι πιθανότατα η πιο όμορφη δράση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Αθήνα σημαίνει Παναθηναϊκός. Και η σύνδεση του συλλόγου με την πρωτεύουσα θα πρέπει να θεωρείται ως κάτι δεδομένο.
Αυτή η «βόλτα» της φανέλας και εκείνες που θα ακολουθήσουν, όταν θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια και της εντός έδρας εμφάνισης ήρθε να προστεθεί σε προηγούμενες δράσεις που αποδείκνυαν πως πια εντός του κλαμπ έχουν αντιληφθεί ότι την απόλυτη σύνδεση του συλλόγου και του ονόματος με την Αθήνα. Η παρουσίαση του Λούκας Βιγιαφάνιες με τη βόλτα στους δρόμους του κέντρου, ακόμα και εκείνη του Φακούντο Σάντσες, που βρίσκεται στα Νότια Προάστια και κοιτάζει την πόλη, ήταν δείγματα αυτής της λογικής. ΠανΑΘΗΝΑϊκός. Πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους.
Η μεγαλύτερη και πιο ιστορική ομάδα της πρωτεύουσας οφείλει να είναι συνδεδεμένη μαζί της. Όπως είναι το ιστορικό «Απόστολος Νικολαΐδης». Ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός πάει σε νέο γήπεδο στον Βοτανικό, για πάντα η Λεωφόρος θα είναι το σπίτι του. Για πάντα στην καρδιά της Αθήνας θα χτυπάει και η καρδιά του Παναθηναϊκού.
Τέτοιες δράσεις σαν αυτή της φανέλας φέρνουν στην επιφάνεια έναν ρομαντισμό που χρόνια έχουμε χάσει. Έναν ρομαντισμό από τα παλιά, μια αγάπη όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για την πόλη. Όλοι μας περπατήσαμε στα στενά της Αθήνας, όλοι μας κάναμε τη βόλτα μας γύρω από το «Απόστολος Νικολαΐδης» πριν πάμε να δούμε αγώνα, όλοι μας πήραμε το μετρό για να φτάσουμε από τη μία άκρη στην άλλη, όλοι μας ήπιαμε μια μπύρα πριν το ματς και ένα ποτό μετά.
Όλοι μας συνδυάσαμε τον Παναθηναϊκό με την Αθήνα και την Αθήνα με τον Παναθηναϊκό. Απ’ αυτούς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μέχρι εκείνους που ταξίδευαν ώρες ολόκληρες από την επαρχία για να φτάσουν στην πρωτεύουσα και να δουν το τριφύλλι.
ΥΓ: Για τα αγωνιστικά θα τα πούμε σε επόμενο μπλογκ. Δύο λόγια μόνο για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ. Ο Σερπέζης πρέπει να στηριχτεί και να πάρει πολλά ματς φέτος. Δεν είναι και λίγο να τα βάζεις με Εσίτι και Σβαμπ και να βγαίνεις νικητής. «Δαντελένιος» παίκτης με πολλές προοπτικές. Και ο Καρλίτος πρέπει να παίζει στην κορυφή και μόνο. Διαφορετικά κινδυνεύεις να τον «χάσεις».
Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.