Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον νέο Παναθηναϊκό που χτίζεται με αποφάσεις του Τσάβι Ρόκα, ο οποίος θα κριθεί με βάση το έργο του.

Και ο Χουανκάρ στα πράσινα, λοιπόν. Αυτός θα είναι ο βασικός αριστερός μπακ στον νέο Παναθηναϊκό, που φτιάχνει ο Τσάβι Ρόκα. Είναι φανερό, από τις επιλογές του Ισπανού τεχνικού διευθυντή, ότι φτιάχνει μία ομάδα με Ισπανόφωνους. Κάτι που περιμέναμε από την ημέρα που ήρθε και ανεξάρτητα από τις δικές του εξαγγελίες ότι έχει στόχο να προωθήσει τα παιδιά από τις Ακαδημίες.

Καρλίτος, Βέλεθ, Χουανκάρ, Αϊτόρ είναι οι Ισπανοί οι Βιγιαφάνιες, Σάντσες είναι οι Αργεντίνοι, ο Σαβιέρ ο Πορτογάλος και ο Ιωαννίδης ο μόνος Έλληνας, που ήρθε και ήταν επιλογή Αλαφούζου κυρίως. Όλοι οι ξένοι ήρθαν με στόχο να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχουν απαιτήσεις φέτος και ο στόχος δεν θα είναι απλά να βγει η ομάδα στην Ευρώπη.

Αυτό το πέτυχε πέρυσι, όταν είχε και λιγότερους παίκτες και μικρότερο μπάτζετ. Για να είναι πετυχημένη χρονιά για αυτό τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Αλλιώς θα είναι αποτυχημένη. Ο Ρόκα, που επέλεξε τον Πογιάτος και τους παίκτες, που ήρθαν θα κριθεί για τις επιλογές του. Εγώ λέω, ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο, όλοι αυτοί οι νέοι παίκτες να γίνουν ομάδα και με έναν νέο προπονητή που δεν έχει δουλέψει μέχρι σήμερα πρώτος προπονητής σε ανδρική ομάδα.

Χρόνος δεν υπάρχει και από την Κυριακή υπάρχουν απαιτήσεις για αποτελέσματα. Και αν έρθουν τα αποτελέσματα θα είναι και πιο εύκολο, για τον προπονητή να δουλέψει μέσα σε καθεστώς ηρεμίας, αλλιώς η πίεση θα είναι μεγάλη από την πρώτη μέρα.

*Πολύ καλές οι εμφανίσεις και κυρίως η πρώτη η πράσινη, που σε εμάς τους παλιότερους μας θυμίζει «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS